#9 Elano Blumer

Cevap: #9 Elano Ralph Blumer

Bende onu sordum iste, Prates cok mu kaliteli bir oyuncuydu?

Benim en nefret ettiğim olay şudur. Hadi adamın performansını tartış, neden bize yaramadığını tartış tamam ama gelip buraya bu anı fırsat bilip bu oyuncuya laf atmak için çırpınan bir sürü arkadaşımız var, (örneklerini önce ki sayfalarda bulabilirsiniz) ve bu hiç hoş değil. Hatta bazıları ileri bile gidiyor kalitesi konusunda, birde ciddi ciddi yazıyorlar ki tam evlere şenlik. Avrupayı takip eden birine o yorumları göstersen bir taraflarıyla güler. (o yorumları yapanlar kim olduklarını biliyorlar, her beğenmeyen alınmasın)

Ayrıca yanarım yanarım bir kere bizim istediğimiz olmadı ona yanarım. Sene sonuna kadar pasör defansif orta saha istedik durduk, başkan bile Elano'nun yanına 2 adam alacağız demişti Elano'yu serbest oynatabilmek ve daha iyi verim alabilmek için, fakat gene olmadı. Misimovic'te geldi, ondan sonra da 2 maç oynadı ve yedek kaldı, şimdi de durum iyice karıştı.

@Cem Kılıç haklısın hocam.İnsanların ben haklıydım demesi çok ayıp bir şey.Bu nasıl bir ego sorunudur ki kalkıp burada ben haklıydım, beni dinleyin muhabbeti yapabiliyor.Düşene bir tekme de ben vurayım yeter ki ben haklıyım mantık bu.

Adam 2 ay ceza aldı yahu rahat ol:D

Benim en nefret ettiğim olay şudur. Hadi adamın performansını tartış, neden bize yaramadığını tartış tamam ama gelip buraya bu anı fırsat bilip bu oyuncuya laf atmak için çırpınan bir sürü arkadaşımız var, (örneklerini önce ki sayfalarda bulabilirsiniz) ve bu hiç hoş değil. Hatta bazıları ileri bile gidiyor kalitesi konusunda, birde ciddi ciddi yazıyorlar ki tam evlere şenlik. Avrupayı takip eden birine o yorumları göstersen bir taraflarıyla güler. (o yorumları yapanlar kim olduklarını biliyorlar, her beğenmeyen alınmasın)

Ayrıca yanarım yanarım bir kere bizim istediğimiz olmadı ona yanarım. Sene sonuna kadar pasör defansif orta saha istedik durduk, başkan bile Elano'nun yanına 2 adam alacağız demişti Elano'yu serbest oynatabilmek ve daha iyi verim alabilmek için, fakat gene olmadı. Misimovic'te geldi, ondan sonra da 2 maç oynadı ve yedek kaldı, şimdi de durum iyice karıştı.

Evlere şenlik yazanlardan biri ben olabilirim sorun değil. Lincoln burdayken ne anasını kaldı, ne avradı ne de karaktersizliği kaldı bu adamın. Ama adam sahada top oynuyordu. Elano'nun bir gram faydası yok, yılda 3.5 milyon 2 senede 7 milyon ki, en kötü orta sahaya süper bir adam alırdık o paraya masraf çıkarıyor. Sonra küsüp gitmeler, küsüp kulübede tripte oturmalar. Burası Galatasaray, elin Brezilya'lısının nazını çekecek bir birim değil. Elano'yu savunuyorsanız, Jo ve Linconl'e de laf ettirmeyin o zaman. Bu Elano sevgisi neymiş yani gerçekten anlamıyorum, tamam adam Manchester City'de gerçekten iyiydi. Ama adam buraya geçici olarka sırf Dünya Kupası için ve 3.5 milyon için geldi bunu göremiyor musunuz?

Adamın bir gram umrunda değil ki Galatasaray. Özellikle bu sene miligram faydası yok ve umrunda değil. Adam bitirmiş artık, belki en kısa şekilde bizi satabilir bile. Bunları hiç düşünmeden bu adamı savunmak nedir anlamıyorum. Ama Arda 2 koşmayınca yazıklar olsun, gececi fln demeyi biliyorlar.

Ben Jo veya Lincoln'e kötü oynadıkları zaman bile kalitesiz falan demedim. Elano için de aynı şey geçerli. Sen gördün mü Lincoln'e kötü oynadığı için "kalitesiz, amatör lige versen hiç bir kulüp almaz, şunun kadar bile kalitesi yok, kapasitesi bu kadar" gibi laflar dendiğini ?

kalitesine laf edilmeyecek diye Galatasaray'ın menfaatleri tehlikeye atılamaz, uyum sağlayamadığı, verimli olamadığı bir gerçek, yolu açık olsun.

Ben Jo veya Lincoln'e kötü oynadıkları zaman bile kalitesiz falan demedim. Elano için de aynı şey geçerli. Sen gördün mü Lincoln'e kötü oynadığı için "kalitesiz, amatör lige versen hiç bir kulüp almaz, şunun kadar bile kalitesi yok, kapasitesi bu kadar" gibi laflar dendiğini ?

Burada göstermiş olduğu, lakayit tavırlar, futbol tekniği ve zekası ile; kalitesiz lafını hak ediyor. Çünkü geldiği günden beri yaklaşık 500 gündür ha patladı ha patlayacak birşeyler bekledi herkes. Ama tek kelimeyle ''tık'' yok. Bundan sonra da yolu açık olsun, isterse gideceği kulüpte CL kupası kaldırsın, ama bu takımdan gitsin daha fazla zarar vermeden.

Ayrıca sen birşey dedin demedim yahu yanlış anlama, genel konuşuyoruz. :o

Burada göstermiş olduğu, lakayit tavırlar, futbol tekniği ve zekası ile; kalitesiz lafını hak ediyor. Çünkü geldiği günden beri yaklaşık 500 gündür ha patladı ha patlayacak birşeyler bekledi herkes. Ama tek kelimeyle ''tık'' yok. Bundan sonra da yolu açık olsun, isterse gideceği kulüpte CL kupası kaldırsın, ama bu takımdan gitsin daha fazla zarar vermeden.

Ayrıca sen birşey dedin demedim yahu yanlış anlama, genel konuşuyoruz. :o

Ben de genel konuştum, özellikle son cümlede. Ayrıca bu kalın yaptığım kısıma da bir yuh çekmek istiyorum. Tamam bundan sonra eğer sorunlar varsa zaten yollar anında ayrılmalıdır bunu söylüyorum ben, çünkü takımda bir çatlak varsa, takımın huzuru bozulabilir, huzuru bozmamak için gereken neyse yapılmalıdır fakat bu teknik ve oyun zekası kısmına hakikaten inanamadım ve işte benim yakındığım konu da bu aslında. Sen Elano gibi pas tekniği ve oyun zekası çok yüksek olan bir adama bu lafı diyorsan ben de art niyet ararım bu işin içinde.

Bu adam ofansif adam diye söyledik durduk, defansif olarak oynatıldı diye de söyledik durduk. O patlama olayı ilk dönemdi çünkü ilk dönem hep ofansif oynadı Elano çünkü Mustafa falan aşırı formdaydı o aralar. Zaten ilk yarının sonlarına doğru (son 4-5 maç) iyice açıldı, 2.yarı daha da yükseğe çıkardı performansını, ondan sonra zaten kendine geldi. Diğer konuya bak istersen neler denmiş o 2-3 aylık süreçte. Man.City'yi kazıkladık diyen bile olmuş. O zamanlar (isim vermeyeceğim) Elano'yu sevmeyen arkadaşlar sesini bile çıkaramamış fakat o 2-3 aylık çok iyi performansın ardından 1 maç kötü oynadı diye (oda sakatlıktan sonra ki maçtı) hemen ortaya çıkmış o arkadaşlar, ondan sonra da film kopmuş. Çünkü o 2-3 aylık iyi performansın ardından Elano geriye çekilmişti iyice, son 4-5 haftada zaten Mehmet ile birlikte defansın tam önünde oynadı, yani %90 defansif görev verildi o haftalar.

Yani patladı/patlayacak olayları yok Elano'da. O patlamasını beklediğin olay şuan Misimovic için olur işte. Her maç aynı mevkide oynuyor ve bu oynadığı mevki kendi mevkisi, sağda-solda-geride falan oynamıyor fakat formsuz şu aralar, patlaması bekleniyor bir maçta. Tabii burada Misi.ye laf etmiyorum, yeni geldi doğaldır böyle oynaması ve her futbolcunun da formsuz dönemleri vardır doğal olarak, bunlar normal şeyler yani.

Elano'da hepsi var, oyun zekası, teknik ama; bir güne bir gün olsun Galatasaray'da ufacık gösterebildi mi bunları? Ona değiniyorum. Şuan Selçuk Şahin'in gelse takıma ondan daha yararlı olur. Elano hayatında görüp görebileceği 3.5 milyonun sarhoşu olmuş bence başka birşey değil.

rijkaard'ın bu adamı kazanması lazım.boşuna para veriyoruz.kazansak yeni bir transfer demektir bizim için

Sen Elano gibi pas tekniği ve oyun zekası çok yüksek olan bir adama bu lafı diyorsan ben de art niyet ararım bu işin içinde.

Geldiğinden beri bir asisti yok takımın en düşük pas yüzdesine sahip adamların başında geliyor.Yok geride oynuyomuş bilmem ne Lucas neill defans oynuyor attığımız her golde neredeyse payı var.Uzun top atar pas verir vs.Şu Elano'nun oyun zekasını futbolculuğunu biz biliyoruz modundan çıkın.Hayali gitar olayına çevirmeyin olayı.Geldiğinde kimse izlememişti, abartıldı. abarttık bu kadar olay bu.Artık gerçekleri herkes görüyor kıvırmaya gerek yok.

Uzun pas atamadan gidecek Elanom

nerdesin elanooo

dermişim :D

Kötüydü, pas yüzdesi gene %50'lerdeydi, hep top şişirdi, mücadele etmedi bla bla bla :D

galatasaray iyi yolda 3.5 m € bile veriyok yedek oyuncuya

Geri
Üst Alt