#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Ona bakarsanız Arda iyi oynadığı maçlarda aynı mevkiide maçı alıp götürdü.

İşte asıl mevkiisi sola gelince neden böyle yapıyor anlamadım inat mı ediyor illa çalım atayım içe doğru oyunu kurayım diye. Tek pas yapsa, oyunu Elano'ya bıraksa, gerektiğinde aşırıya kaçmadan çalım atıp orta felan açsa arada içe doğru gidip şut felan çekse muhteşem olur hem takım için hem Arda için.

Arda o ilk senelerindeki sol kanat kimliğine geçse,oyun kuruculuğu Elano'ya bıraksa bu takım çok daha iyi olacak.

Toplam faydaya bakmak lazım. Sol kanat için kewell arda dan iyidir. Ortada da arda elano dan iyidir. Ha, Elano toparlanır, kendini kanıtlar o zaman bunları konuşuruz. Arda'yı da kızağa çekeriz gerekirse.

Toplam faydaya bakmak lazım. Sol kanat için kewell arda dan iyidir. Ortada da arda elano dan iyidir. Ha, Elano toparlanır, kendini kanıtlar o zaman bunları konuşuruz. Arda'yı da kızağa çekeriz gerekirse.

Arda ortada Elano'dan iyi derken ne demek istedin abi?Arda Elano gibi savunmaya yardım edebiliyor mu?Elano gibi oyunun temposunu ayarlayabiliyor mu?Elano gibi uzun ve ayağa pas atabiliyor mu?Hadi arapaslar eşit diyelim.Arda'nın üstün diyebileceğimix tek yanı adam eksiltme kalıyor.O da oyun kurucu bölgesinde şuan için isteyebileceğimiz son özelliklerinden biri.

Hocam ortada Elano daha etkili tek Arda'sız oynadığı maçlarda gördük. Dediğin gibi o zaman solda Kewell daha iyiyse o oynayacak. Ortada Elano iyi ortada Elano devam edecek.

Arda'nın zaten mutlaka uyarılması lazım ki FR yapacaktır bu işi konuşacaktır kaptanla...

Arda ortada Elano'dan iyi derken ne demek istedin abi?Arda Elano gibi savunmaya yardım edebiliyor mu?Elano gibi oyunun temposunu ayarlayabiliyor mu?Elano gibi uzun ve ayağa pas atabiliyor mu?Hadi arapaslar eşit diyelim.Arda'nın üstün diyebileceğimix tek yanı adam eksiltme kalıyor.O da oyun kurucu bölgesinde şuan için isteyebileceğimiz son özelliklerinden biri.

O saydıklarını elano da yapamıyor ki:). En azından şu ana kadar pek başarılı olamadı. Arda ortada oynadığında maça ağırlığını koyuyor. Mesela çok beğenilmediği eskişehir maçı vardı bence çok iyi oynamıştı. Elano da ise top kaybı çok fazla. İlerde baros oynadığında, arda bizim pivot santraforumuz, herkes kızıyor ayağında çok yop tutuyor diye bence amacı bu. Elano anlattığınız gibi bir kimliğe bürünecekse keseceği isim ayhandır.

O saydıklarını elano da yapamıyor ki:). En azından şu ana kadar pek başarılı olamadı. Arda ortada oynadığında maça ağırlığını koyuyor. Mesela çok beğenilmediği eskişehir maçı vardı bence çok iyi oynamıştı. Elano da ise top kaybı çok fazla. İlerde baros oynadığında, arda bizim pivot santraforumuz, herkes kızıyor ayağında çok yop tutuyor diye bence amacı bu. Elano anlattığınız gibi bir kimliğe bürünecekse keseceği isim ayhandır.

Pana maçında ve gelgidersinde izlediğim kadarıyla Dinamo maçında dediklerimi gayet iyi yapıyordu Elano.Ama Elano'nun çok daha etkili olması için takımla özlliklede santraforla daha çok oynaması lazım.Mesela Barcelona'da her maç rotasyon olur.Buna Messi'de dahildir.Ama Xavi ve İbra her maç oynar.

Hocam ortada Elano daha etkili tek Arda'sız oynadığı maçlarda gördük. Dediğin gibi o zaman solda Kewell daha iyiyse o oynayacak. Ortada Elano iyi ortada Elano devam edecek.

Arda'nın zaten mutlaka uyarılması lazım ki FR yapacaktır bu işi konuşacaktır kaptanla...

Tek daha etkili dediğin maçlardan kastın pana ve dinamo sanırım. Dinamo dan başlayalım. Dediğim gibi çok zayıf bir orta sahaları vardı ve maç erken koptu. Ayrıca aman aman bir top oynamadı elano. Pana maçında asisti güzeldi ama 2 golünü toplasan 1 gol ancak eder. Arda'yı şu andaki kötü performansıyla değerlendiriyorsunuz, elanoya gelince iyi oynadığı maçları örnek gösteriyorsunuz.

Tek daha etkili dediğin maçlardan kastın pana ve dinamo sanırım. Dinamo dan başlayalım. Dediğim gibi çok zayıf bir orta sahaları vardı ve maç erken koptu. Ayrıca aman aman bir top oynamadı elano. Pana maçında asisti güzeldi ama 2 golünü toplasan 1 gol ancak eder. Arda'yı şu andaki kötü performansıyla değerlendiriyorsunuz, elanoya gelince iyi oynadığı maçları örnek gösteriyorsunuz.[/QUOTE]

Bu biraz daha birbiriyle bağlantılı diye yapıyoruz.Arda oynadığı maçlarda sezon başındaki 10 numara pozisyonunu sevdiği için vede takımın lideri olduğunu ispatlamak çok içeri girip Elano'nun görevini almaya çalışıyor.Diğer oyuncular Arda'yamı Elano'yamı oynayacaklarını şaşırıyorlar.

Herkes eleştiriyor ama fenerbahçe maçında en aklı başında topla oynayan oyuncuydu.Herhalde beklentiler onu taraftarın gözünde bu konuma getirdi.Kendide açıklamıştı imza atmadan iki gün önce antremanlara başladığını (yani 28 temmuz nerdeyse takımdan 1,5 ay sonra) fiziksel olarak hazır olmadığı belli biraz daha sabır...

Tek daha etkili dediğin maçlardan kastın pana ve dinamo sanırım. Dinamo dan başlayalım. Dediğim gibi çok zayıf bir orta sahaları vardı ve maç erken koptu. Ayrıca aman aman bir top oynamadı elano. Pana maçında asisti güzeldi ama 2 golünü toplasan 1 gol ancak eder. Arda'yı şu andaki kötü performansıyla değerlendiriyorsunuz, elanoya gelince iyi oynadığı maçları örnek gösteriyorsunuz.

Yanılıyorsun. Bükreş maçında çok iyi oynadı. Tam bir maestroydu. İzleyebilirsin;

Gel Gidersin: Elano, Dinamo Bükreş maçında ne yaptı?

Sen mi verdin parasını da haram etmek sana düşüyor.?

Pardon da kim ödüyor Elano'nun parasını?Adnan Polat ya da Haldun Üstünel cebinden mi ödüyor?Tabii ki taraftar ödüyor.Forma alan,maça giden taraftar ödüyor.

parasını haram etmek için daha erken orası ayrı...

Shaktar'da ve M.city'de de seyrettıgım de oynadıgından bırsey anlamamıstım. Acayıp derecede kopuk bır oyuncuydu. Aynı bıldıgım gıbı devam edıyor. Yorum yap deseler koca bir bos sayfa verirdim.

Yanılıyorsun. Bükreş maçında çok iyi oynadı. Tam bir maestroydu. İzleyebilirsin;

Gel Gidersin: Elano, Dinamo Bükreş maçında ne yaptı?

Maçı 90 dakika izledim. .Kötü oynadı demiyorum zaten Semih. Ancak gerçekleri de görmek lazım. Adamların orta sahaları çok zayıftı, topla beraber taca çıkıyorlardı. Ayrıca 30 dan sonra maç koptu. Bunları göz önünde bulundurmak lazım.

Maçı 90 dakika izledim. .Kötü oynadı demiyorum zaten Semih. Ancak gerçekleri de görmek lazım. Adamların orta sahaları çok zayıftı, topla beraber taca çıkıyorlardı. Ayrıca 30 dan sonra maç koptu. Bunları göz önünde bulundurmak lazım.

Bu oyun stilinin rakibin zayıflığıyla bir alakası yokki. Basit oynuyor ve sürekli paslaşmak istiyor. Farkındaysan ters kanada bir pas verdiyse hemen o kanada yönelip geri alıyor topu. Kafasında hep paslaşma rakibin dengesini bozma var.

Pana maçında, Pana'nın orta sahası en iyi yer değilmiydi?

Karagunis, Gilberto Silva ve Katsuranis 3'lüsü. O maçın yıldızı da Elano'ydu 2 attı bir attırdı. Birçok pasıyla da Baros'u pozisyona sokmuştu. Bizim Elano'yu bir Ayhan olarak görmemiz gerekir. Her transferimiz yıldız olarak lanse edildiği için taraftar yanılgıya düşüyor :)

Bu oyun stilinin rakibin zayıflığıyla bir alakası yokki. Basit oynuyor ve sürekli paslaşmak istiyor. Farkındaysan ters kanada bir pas verdiyse hemen o kanada yönelip geri alıyor topu. Kafasında hep paslaşma rakibin dengesini bozma var.

Pana maçında, Pana'nın orta sahası en iyi yer değilmiydi?

Karagunis, Gilberto Silva ve Katsuranis 3'lüsü. O maçın yıldızı da Elano'ydu 2 attı bir attırdı. Birçok pasıyla da Baros'u pozisyona sokmuştu. Bizim Elano'yu bir Ayhan olarak görmemiz gerekir. Her transferimiz yıldız olarak lanse edildiği için taraftar yanılgıya düşüyor :)

Yıldız futbolcu beklentisinde değilim. Her rakip orta sahası dinamo gibi boşluklar vermiyor işte. Basıyor, pres yapıyor. Rakibin zayıflığından kastım buydu. Pozisyon almayı bilmiyorlar vs... Pana maçında da golü erken bulduk, kontrada iyi toplar attı. Yine boş alanlar vardı. Ama arda yı keselim denmez bu tarz bir adam için bence. Bir önceki sayfada da yazdım elano anlattığınız gibi bir kimliğe bürünecekse keseceği adam ayhandır.

Yıldız futbolcu beklentisinde değilim. Her rakip orta sahası dinamo gibi boşluklar vermiyor işte. Basıyor, pres yapıyor. Rakibin zayıflığından kastım buydu. Pozisyon almayı bilmiyorlar vs... Pana maçında da golü erken bulduk, kontrada iyi toplar attı. Yine boş alanlar vardı. Ama arda yı keselim denmez bu tarz bir adam için bence. Bir önceki sayfada da yazdım elano anlattığınız gibi bir kimliğe bürünecekse keseceği adam ayhandır.

Arda oynadığı zaman savunmada daha az adamla kalıyoruz yalnız. Rijkaard bunu düşünerek Arda'yı artık solda oynatıyor bence. Örnek vereyim;

-Arda ortada oynarken böyle diziliyor takım;

-----Sarp------Ayhan

Keita-----Arda-----Kewell

---------Baros

İlerideki 4'lü geri dönmüyor. Dönersede en fazla 1'i dönüyor. Bunun sonucunda ne olduğunu hepimiz görüyoruz.

-Elano oynadığında ise;

----------Sarp

-Elano------------Ayhan

Böyle diziliyor takım. Savunmadayken alanları daha iyi kapatıyor takım.

Sarp-Ayhan yerine Barış - Topal (Formda olanı mümkünse) daha dinamik bir orta saha olur gibime geliyor.

Ayrıca Arda milli takımdada solda oynuyor ve istediği gibi geziyor ilerde. Bizdede solda oynadığı zaman aynı şeyleri yapıyor. Elano'nun oynaması Arda'yı bozmuyor bence. Arda'nın mental olarak bir düşüşü var.

Arda oynadığı zaman savunmada daha az adamla kalıyoruz yalnız. Rijkaard bunu düşünerek Arda'yı artık solda oynatıyor bence. Örnek vereyim;

-Arda ortada oynarken böyle diziliyor takım;

-----Sarp------Ayhan

Keita-----Arda-----Kewell

---------Baros

İlerideki 4'lü geri dönmüyor. Dönersede en fazla 1'i dönüyor. Bunun sonucunda ne olduğunu hepimiz görüyoruz.

-Elano oynadığında ise;

----------Sarp

-Elano------------Ayhan

Böyle diziliyor takım. Savunmadayken alanları daha iyi kapatıyor takım.

Sarp-Ayhan yerine Barış - Topal (Formda olanı mümkünse) daha dinamik bir orta saha olur gibime geliyor.

Ayrıca Arda milli takımdada solda oynuyor ve istediği gibi geziyor ilerde. Bizdede solda oynadığı zaman aynı şeyleri yapıyor. Elano'nun oynaması Arda'yı bozmuyor bence. Arda'nın mental olarak bir düşüşü var.

Ben arda'nın oyunu elanoyu bozuyor diyenler için yazdım zaten bunları. Yani madem bunlar birbirini bozuyor ve biri oynamayacak ben arda yı oynatırdım dedim. Ayrıca Elano arda kadar ilerde oynamadığı için geri daha çok geliyor gibi görünüyor bence biraz da. Sürekli orta yay civarında, savunmayı da orada yapıyor hücumu da. Arda ise hep kaleye daha yakın. Dönmesi de uzun sürüyor haliyle.

Elano'dan tam verim almak için ortasaha'ya bir takviye daha gerekiyor sanırım.

Elano'dan tam verim almak için ortasaha'ya bir takviye daha gerekiyor sanırım.

Haklısın hocam. Takviye aslında takımda var. Linderoth Elano gibi sistem adamı. Ayhan-Elano olunca Ayhan Elano'nun her işine karışıyor gibi gözlemledim. Yani Elano ile paslaşarak değilde kendi oyun kurmaya çalışıyor hep.

Ama Linderoth Elano ile yanyana oynasa 4-3-3 sistemine muhteşem 2 uygun futbolcular zaten süper olur. Linde. de çift yönlü oynuyor mücadelesi yüksek presi süper top kapmasıda aynı şekilde. Basit oynuyor paslaşarak oynuyor, çok iyi paslarda çıkartıyor yeri gelince.

Linde. gene sakatlanacak gibi geliyor bana. Bu nedenle bu tip bi adam almaız lazm Elano'nun yanına kesinlikle.........

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt