#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #9 Elano Ralph Blumer

daha bir numarasını göremedik elano'nun inşallah takıma iyice alışır...

sadece denizliye muhteşem bir gol attı o kadar...

Fizik olarak ortalamanın üstüne çıksın herkes imrenecek. Çok şey bekliyorum ondan.

Dunga Aday kadroyu açıkladı ve Elano var ...

Keşke çağırmasaydı kesinleşti zaten Afrika'ya gideceği Brezilya'nın. Formalite maçlar için uzun yolculuklar yapacak...

Lincoln içinde öyle diyorduk, ama sonradan açıldı, Elano ile kıyaslamak için söylemiyorum, ikiside çok farklı mantalite de.

Elano mental bakımından özellikle gerçekten üstdüzey bir oyuncu ama hazırlık kampına katılmadı Elano ve idmanlara ağustosta başladı eğer haziranın sonunda başlasaydı diğer takım gibi şu an çok iyi bir Elano seyrediyor olurduk. Özellikle sistemimize cuk oturabilecek bir adam tabii ki öncelikle eksiklerini kapatması ve Türkiye'ye alışması gerek.

İnşallah ikinci yarı beklediğimiz performansı sergileyecektir....

Elano'nun maç seçtiği falan yok da şu hazır değil palavrasını bırakın. Adamın oyun tarzı bu. Müthiş teknik, 60 metreden adamın ağzına top atar, duran toplarda müthiştir ama Arda kadar koşmaz ve sorumluluk almaz. İyi bir adam markajıyla Elano biter. Ben Elano geldiğinde ikinci Arda geldi diye düşünmüştüm herkes çok iyi savunma da yapıyor, koşuyor diyordu ama gördük ki öyle değil. Bundan 2-3 hafta önce de 2-3 hafta sonra Elano'yu izleyin diyorduk ama 2-3 hafta geçti hala 2-3 hafta sonra izleyin diyoruz. Sene sonu gelince de "Bu sene hazırlık kampı geçirmemişti Emre de olduğu gibi seneye görün siz onu" diyeceksiniz, buraya yazıyorum..

Adamın oyun tarzı bu değil.Akıl var mantık var hazırlık kampı geçirememiş bir futbolcu fiziken nasıl hazır olabilir?Kaç defa izledin ki Elano'yu bu şekilde emin konuşabiliyorsun?Fiziğin iyi olmadığında toptan kaçar,sorumluluk almazsın.Bunu halısahada top oynayanlar bile bilirler.Elano tamamen hazır olduğunda Barcelona'da Xavi ne yapıyorsa onu yapacak.Oyunun iki yönünü de oynayabilen bir futbolcu Elano.Senin dediğin gibi bir oyuncu olsaydı Rijkaard ister miydi gelmesini?

Adamın oyun tarzı bu değil.Akıl var mantık var hazırlık kampı geçirememiş bir futbolcu fiziken nasıl hazır olabilir?Kaç defa izledin ki Elano'yu bu şekilde emin konuşabiliyorsun?Fiziğin iyi olmadığında toptan kaçar,sorumluluk almazsın.Bunu halısahada top oynayanlar bile bilirler.Elano tamamen hazır olduğunda Barcelona'da Xavi ne yapıyorsa onu yapacak.Oyunun iki yönünü de oynayabilen bir futbolcu Elano.Senin dediğin gibi bir oyuncu olsaydı Rijkaard ister miydi gelmesini?

Renktaş o kadar olamaz Elano. Hiçbir zaman takımın iki yönlü beyni konumunda oynamadı. Sanmıyorum Xavi pozisyonunu kaldırabileceğini.

Renktaş o kadar olamaz Elano. Hiçbir zaman takımın iki yönlü beyni konumunda oynamadı. Sanmıyorum Xavi pozisyonunu kaldırabileceğini.

Ben Elano'yu çok izlemedim EPL'de ama takip edenler söylüyorlardı bir ön libero gibi oynadığını,çok koştuğunu,mücadele ettiğini.Elano box-to-box bir oyuncu olmasa oynayamazdı zaten EPL'de.Biliyorsunuz ki MC'ler rağbet görüyor Premier Lig'de.Gerrard,Lampard,Barry gibi.Xavi kadar iyi yapamaz tabi de bu görevi üstlenecektir.Çünkü Lincoln'ün yerine alınmadı Elano.Orta sahamızdaki eksikliğini kapatmak için alındı.Rijkaard'ın sisteminde sadece hücumcu olan orta saha oyuncularına yer yoktur zaten.Bence Elano tam anlamıyla hazır olunca orta sahamız Elano-Topal(M.Sarp,Ayhan]-Arda şeklinde olacak.Xavi-Yaya-Iniesta üçlüsü gibi.

Ben Elano'yu çok izlemedim EPL'de ama takip edenler söylüyorlardı bir ön libero gibi oynadığını,çok koştuğunu,mücadele ettiğini.Elano box-to-box bir oyuncu olmasa oynayamazdı zaten EPL'de.Biliyorsunuz ki MC'ler rağbet görüyor Premier Lig'de.Gerrard,Lampard,Barry gibi.Xavi kadar iyi yapamaz tabi de bu görevi üstlenecektir.Çünkü Lincoln'ün yerine alınmadı Elano.Orta sahamızdaki eksikliğini kapatmak için alındı.Rijkaard'ın sisteminde sadece hücumcu olan orta saha oyuncularına yer yoktur zaten.Bence Elano tam anlamıyla hazır olunca orta sahamız Elano-Topal(M.Sarp,Ayhan]-Arda şeklinde olacak.Xavi-Yaya-Iniesta üçlüsü gibi.

Epl de dikkat ederseniz hiç brezilyalı yoktur çünkü brezilyalılar çift yönlü oyuncular ve mücadeleci değillerdir genelde..Ama olanlarda çift yönlüdür denilson elano..Elanonun gönderilm sebebi td ile yaşadığı sorunlar ve citynin insanüstü transferleridir..

City'de seyrettiğim Elano ofansif ön libero tarzındaydı. Müthiş paslar atan, mücadeleci bir Elano. Rahat olun, yavaş yavaş form tutar.

Renktaşlar ben çift yönlü oynayamaz demedim. Xavi kadar yapamaz o işi dedim. Çünkü Xavi tam bir mc. Elano onun daha ofansifi. Ben de ilk alındığında Arda Elano ikilisi ortada oynar diyordum ancak bunun için uzun bir zaman gerekecek.

Diğer yandan bu maçta Elano yıldızlaşabilir. Ivesa uzaktan şutlarda gerçekten zayıf.

Ne kadar acelecisiniz.

Elano ağustos başında transfer oldu ve yaklaşık 2 ay bile olmadı.Ayrıca butun bu zamanını da Florya'da geçirmedi. Milli Takımınında daha çok zaman geçirdi. Elano daha takımı ve arkadaşlarının sahada ne yapacağını henüz tam bilmiyor. Arda 'nın ,Baros'un ,Keita'nın v.s...

Üstelik kondisyon yüklenmeyen birine de üst düzey bir performans nasıl beklenir. Kasımpaşa maçında performans göstermeyen kişilere sadece O'na yapılan faullere bakmalarını öneririm.Performans yapıyım derken ayağı kırılacaktı nerdeyse....

Ayrıca her futbolcuyu birileriyle karşılaştırmak da çok mantıksız...Elano Elanodur...Başka biri değil...

Aceleci olmayalım....

Elano bugün daha iyi bir oyun sergileyecektir.

adam belkide ilk defa geldiğinden beri takımla tüm hafta antrenmanlara katıldı.

gerçek Elano'yu izlemek için biraz sabretmek lazım.

Sezon başı kampı geçirmeyen oyuncularda olur bu tarz fiziki problemler.

Elano'yu eleştirmeye hiç hakkımız yok. Adam Manchester City'de Brezilya Milli Takımı'nda ne maçlar çıkardı. Fizik açısından takımdaki diğer oyuncularla aynı seviyeye geldiğinde gerçek Elano'yu izleme şansı bulacağız.

Türkiye'den Dos Santos ile birlikte milli takıma çağırılmışlar.Bu performansına rağmen :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt