#87 Robinson Zapata

Cevap: #87 Robinson Zapata

Kaleci dediğin aynı hatayı 3 kere yapmaz.Ufuk uzaktan gelen şurtları bir değil 3-4 kez yumurtladı, eldivenlrinde sanki yağ var gibi. Zapata ile de olmaz ama Ufuk ile hiç olmaz.

bu adam bildiğin kötü kaleci

o frikik golündeki boşluğa uçuşundan

diğer goldeki tek el havada donuşundan belli kötü olduğu

tek olumlu özelliği ayakları yere sağlam basıyo

tecrübeli, yılların kalecisi işte

Millet anlamiyor ki.

Zapataya iyi kaleci diyen mi var. Yok. Belki iyi kalecidir, bilmiyoruz, daha 2 mac yapti, takimin durumu ortada, kendiside kac aydir oynamamis vs vs. Iyi mi degil mi bunu zaman gösterecek AMA.

Zapata dan iyi kaleci yok bu takimda, bunu kafamiza sokalim bir kere.

Zapatayi elestirin, istediginizi yazin ama Ufuk, Aykut demeyin yahu, deli etmeyin adami.

Zapata kaledeyken Ufuk'taki kadar tedirgin olmuyorum. Bu bile birinci secenek olması icin gecerli bir neden bana soracak olursanız. Hem daha evvelde belirttim, Zapata bir gecis köprüsüdür. Sezon sonu mutlaka Mondragon ayarında bi kaleci transfer ettirir Hagi. Vasat üstü performans sergilersede kontratını tamamlar, yani kaleyi önümüzdeki sezonda korur.

Ama Igor Akinfeev sezon sonu bosta. Biraz akıl varsa bizimkilerde limitleri sonuna kadar zorlayıp alırlar bu kaleciyi. Senelerce hem takımın hemde bizim kafamız rahat olur. Yada cok ciddi paralara satarız. Zararı olmaz kazancı, karı olur.

ufuk gitsin demet ile takılsın, aykut ta dolma sarsın. 6 ay oynasın zapa zararı yok.

Zapata kaledeyken Ufuk'taki kadar tedirgin olmuyorum. Bu bile birinci secenek olması icin gecerli bir neden bana soracak olursanız. Hem daha evvelde belirttim, Zapata bir gecis köprüsüdür. Sezon sonu mutlaka Mondragon ayarında bi kaleci transfer ettirir Hagi. Vasat üstü performans sergilersede kontratını tamamlar, yani kaleyi önümüzdeki sezonda korur.

Ama Igor Akinfeev sezon sonu bosta. Biraz akıl varsa bizimkilerde limitleri sonuna kadar zorlayıp alırlar bu kaleciyi. Senelerce hem takımın hemde bizim kafamız rahat olur. Yada cok ciddi paralara satarız. Zararı olmaz kazancı, karı olur.

Mete o adami almak mümkün degil.

Adam CSKA da zaten müthis paralar kazaniyor, her sene ligde sampiyonluga, avrupa (uefa) liginde sampiyonluga oynayan müthis bir takimda kaptanlik yapiyor. Ama avrupaya Manu gibi takimlara gitmek istiyor artik.

Akınfeev'i bize hayatta bırakmazlar, aşar bizi. Çok rahat Avrupa'nın 1.sınıf takımlarında oynayabilir.

Scoutlar simdiden kaleci arayislarina baslamali, anlasilan bu is zapataylada olmuyacak

Bence 180 derece dönmeler yaşatacak bir kaleci. 5 gol yedi, 2,5 ortalama ile oynuyor diyenlere çok gülüyorum, iki maçtan oyuncu değerlendirilseydi, özellikle kale bölgesinde, ne Tafo kalırdı ne Mondi. Tecrübeli ve atletik bir kalecimiz var. İşin acayibi son 2 maçta oyuncular hayatlarında atamadığı golleri atıyor. Ümitin ilk kez free-kickten golünü gördüm, Elyasanın ayağına Antep maçında top o kadar güzel oturdu ki 90a gitti, Cenk bu kadar etkili olsa Almanya'da bence Türkiyeye gelmezdi. Bunları göz önüne alınca bence defansta iş bitiyor. Misal, Cenk at koşturdu defansta, kimse dokunamadı bile, 2 gol attı. Bomboştu ilkinde, ikincisinde yürüyerek Canadan sıyrıldı resmen. Kornerden top geldi, birisi kafayla uzaklaştırayım derken Elyasaya geldi. Ofsayt sanıp defansı boş bıraktılar, Zapatada şaşırdı, ofsayt zannetti, golü yedi. Bence dil sorunu hallolup, savunmayla anlaştığında Zapata maçlara ağırlığını koyacaktır. Unutmadan, topu çok iyi oyuna sokuyor, ön libero olarak denesek mi? :asd:

İlk golde hatası var %100,nolursa olsun iyi kaleci kapattığı köşeden gol yemez.

İlk golde hatası var %100,nolursa olsun iyi kaleci kapattığı köşeden gol yemez.

Futbolda kaleciler için bazı şansız anlar vardır, defansta birine çarpar, ters köşe olursun, ters ayağında kalır, kıpırdayamazsın vs. Zapata ilk golde Hakan Baltanın yüzünden gol yedi, hem kaleci ile karşı karşıya pozisyon verdirdi, hemde ofsayt diye bırakınca kaleciyi yanılttı. Birde forvet oyuncusu o kadar seri, hızlı ve sürpriz bir şut çıkarttı ki, kalecinin yapabileceği hiçbirşey kalmadı. Ayrıca kaleci kapattığı köşeden yemeyecek diye bir kaide yok. İyi pozisyon almama gibi bir kaide var ki, Zapata orda iyi pozisyon almıştı. Şansızlık top çok güzel bir yere gitti.

Bence 180 derece dönmeler yaşatacak bir kaleci. 5 gol yedi, 2,5 ortalama ile oynuyor diyenlere çok gülüyorum, iki maçtan oyuncu değerlendirilseydi, özellikle kale bölgesinde, ne Tafo kalırdı ne Mondi. Tecrübeli ve atletik bir kalecimiz var. İşin acayibi son 2 maçta oyuncular hayatlarında atamadığı golleri atıyor. Ümitin ilk kez free-kickten golünü gördüm, Elyasanın ayağına Antep maçında top o kadar güzel oturdu ki 90a gitti, Cenk bu kadar etkili olsa Almanya'da bence Türkiyeye gelmezdi. Bunları göz önüne alınca bence defansta iş bitiyor. Misal, Cenk at koşturdu defansta, kimse dokunamadı bile, 2 gol attı. Bomboştu ilkinde, ikincisinde yürüyerek Canadan sıyrıldı resmen. Kornerden top geldi, birisi kafayla uzaklaştırayım derken Elyasaya geldi. Ofsayt sanıp defansı boş bıraktılar, Zapatada şaşırdı, ofsayt zannetti, golü yedi. Bence dil sorunu hallolup, savunmayla anlaştığında Zapata maçlara ağırlığını koyacaktır. Unutmadan, topu çok iyi oyuna sokuyor, ön libero olarak denesek mi? :asd:

Teyzemin biyiklari olursa ona amca derim.Ahada senin anlattiklarindan bunu anladim ben.

Güzel arkadasim,adam sanki kalecilige yeni baslamis biri,bu adam 30 yasina gelmis,dünyanin macini oynamis,bu yasdan sonra tecrübe kazanacaksa,durdugu yeri,kapatacagi köseyi ayarlayacaksa öte dursun bizim takimdan ki youtube u acip zapata yaz ve videolari seyret,bu adam gelmeden önce ne yazdiysamsimdide onu yazmaya devam ediyorum,sagolsun beni hic yalanci cikartmadi,ayni sekilde,rutin golleri yemeye ,abuk sabuk seyler yapmaya devam ediyor.

bu adam kaleci ise bende Messi'yim.. transferinde emegi gecen herkese sevgilerimi gonderiyorum..

Teyzemin biyiklari olursa ona amca derim.Ahada senin anlattiklarindan bunu anladim ben.

Güzel arkadasim,adam sanki kalecilige yeni baslamis biri,bu adam 30 yasina gelmis,dünyanin macini oynamis,bu yasdan sonra tecrübe kazanacaksa,durdugu yeri,kapatacagi köseyi ayarlayacaksa öte dursun bizim takimdan ki youtube u acip zapata yaz ve videolari seyret,bu adam gelmeden önce ne yazdiysamsimdide onu yazmaya devam ediyorum,sagolsun beni hic yalanci cikartmadi,ayni sekilde,rutin golleri yemeye ,abuk sabuk seyler yapmaya devam ediyor.

gollerde hatası yoktu abartmayın. ama iyi kaleci oldugu tartısılır o baska..

Futbolda kaleciler için bazı şansız anlar vardır, defansta birine çarpar, ters köşe olursun, ters ayağında kalır, kıpırdayamazsın vs. Zapata ilk golde Hakan Baltanın yüzünden gol yedi, hem kaleci ile karşı karşıya pozisyon verdirdi, hemde ofsayt diye bırakınca kaleciyi yanılttı. Birde forvet oyuncusu o kadar seri, hızlı ve sürpriz bir şut çıkarttı ki, kalecinin yapabileceği hiçbirşey kalmadı. Ayrıca kaleci kapattığı köşeden yemeyecek diye bir kaide yok. İyi pozisyon almama gibi bir kaide var ki, Zapata orda iyi pozisyon almıştı. Şansızlık top çok güzel bir yere gitti.

Aga adami begenmiyor olabilirsin, istedigin kadar elestirebilirsin simdiye kadar 5 para etmez takimlarda oynamis, 31 yasinda olan bir adamdan bahsediyoruz sonucta. Herkes icin bir kapali kutu. Iyi de olabilir, kötü de.

Ama gelip bana "Ufuk, Aykut" diyip, Zapataya laf atamazsin.

Burda dur derim.

Ufugu 2 yildir göüroyruz, daha gecen hafta klasini konusturdu...

Aykut ise sanirim 8 yildir burda. "taraftar unutmasin ki 10 yil sonra kadiköyden puanla dönerken, kalede Aykut vardi" evet, bunu taa kendisi söyledi, utanmadan acik acik, kameranin icine baka baka söyledi, sitem etti.

Kalecisiz oynayalim ama Ufugu, Aykutu oynatmayalim.

De Sanctis'in 2 gömlek düşüğü.

Youtubeda herşey olur arkadaşım, geçen gördüm portakal konuşuyodu. Harbiden acayip. Yenilen gollerin hepsinde defans hatası bariz var. Bizim defansın son iki maçta yaptığı hatalar teyzende hormonal bozukluk, amcanda da köselik yapabilir eğer Galatasaraylılarsa. Ben izlediğim kadarıyla, GS-Steau, Steaunun bazı CL maçları ve son 2 maç Zapata bana güven verdi. Kendinden emin adamdan asla korkmam. Misal Mondragonun bir maçı vardı, rezaletti. TD çıkarmak istedi, çıkmadı oyundan. Sarı kart görme pahasına çıkmadı, sonra kalede fırtına gibiydi kalan dakikalarda. Ama bir Ufuk'u, bir Aykut'u kalede gördüğümde, kale dibine bez getiresim geliyor, heyecandan altlarına yapacak gibiler. Halbuki Ufuk Manisadayken böyle değildi, ama özgüven gitti mi ne yazık ki bir daha toparlanması çok güç. Dediğim gibi, Zapata da 180 derece dönmeler çok olacak. Dönmeyenlerde kemikleşmiş, klasik oyuncu eleştirmenleri olacak.

Geri
Üst Alt