#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Saçmalama bu maçı baz almadım daha ilk geldiği maçta yaptığı yetti o adamın.Ben hayata sarı-kırmızı bakmam bilader,hakedene hakkını veririm.

İlk geldiğinde yetti sonra ne oldu ilk geldiği gibi oynadımı form düşüklüğü yaşayıp kötümü oynadı yoksa ?

Allah aşkına saçmalamayın.

Çelişiyorsunuz kendinizle.

Diyorsunuz ki bizim kaybetme lüksümüz yok oynayacak başka yolu yok, sonra diyorsunuz bakın Santos oynuyor nasıl oynuyor o ! felan sonra diyorsunuz ilk geldiğinde yetti bitti gitti....

Eee devamı nerede o zaman size Lincoln'de yetmiştir ilk geldiğinde 6-7 hafta muhteşem ötesi bi performans, sonra git gide düşen performans....

Biraz sabır diye boşa demiyoruz. 2.yarı ile toparlanıp, seneye tamamen oynayacak bu adam. Biraz sabır gerek sadece. Geldiğinden beri sanki 3 ay diyorsunuz da her maç 11 oynadı, fiziği muhtşem hazırlık kampı yaptı, takımı süper tanıyor felan filan.... O zaman böyle oynarsa bende karşısında dururum. Ama hazırlık kampı yapmamış ve takıma daha yeni yeni alışan biri için yorumlar çok abartı gerçekten.

Geldiğinden 11 çıktığı maç sayısını biliyoruz yahu !

Yapmayın, etmeyin lütfen. Oyuncuyu, hele ki Elano gibi bi adamı böyle silip atmayın.

Ayrıca Elano bu sisteme muhteşem uygun bi futbolcudur. Emana felan alınabilirdi ama Elano'da total futbol için biçilmiş kaftan............ Tam yerinde transfer. Dediğim gibi biraz sabır lazım fiziğinin yerine gelmesi için açıklarını kpatması için. Sonra hep birlikte göreceğiz Elano nasıl birisi :) .

Göreceksiniz Elano'yu yakında. Sadece bekleyin diyorum ;).

Saçmalama bu maçı baz almadım daha ilk geldiği maçta yaptığı yetti o adamın.Ben hayata sarı-kırmızı bakmam bilader,hakedene hakkını veririm.

Sinan hak edene hakkını ver tamam da bazı şeyleri de unutmamak lazım.Sezon başı kampına katılmamanın etkisi çok büyük Elano'da.Aynı geçen sene Emre 'de bu sene Nihat'ta olduğu gibi.Fizik kalitesi normal seviyelere bile ulaşmadı hala.Devre arası kampında gerekli yüklemeler yapılacaktır,ikinci yarı açılacaktır Elano diye düşünüyorum ayrıca bu adamın oynayabilmesi için yanındakilerin de onun gibi topu hızlı çıkarması oyunun yönünü değiştirebilmesi,ayağında çok fazla top tutmaması lazım.Bu adam bunun için tutuldu EPL'de.Ayrıca Elano bizim sisteme uymadı denmiş,çok şaşırdım doğrusu.Tam bu sistemin adamı Elano.Biz box-to-box oyuncu alalım diye bir tarafımızı yırtmadık mı yahu?:oE aldık işte.Tam bizim sistemin adamıdır Elano.

Bizim ihtiyacımız olan adam Emana ,Kallström gibi bir adamdı

Elano transfer topiğinde bunu açıklamaya çalıştım. Bana Elanoyu beğenmiyorsan C.Ronaldo´yu mu istiyorsun ? Gibi saçma sapan şeyler söylendi

Şimdi kim haklı görüyoruz

Elano'da o tip bir oyuncu Okan.Ama fizik-kondisyonu eksik.Aynı geçen seneki Emre gibi.Ama tabi bir box*to*boxla bitmez bu iş.Seneye Emre Çolak takviyesinin yanında bir tanede transfer lazım.Tabi Linde gönderilmeli.

Elano'da o tip bir oyuncu Okan.Ama fizik-kondisyonu eksik.Aynı geçen seneki Emre gibi.Ama tabi bir box*to*boxla bitmez bu iş.Seneye Emre Çolak takviyesinin yanında bir tanede transfer lazım.Tabi Linde gönderilmeli.

Cem ben Elano´yu Cityde birkaç kez izleme fırsatı buldum ve Elano´nun hücumunun defansından fazla ön plana çıktığını ve fizik gücünün fazla olmadığını gözlemledim . Tabi bu benim görşüm Emana, Kalström gibi oyuncuların ofansı kadar defansıda etkilidir ve fizik güçleri çok kuvvetlidir

Cem ben Elano´yu Cityde birkaç kez izleme fırsatı buldum ve Elano´nun hücumunun defansından fazla ön plana çıktığını ve fizik gücünün fazla olmadığını gözlemledim . Tabi bu benim görşüm Emana, Kalström gibi oyuncuların ofansı kadar defansıda etkilidir ve fizik güçleri çok kuvvetlidir

Ne Emana'ymış iyi bir futbolcu olsa 2. lig'de oyanayan bir takımın futbolcusu olmaz.

Elano ilk geldiğinde onu EPL'de izleyenler başka yorumlar yapıyordu ama?Çok koştuğunu,mücadeleci olduğunu söyleyenler vardı ki fizik gücü olmayan adam 5 maç sonra sahadaki tempoya dayanamayıp ölür EPL'de.Kesinlikle fiziki açıdan güçsüz ve ofansif ortasaha oynayan bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum.

Okan emin ol Elano koşmayan,mücadele etmeyen,savunmaya yardım etmeyen biri olsa milli takıma çağrılmazdı.Onun hücuma katkısını,hatta daha fazlasını yapabilecek biçok Brezilyalı var.(Mesela Lincoln.)

İnan Yılmaz doğru tespitlerde bulunmuş. Semih Yüksel'ede mantık açıdan katılıyorum. Emana iyi olabilir ama neden Elano kadar sükse yapmadı dünya çapında ? Ve neden hala 2.ligte forma giyiyor diye sorarlar adama ? Kaliteli ve iyi futbolcu olabilir ama bunlarda işin içine girince garip oluyor doğrusu.

Ayrıca EPL'nin nasıl bi lig olduğunu biliyoruz. Ve o ligte kolay kolay oynatmazlar adamı fiziki gücü ve mücadelesi olmadan hele hele box-to-box tipi oyuncular için. Ama Elano brezilyalı olmasına rağmen EPL'de oynadı o tempoda.

Orada oynayan adam TSL'de hayli hayli oynar.

Sezon başı kampına katılma diyoruz boşa demiyoruz işte ! 3 ay burda olsa ne yazar sezon başı kampına katılamadıktan ve takıma alışamadıktan sonra ve çoğu maç 11 oynamadıktan sonra ?

Anlatmaya çalıştığımız bu. Sabır diye boşa demiyoruz biz. Diye diye dilde tüy bitti ama hala diyorsunuz ki kötü transfer, ıska transfer, alışamadı, yok Keita alışmış bu alışmamış alışsa Keita gibi buda alışırmış felan filan. Bi kere Keita Elano gibi değil ki hemen alışamasın. Keita bireyselliği çok seviyor yani bireysellik dediğim çalım atmayı dribbling yapmayı felan. Bunlar kişi ile ilgilidr, alışmayla değil. Nitekim Keita nasıl oynuyor biliyoruz. Ama oda takıma tam alışmadı. Biliyoruz ki oda tek pas yapıyor, dribbling yapıyor çalım atıyor, orta açıyor ve performansı süper oluyor.

Elano öyle değil ama takım oyuncusu bu adam. Yanında ve kanatlarda, forvetlerde oynayan adamlarla alışamazsa tam oynayamaz. Elano bi pas atacak, diğeri hareketlenmeyecek felan arapas atacak koşmayacak nitekim Elano bi pozisyonda Nonda'ya pas attı Nonda hareketlenmedi. Elano nerden bilsin Nonda'nın oraya koşu yapmayacağını? İşte alışmakta burdan gelir. Elano alışmadı daha takıma. Alışınca muhteşem oynayacaktır ona göre paslar ona göre şutlar atacaktır ortalar yapacaktır....

Okan emin ol Elano koşmayan,mücadele etmeyen,savunmaya yardım etmeyen biri olsa milli takıma çağrılmazdı.Onun hücuma katkısını,hatta daha fazlasını yapabilecek biçok Brezilyalı var.(Mesela Lincoln.)

Milli takımda sağ kanatta oynuyor buna ne diyorsun,demek ki göbekte iyi değil bu adam.

Milli takımda sağ kanatta oynuyor buna ne diyorsun,demek ki göbekte iyi değil bu adam.

Sağ kanatta oynamıyor. Orta 3'lünün sağında oynuyor. Dinamo Bükreş maçındada öyle oynadı.

Örnek vermek gerekirse;

-------Josue

Elano-------F.Melo

-------Kaka

Robinho-----L.Fabiano

Ben hep çizgide gördüm oradan ileri uzun pas attı hep :D

Ben hep çizgide gördüm oradan ileri uzun pas attı hep :D

Orta 3'lünün görevi odur zaten Yelpaze gibi açılır-kapanır.

---------------M.Sarp

Elano-------------------------Ayhan

--------Keita----------Arda

---------------Nonda

---------------M.Sarp

---------Elano---------Ayhan

-Keita--------------------------Arda

---------------Nonda

Basit bir denklem 4-3-3'te.

Beyler Elano'yu coşturmanın tek yolu misal veriyorum

4-2-1-3 oyunu düşünüp

Arkasında ki ikilinin inanılmaz koşucu bir adam olması,Sarp iyi kötü oynuyor ama yanına ne Topal,ne Ayhan,ne Barış ne de sakat Linderoth iş yapıyor,çok iyi bir transfer gerek mesela Ernst'i çok beğeniyorum o tarz bir adama ihtiyacımız var.

Orta 3'lünün görevi odur zaten Yelpaze gibi açılır-kapanır.

---------------M.Sarp

Elano-------------------------Ayhan

--------Keita----------Arda

---------------Nonda

---------------M.Sarp

---------Elano---------Ayhan

-Keita--------------------------Arda

---------------Nonda

Basit bir denklem 4-3-3'te.

Müdür demek istediğini anladım ama burada Ayhan yerine x konmalı diye düşünüyorum.

Yada şöyle bakıyoruz olaya,Elano'nun orta sahayı oynatmasını istiyoruz,aslında ortasahanın Elano'yu oynatması gerek bu da bir fikir.

Yada şöyle bakıyoruz olaya,Elano'nun orta sahayı oynatmasını istiyoruz,aslında ortasahanın Elano'yu oynatması gerek bu da bir fikir.

Aslında Pana ve Dinamo maçlarında bunu iyi yapmıştı.Ama ne yazık ki Arda Elano'nun işine çok karışıyor.

Aslında Pana ve Dinamo maçlarında bunu iyi yapmıştı.Ama ne yazık ki Arda Elano'nun işine çok karışıyor.

Son maçta ikiside karıştı. Arda hep çalım denedi, Ayhan da hiç pas atmadı Elano'ya hep kendi oyun kurdu sağa sola pas verdi kanatlara attı...

Dikkat edin Elano tek başına Arda'sız maçlarda felan muhteşem oynadı hiç bi maçı kötü oynamadı....

Ona bakarsanız Arda iyi oynadığı maçlarda aynı mevkiide maçı alıp götürdü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt