#9 Elano Blumer

Cevap: #9 Elano Ralph Blumer

Cok cok iyi bir oyuncu . Oyuncunun klupten klubun de oyuncudan beklentisi cok farkliydi . Ben olsam sans verirdim ama verilmeyecek gibi gozukuyor . Kan uyusmazligi oldu sayet giderse yeni takiminda basarili olacagini dusunuyorum . Fakat bu saatten sonra gitmesi Galatasaray icin de cok daha iyi olacak gibi gozukuyor .

Zorluk çıkaracağını sanmıyorum. Tabi ki gitmek istemiyor ama kulüp göndermek isteyecektir büyük ihtimal ve bunu kabul etmek zorunda. Hiçbirşey sarf etmedi şu ana kadar. Kendi kafasında bitirmiş zaten Galatasaray kariyerini...

Brezilyalı topçu almayalım bundan sonra,hiç çekilmiyorlar.

Ailevi sorunlarından dolayı ülkesi brezilya'ya gitmis

kaynak ntvspor

Zamanında çok yazdım. Bu takımdan gitmesi gereken oyunculardan biriydi. Neyse, en azından devre arasında kurtulmuş oluruz...

Seni Galatasaray takımının atkısı ile bile görmek istemiyorum.

Neden?

1)Brezilya milli takımındaki milyonlar önünde

Seni Galatasaray takımının atkısı ile bile görmek istemiyorum.

Neden?

1) İlk geldiği gün Galatasaray'ın eski Brezilyalı oyuncusu Cassio Lincoln hakkında gelen bir soru üzerine Elano, Lincoln ile tek ortak noktalarının Brezilyalı olmaları olduğunu söyledi.

Ama yetenek olarakda , İŞTAH olarak da aynılar. Milyon dolar kazanıyorsun ama verdiğin nedir?

2)Brezilya milli takımındayken milyonlar önünde küstahça " Galatasaray'da beni bu sene beğenmediler , belki de satarlar" diyip yine küstahça güldü. Sanki futbol oynadı da bu lafı söyledi. Ekmeğini yediği yere hizmet bile etmeyip bu lafı söyledi.

3) Takımda kadroya giremeyen oyuncular bile hırsla çalışırken yarıda ısınan adamların arasına bile çıkmayan ve suratsızlığı ile ön planda olan da sensin.

4) Ligin ortasında ailevi nedenleri sebep gösterip Brezilyaya gitti. Sorumsuzca.

Bu adamlara binlerce dolar ödeniyor.

Neden?

Bu takıma artık Latin ülkelerinden adam da alınmasını istemiyoruz.

Arjantin & Kolombiya & Brezilya & Peru vs...

Pino'yu da göreceğiz bu sene...

Hepsi aynı mantalitede futbol oynuyor. Bir tane brezilyalı futbolcuyu avrupada bir kulüpte sevilerek futbolu bıraktığını gördünüz mü?

- Ronaldo : kaç kilo olduğunu hepimiz gördük, yine laubalileşti ve kendi ülkesine döndü.

- Adriano : Futbolu bırakırım dedi tehdit etti interden gitti.

- Robinho : Kendimi vururum dedi , Madridten gitti City'e orda da huzursuzluk çıkardı.

- Ronaldinho: Kurumsal takımlarda dünya yıldızı oldu. Sonra Milan gibi patron takımına gitti.

Yok !

Peki neden hala Brezilyalı adam alıyorsunuz??? Neden hala kolombiyalı adam alıyorsunuz?

Bunlar 3. dünya ülkesi insanları. Para gördüler mi disipsinsizlik en büyük hobileri.

Neden hem bu takımı mali olarak hem de taraftar olarak yıpratıyorsunuz.

Pino da aynı hikaye.

Yeter artık. Avrupalı futbolcu alın.

Bugün pino' alınacağına Fulham'a giden Belçikalı Dembeleyi alsaydınız 1000 kat daha fazla yararı dokunurdu.

Elano'ya takas Jorge Valdivia'yi vermez mi acaba Palmeiras? Lincoln ve Elano iki Cimbomlu yanyana show yapar :)

Futbolcuları da memleketine göre değerlendirmek bambaşkaymış. Yüzeyselliğin böylesi.

Olay memleketlerinden ziyade kimya. Basit bir hesap yapacak olursak:

Felipe + Conceicao (bence basariliydi) + Prates + Carrusca + Lincoln + Elano = 1/2 Ilic belki

Balkanlar kimya olarak daima daha garanti oldu.

Küsmüş mü ? ahahahah gülerim buna Geçen sene de Franco fener maçından sonra ailevi sorunları var diye gitmişti. Çoğu kez yanlışlarını eleştirdim Riji ama burda sonuna kadar arkandayım. Antrenman forması bile vermeyin bu adama. Önce adam gibi mücadele etmeyi öğrenecek. Kaleye çektiği şut bile 5 tane olmayan bir adam. Neyse sana bu forma fazla geldi. Git CSKA sofya da oyna. Anca orda oynayabilirsin. Tabi orda da oynayabilirsen. Ve sana bizden daha fazla para verecek akıllı bulursan

Lincoln'ü ayırıyorum. İkinci sezonun ilk yarısında saygı duyulacak kadar iyi oynuyordu. Skibbe gittikten sonra silindi gitti. Brezilyalı futbolcuları şimdiye kadar çözmüş olmamız gerekirdi. Bu Fenerbahçe'de de aynıdır. Brezilyalıların Zico ile oynadıkları futbola bakmak da bir referanstır. Adamları sürekli pohpohlayacaksın, ayrıcalıklı olduklarını hissettireceksin, yakın davranacaksın, müsamaha göstereceksin vs. vs. Ya da problemi kökten çözüp, Brezilyalı adam almayacaksın. Onun yerine git Arjantin'den daha karakterli adamlar al. En azından işlerine saygılılar, daha disiplinliler vs.

İliç Lincoln'ün yarısı kadar yetenekli değildi, ama daha istikrarlı ve daha hırslıydı. Sonuç olarak istatistikleri daha iyidir belki. Ama Lincoln bende daha fazla iz bırakmıştır. Hala iddia ediyorum, formda ve ruhen sağlıklı bir Lincoln, oynadığı her takımı şampiyon yapabilir.

Elano'ya gelirsek, söylenecek tek şey var: Bu adam bitmiş.

Lincoln zaten ayri birseydi, keza Felipe'de. Belki ikiside donemlerinin teknik patrolarinin egolarina kurban gitti. Fakat takima, kulube verdiklerine bakarsak hepsini toplasan tek bir Ilic etmedi.

Ya herşey bi yana Lincoln de Felipe de bu takıma harbi diyorum katkı verdiler. Arkalarından üzülen çok oldu. Acaba Elano gidince kim üzülecek. Üzülen Elanonun verdiklerine değil vereceği umduğu şeylere üzülür en fazla. Yemin ediyorum Lincolne fazla yüklenmişiz zamanında Elanoyu gördükçe.

Elanonun bu takıma geliş sebebi belliydi. Dunga hep oynayabileceğin bir yere git dediği için. Takımın en çok para alanı en az katkı yapanı. Lincolnle karşılaştırılmasını da pek doğru bulmuyorum. Lincolnde kişilik problemi de vardı. Mesela Lincoln kimseden izin almadan bilmem kaç bavulunu toplayıp Brezilyaya gidiyordu. Elano en azından izin alıp gitmiş. Artık ne köy olur ne kasaba demiyorum fakat zor.

Bu adamı devre arasına kadar bize katkı vermeli.

Ne yapıp ne edip verdiğimiz parayı çıkarmamız gerekli.

Niye böyle üzgün anlam veremiyorum.

İstanbul da öyle kötü bir şehir de değil.

Bu adamı devre arasına kadar bize katkı vermeli.

Ne yapıp ne edip verdiğimiz parayı çıkarmamız gerekli.

Niye böyle üzgün anlam veremiyorum.

İstanbul da öyle kötü bir şehir de değil.

Artik dogru yolu bul genc. Bana Elano'yu elestirdigim icin futbol cahili dedigin gunleri aklina getir, ne diyorsak o'dur. Topcunun iyisi topa ilk dokunusunda kendini belli eder. Yok üzülmüs, yok kılı dönmüs cart curt bunlarla anca kendini tatmin edersin :ka19:

Artik dogru yolu bul genc. Bana Elano'yu elestirdigim icin futbol cahili dedigin gunleri aklina getir, ne diyorsak o'dur. Topcunun iyisi topa ilk dokunusunda kendini belli eder. Yok üzülmüs, yok kılı dönmüs cart curt bunlarla anca kendini tatmin edersin :ka19:

Topa ilk dokunduğunda 35 metrede 120 km hızla kaleye bazuka göndermiş aga adam.

valla city de iken çatır çutur vuruyodu:),bizde o kadar geride oynadı ki 50 metreden şu atmaya zahmet etmedi heralde:)

Geri
Üst Alt