#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

görülene göre siz herşeyi çok iyi biliyormuşunuz, o zaman bu değerli bilgilerinizi elano'ya da ulaştırında kendine gelsin biraz, dediklerinizi yapsın..

bu adam yerden paslaşarak oynama emri alıpta kafasına göre mi uzun top yapıp top şişiriyor arkadaşlar allah aşkına. rijkaard istiyor ki yapıyor adam. sormazlar mı insana ben pas yap derken sen neden şişiriyorsun diye?

Bari Brezilya'da da böyle oynuyor diyerek kendinizi ele vermeyin. Komik görünüyorsunuz dışarıdan. :o

Asist yaptığı maçlar var ama oyun içinde etkili değil.Yanında oynayan adamlarda iyi olmasına rağmen.Mesela arjantin maçını izlemiştim top ayağına gelmedi sanki oyun içinde yok gibiydi.

Hayretlerle yorumları okuyorum. Ve inanamıyorum. Gerçekten inanamıyorum.

Acilen gönderin Elano'yu.Bu ne be böyle futbolcu mu olur? Alın çabuk İnamato'yu o gelmezse alin Saidou'yu.

Acilen gönderin Elano'yu.Bu ne be böyle futbolcu mu olur? Alın çabuk İnamato'yu o gelmezse alin Saidou'yu.

Saidoo değilde inamato iyi adamdı bence.Ön libero oynatılmasına rağmen adam elinden geleni yapıyordu.

İnamato iliç bunlar elanodan kat kat faydalı olmuş adamlar maliyetleride ortada.

Ya beyler gerçekten mi bu yorumları yazıyorsunuz yoksa şaka niyetine mi yazıyorsunuz ?

Bu adam mevkiisi olmayan bölgede yani ön liberoda oynuyor, kaleden 60-70 metre uzaklıkta oynuyor. Adam orta sahada en ofansif adam olması gerekirken en defansif adam rolünde oynuyor.

Sen bugün Pique sağ bek oynasa ondan neden Alves gibi performans bekleyip neden öyle oynamadı ulan bu adam kalitesi belli aldığı paraya bak cart curt der misin ?

Veya bizden bir örnek Keita'yı sol beke koysak sırf kaliteli olduğunu bildiğimiz için neden oynamadı diye eleştirir miyiz ? Eleştirmeyiz.

Neden Elano eleştiriliyor peki ? Bu adamın suçu ne ? Ön liberoda oynatılıyorsa mecburiyetten bu adam ne yapsın ?

Yazıklar olsun başka birşey demiyorum...

Saidoo değilde inamato iyi adamdı bence.Ön libero oynatılmasına rağmen adam elinden geleni yapıyordu.

İnamato iliç bunlar elanodan kat kat faydalı olmuş adamlar maliyetleride ortada.

Ben şaka yapmıştım ama.:D

Tamam fikrine saygım var ama Elano gibi bi oyuncuyu göndermekde neyin nesi.Al o zaman İnamato'yu yada ondan daha iyi birine koy Elano'nun yanına ikiside oynasın.Barış,Sarp ve formsuz Topal'la olmuyo bu işler.

Antep-Manisa maçini izledim; Mehmet Güven Elano'dan daha etkili, daha öldurücü paslar atiyor, takimini pozisyona sokuyor. Elano gibi kaleye 50-60 metre uzakta durmuyor, antrenman havasinda geriye 2-3 pas yapip sonra topu sisirmiyor.

:D Mehmet şut bile atıyor arada:D

Elano'nun gerçek performansının bu olmadığının herkes farkında. Elano Ön libero diye tabir edilen yerin oyuncusu değildir. Bu mevkide gerçek yeteneklerini sergileyemez. Üzerine çok fazla yük biniyor. Elano 3'lü orta sahada kendi tipindeki oyuncularla başarılı olur. Tabi biraz daha ofansif oynayarak. Stili pasa dayalı oyuncuların hepsinde aynıdır bu durum.

Bu bizim takımda şu diziliş ile olur;

-----------Topal

Ayhan

-----------Elano

Sarp

Linderoth------Elano

Defansif yükünü hafifleten Tobi, hücumda onu tamamlayan yine Tobi.

Farklı varyasyonlarla;

4'lü orta sahanın önünde.

Gio - Topal - Ayhan - Arda

Elano

-----------Baros​

Kendi milli takımında oynadığı gibi;

Gilberto

Elano - Melo

Kaka

Nilmar-----Fabiano

Gilberto - Josue

Elano - Kaka - Robinho

Adriano​

Bu tarz orta sahalar başka nerelerde etkili olur?

Topal

Ayhan - Caner

Elano

Keita-----Baros​

vs vs.. Bu tarz adamlar bu düzenlerde etkili olur. Elano'da bu düzeni bulamadığı için sıkıntı çekiyor. Şimdilik hücuma yakın oynadığı maçlarda daha etkili oluyor. Ama önümüzdeki sezon yenilenen orta sahamızla verimi %100 artacaktır bu kıvırcık saçlı brezilyalının.

Bunları hesap ederek yazalım. Satın gitsin demek en kolayıdır. Ama futbolcuları anlayıp onlardan verim almak en zorudur. Rijkaard bunu yapacak bu takımda. Ve bu sadece Elano ile sınırlı kalmayacak.

Ya beyler gerçekten mi bu yorumları yazıyorsunuz yoksa şaka niyetine mi yazıyorsunuz ?

Bu adam mevkiisi olmayan bölgede yani ön liberoda oynuyor, kaleden 60-70 metre uzaklıkta oynuyor. Adam orta sahada en ofansif adam olması gerekirken en defansif adam rolünde oynuyor.

Ön libero felan oynamıyor 4-3-3 tek ön libero var bizdede bu işi m.topal.Yapıyor.

Elano şuan ofansif oynamıyor ama defansifte değil ikisinin ortası.Bu adamda çift yönlü lanse ettiğiniz özellikelr olsaydı orda bu kadar sırıtmazdı.

Elano bu takımdaki en iyi yabancı oyuncudur bunu bilin.

Sen bugün Pique sağ bek oynasa ondan neden Alves gibi performans bekleyip neden öyle oynamadı ulan bu adam kalitesi belli aldığı paraya bak cart curt der misin ?

Veya bizden bir örnek Keita'yı sol beke koysak sırf kaliteli olduğunu bildiğimiz için neden oynamadı diye eleştirir miyiz ? Eleştirmeyiz.

Neden Elano eleştiriliyor peki ? Bu adamın suçu ne ? Ön liberoda oynatılıyorsa mecburiyetten bu adam ne yapsın ?

Yazıklar olsun başka birşey demiyorum...

O zaman biraz sorumluluk alsında hücuma çıksın.Demek ki kendine güvenemiyor ki çıkamıyor

O zaman biraz sorumluluk alsında hücuma çıksın.Demek ki kendine güvenemiyor ki çıkamıyor

He ön liberoyken hücuma çıksın öyle mi ? Zaten kendi elindeydi. Bu adam kornerlerde bile herkes ilerdeyken hocanın talimatıyla en geride bekleyen adam. Sen Mehmet'in ileri çıktığını gördün mü hiç, hücumda çok etkinlik gösterdiğini gördün mü ? Hayır, çünkü ön libero adam. Sırf adı Elano diye ön liberoyken bile hücumda etkinlik göstermesini bekleyemezsin.

Ön libero felan oynamıyor 4-3-3 tek ön libero var bizdede bu işi m.topal.Yapıyor.

Elano şuan ofansif oynamıyor ama defansifte değil ikisinin ortası.Bu adamda çift yönlü lanse ettiğiniz özellikelr olsaydı orda bu kadar sırıtmazdı.

Of be arkadaşım rezil etme kendini maçtan seyrettim tribündeydim dün özellikle Elano'ya baktım adam Mehmet Topal ile birlikte ön libero oynadı. Hatta kornerlerde bile en geride Elano vardı, 2 kere hücuma çıktı. Allah aşkına bu kadar olmayın ya. Tribünden kendi gözlerimle gördüm Arda-Gio-Keita'nın aynı anda oynaması sebebiyle 4-2-3-1 oynadık. Giovani maç başında orta sahada serbest oynadı, gerilerinde çift ön libero Mehmet ve Elano vardı.

Kewell,Baros kat kat üstün.

Baros Kewell ve Keitayı bende çok seviyorum özellikle geçmiş olarak da bakarsak Kewellda Barosda Keitada Elanodan iyi gibi duruyor ama işler öyle değil işte.Bu adam bu takımda bu sistemde Bu ardayla Bu Mustafa Sarpla Bu Mehmet Topalla oynayamıyor.Kimseye suç bulmuyorum sisteme oturamıyor bu adam.Oyunu bu adam kuracak ki kendini göstersin.Siz Bekleyin 2 çalım bi bacak arası kaleci aşırt golleri ama futbol da iyi oynamak demek bu değil Pas ve oyun zekasına sahip olmak bunlardan daha önemli.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt