#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Sen böyle her söylenene inanır mısın? Sana tavsiyem kendi fikirlerin olsun. Başkalarını boşver o kişiler art niyetli oldukları için bu şekilde sallıyorlar.

Fikirlerim kendi fikrim. Ama istatistik o arkadaşınmış. Her neyse %50 den biraz fazla kabul edip o istatistiği yalanlayalım. Neden %50 den fazla diyorum. Ben maçı izledim. En fazla o kadardır.

Ve bir daha açıkça diyorum ki Elanonun Turkcell Super liginde henüz 1 ( bir ) tane asisti yok efendim. 1 tane ligte asisti yok ya valla ağlıycam artık :mad:

Yahu tamam uzatmayın barışı bırakın elanoya bakalım.. :D

Elanonun savunulmasını sağlayan sebebler

1- Brezilyalı ( haliyle yabancı futbolcu)

2- Milli takım oyuncusu

3- Ara pası attığına inanılan düşünce

4- box to box olduğuna inanılan varsayım

5- Uzun süren adaptasyonunu tam tamamlamadığına olan inanış

6- Yanlarındaki adamların futbol yetersizliğinin kendisini etkilediğine inanılması

7- Takım içinde iyi bir arkadaşlık ortamı oluşturması ve porblemli bir oyuncu olmaması

8- Ligin ilk yarısında takım arkadaşları ve özellikle ardanın ona pas atmadığı düşüncesi

9- İngiltere Premier ligte oynamış olması

10- Fenerbahçe forumlarında elanonun geldiği gün platformda yaşanan tartışmalar

Bunların hiç birisi elanonun süper sonic bir yeteneğinin olduğunu göstermiyor. Sadece sizin elanodan bir beklentiniz olduğunu görüyorum. Elanonun yanına mücadele gücü yüksek ve pas alışverişini düzgün yapabilen 2 tane adam olması gerektiğine inanıyorsanız orda elanoya neden gerek duyulduğunu anlamıoyorum. Emre beleşoğlu misal Takımı atağa kaldırabiliyor zaten.bizim de istediğimiz o tip oyuncular değil mi. Eğer öyle bir oyuncu seneye alınırsa elanoya hangi sebebten acaba forma verilir. Hakikaten muamma. Neyse daha da çok konuşup futbolcumuz hakkında ileri geri konuştun diye ceza almak istemiyorum. Allah futbolcu şansı versin dünya kupasında. İnşallah iyi bir paraya satarız. Hem kulüp kar eder hem de ben ve benim gibi düşünenler memnun olur.

Arkadaşlar Elano'yu savunmak uğruna komik durumlara düşmeyin. Ne diyorduk hepimiz bu adam xavi "tarzı" bir adam. Bu tarz adamların en büyük özelliği top kaybetmemeleri. Xavi basit top kaybı dediğimiz olayı senede 6-7 kez yapıyor. Çoğu maçı top kaybetmeden bitiriyor. O da riskli oynuyor. Ama pas yüzdesi %80-90 larda. Ben demiyorum ki öyle oynasın. Ama en azından ona yakın oynamalı. Madem ki tarzı bu, ona göre oynasın. Bakın basit top kaybı yapıyor. Çok sayıda yapıyor. Hem pas hatası hem de çaldırma şeklinde. Bu tarz bir oyuncu bu işleri yapmaz. En kötü ihtimalle faul alır. Topu riskli oynamak iyidir hoştur ama bile bile lades yapıp topu rakibe vereceğine sol bekine dönmesini yeğlerim. Elano'da bir algı sorunu var herkesin.

Elano biraz tutuk başlasa da iki veya daha fazla kere arkadaşlarını net pozisyonlara soktu. Durduğu yerde başka bir oyuncu da olsa o pozisyonları yaratır mıydı? Belki... fakat o pozisyonlara nedense koşan başka adam yok. Demek ki iyi yer de tutuyor. Ayrıca birkaç pozisyonda boş olmasına rağmen Elano tercihi yerine markaj altındaki Keita'ya top atıldı. O da haliyle pek yaratıcı olamadı.

Elano neden çıktı? Çok yüksek ihtimalle yabancı kontenjanı nedeniyle çıkarıldı lakin benim ilk 11 tercihim Caner - Santos yerine Hakan - Caner olurdu. Böylece ikinci yarıda Caner veya Hakan'dan biri çıkarılıp Santos oyuna alınabilirdi. Santos da ne kadar yetenekli olduğunu gösterdi fakat kendini kanıtlamak için gol atmak istiyor ve bu nedenle bal yapamıyor. Topu Messi gibi sürüklediği pozisyonda şut çekmeden iki adım önce sağdaki boş arkadaşını görse büyük ihtimalle gol gelecekti.

Gelelim bazı arkadaşların hakaret derecesindeki yorumlarına. Eleştirilerin her türlüsüne saygılıyız fakat Galatasaray'ın bir futbolcusuna aşağılayıcı sözler söylenmesine katlanamıyorum. Tüm arkadaşlarımızın yorumlarında bu çizgiye dikkat etmesini istiyorum. Hiçbiriniz benim yorumuma katılmayabilirsiniz Elano'nun yeterli performansı göstermediğini söyleyebilirsiniz ama bunu söylemenin güzel yollarını seçelim lütfen.

Elanonun savunulmasını sağlayan sebebler

1- Brezilyalı ( haliyle yabancı futbolcu)

2- Milli takım oyuncusu

3- Ara pası attığına inanılan düşünce

4- box to box olduğuna inanılan varsayım

5- Uzun süren adaptasyonunu tam tamamlamadığına olan inanış

6- Yanlarındaki adamların futbol yetersizliğinin kendisini etkilediğine inanılması

7- Takım içinde iyi bir arkadaşlık ortamı oluşturması ve porblemli bir oyuncu olmaması

8- Ligin ilk yarısında takım arkadaşları ve özellikle ardanın ona pas atmadığı düşüncesi

9- İngiltere Premier ligte oynamış olması

10- Fenerbahçe forumlarında elanonun geldiği gün platformda yaşanan tartışmalar

Bunların hiç birisi elanonun süper sonic bir yeteneğinin olduğunu göstermiyor. Sadece sizin elanodan bir beklentiniz olduğunu görüyorum. Elanonun yanına mücadele gücü yüksek ve pas alışverişini düzgün yapabilen 2 tane adam olması gerektiğine inanıyorsanız orda elanoya neden gerek duyulduğunu anlamıoyorum. Emre beleşoğlu misal Takımı atağa kaldırabiliyor zaten.bizim de istediğimiz o tip oyuncular değil mi. Eğer öyle bir oyuncu seneye alınırsa elanoya hangi sebebten acaba forma verilir. Hakikaten muamma. Neyse daha da çok konuşup futbolcumuz hakkında ileri geri konuştun diye ceza almak istemiyorum. Allah futbolcu şansı versin dünya kupasında. İnşallah iyi bir paraya satarız. Hem kulüp kar eder hem de ben ve benim gibi düşünenler memnun olur.

Bu kriterlerin aynısı klebersondada var hatta o manudan geldi.. :D

Ki bence elanodan daha iyi bi adamdı o bile fos çıktı yani.

Elano ile Barışı kıyaslayanlarla tartışmaya girmek gereksiz.

barış ve elano yu karşılaştıranlar yakında m.topal ve messi yide karşılaştırırlar.

barış ve elano yu karşılaştıranlar yakında m.topal ve messi yide karşılaştırırlar.

Barışla elano kıyaslamıyor elanonun kötü olmasının sebebi barışmış.. :D:D

Bende diyorum ki elano ne yapıyorda barışa suç atılıyor elanodan daha faydalı bence barıs 48 pas isabetiyle oynamış elano

Yok ya yakında Leo ile filan kıyaslayacaklar ondan korkuyorum.

Elano leo franco yüzünden oynayamıyor ben anladım.

Elano leo franco yüzünden oynayamıyor ben anladım.

Arda, Sabri pas atmıyor. Barış-Sarp yetersiz, elanonun klasında değiller. Ayhan üste çıkmaya çalışıyor. Attığı toplara koşu yapacak oyuncu yok. Tamam hepsi kabul de bu hırsızın hiç mi suçu yok arkadaş?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt