#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Artık Elano hakkında ne söyleyeceğimi şasırdım.Bir kere oynadığımız sistemde Elanoyu genelde ön libero mevkisinde görüyorum.Peki Sarp ve Topal oynarken biraz daha önde yani ofansif alanda oynaması gerekirken genelde gene aynı yerde görüyorum.Ama şunu kesinlikle söyleyebilirim ki oyunu kuracak,diğer oyuncuları yönlendirecek bir oyuncu tarzında değil.Daha önce belli nedenlerden

dolayı çok fazla seyredemediğim için özellikle milli takımında neden genelde sağ kanatta oynatılıyor diye düşünmüştüm,şimdi bize gelince neden sağ kanatta oynatıldığını daha iyi anlıyorum.Tabikide orta sahadada oynadı oynarda fakat nasıl olur elano gibi oyun bilgisi ve zekası yüksek bir oyuncu bu kadar silik bir oyun oynar,nasıl olurda kendisine maç boyunca bir şut pozisyonu dahi hazırlayamaz,orta sahadaki oyuncuları yönlendiremez anlamak mümkün değil...

Birde üzerine garip pas tercihleri yapınca insan doğal olarak şaşırıp kızıyor..

Bence kesinlikle bizim ihtiyacımızı daha iyi karşılayacak bir orta saha oyuncusu alınabilirdi..Bunlar hep yönetimin mevkisel anlamda yaptıkları hatalardır.Malesef gerçek anlamda futboldan anlayan bir yöneticinin olmamasından kaynaklanıyor bu hatalar...Defans ve orta sahadaki yetersiz oyuncularıda doğal olarak göremediler ve bu hallere düştük....

karakolda doğruyu söyler mahkemede şaşar cem kılıc

kardeşim sen başka yerlerde başka şeyler yazıyorsunu burada daha değişim yazılar yazıyorsun,ne yapmaya calşıyorsun bir anlat hele...

Başka yerde başka değişik birşey ne yazmışım bana bir anlat hele ?

Ayrıca şaşıyorum ya 2 maç önce bu adamı göklere çıkarıyorduk (Kasımpaşa maçını saymıyorum, oynamamıştı o maçta) Fabregas gibi felan diyorduk ne oldu da 2 maç biraz (size göre) kötü oynadı diye kalitesine b.k atmalar felan başladı ?

Allah'tan maddi durumumuz Madrid gibi değil. Ronaldo 91 Milyon Euro'ya transfer oldu, yıllık ücretini saymıyorum bile, bu hesaba göre de bu adamın her maç istisnasız 3 gol atması lazım ki parasının hakkını versin. Veya Kaka'dan bahsediyoruz dünyanın en iyi futbolcularından biri o da 64 Milyon Euro'ya felan geldi ama performansı ortada yani o zaman Kaka'nın ölmesi lazımdı yani.

Son olarak bu adama sürekli laf atanlar, 2 maç formsuzdu diye etmediği lafı bırakmayan arkadaşlar yarın bu adam iyi oynadığında birşey demezlerse sevinirim. ;)

Dogru Ayhan 1000 basar dımı Kaka ya tovbe yarabbım yaaa:ciftetelli:

Tabii ne zannettin ? Ayhan %100 pas yüzdesi, Kaka %40 pas yüzdesiyle oynuyor. :)

Kaka pasör oyuncu değilki pas yüzdesi düşük olabilir bu çok normal.

Ronaldonunda düşük olabilir messininde..Ama xavinin elanonun düşük olmaması gerek anlıyonuz umarım?

Bu kadar kötü olup da bu kadar savunulan bir futbolcumuz yok şu an. Elano transfer edildiği zaman Lucescu, Türkiye'nin fiziğe dayalı bir lig olduğunu ve Elano'nun buna uyum sağlaması gerektiğini söylemişti. Sonuç ortadadır.

Bu kadar kötü olup da bu kadar savunulan bir futbolcumuz yok şu an. Elano transfer edildiği zaman Lucescu, Türkiye'nin fiziğe dayalı bir lig olduğunu ve Elano'nun buna uyum sağlaması gerektiğini söylemişti. Sonuç ortadadır.

valla millet oynadığı oyuna değil geçmişine filan bakarak yorum yapıyor. Elano Türk olsaydı şu kadroda mümkün değil oynayamazdı.

Sasa iliç mesela 750 bin euroya aldığımız adam nasıl pas yüzdesi yüksek asist gol oranı vardı.Yanında saidoo florquinn felan oynuyordu

12'den vurdular

Maxicep.com - 12'den vurdular

Ailton, girdiği tek pozisyonu gol yaparken, kaleye attığı 3 şutta da çerçeveyi buldu. İlk maçta 2 golle G.Saray’ı galibiyete taşıyan İliç, her yönüyle faydalı. Appiah, Kleberson ve Eller ise yüksek pas ortalamaları ile dikkat çekiyor.

TÜRK futbolunun dört büyüğü, sezona flaş transferlerle girip, maliyeti yüksek futbolcularını kadrolarına katıp güçlendiler. Peki, bu oyuncular ilk iki haftalık performanslarıyla aldıkları paraların karşılığını verebildi mi? Hangi takım aradığını buldu, hangisi hayal kırıklığına uğradı. Gerçi henüz sezonun başı. Ancak, ‘görünen köy kılvuz istemez’ atasözünü hatırlatarak, seçtiğimiz 5 oyuncunun performanslarını rakamlara döktük.

İliç tam isabet

Görünen o ki, en isabetli seçimi, Sasa İliç’le G.Saray yapmış. İlk hafta attığı iki golle sarı kırmızılıları Konyaspor karşısında galibiyete taşıyan Sırp futbolcu, Ankaragücü maçında durgun gözükse de orta sahadaki katkısı yadsınamaz. Girdiği 5 net gol pozisyonunun 2’sini değerlendiren İliç, 8’de 5 isabetli şut ve yüzde 79’luk isabetli pas ortalamalarıyla katkıda bulundu G.Saray’a.

Pas ustaları

Peki ya diğerleri... İkinci haftadaki Denizlispor maçında Beşiktaş forması ile tanışan Brezilyalı santrfor Ailton’un istatistikleri de müthiş. Girdiği tek pozisyonu golle sonuçlandıran sambacı, kaleye attığı 3 şutta da isabet kaydederken ne kadar isabetli bir transfer olduğunu daha ilk maçında kanıtladı. Beşiktaş’ın diğer Brezilyalısı Kleberson da Ailton gibi ilk sınavını verdi Denizlispor maçında. Yüzde 80’lik pas ortalaması en büyük artısıydı Kleberson’un.

Beşiktaş, bonservis ücretleri dahil Ailton’u 4.5 milyon Euro, Kleberson’u da 4 milyon Euro karşılığında renklerine bağladı. Daha ilk maçlarında sınıfı geçen sambacılardan beklentiler bir hayli fazla.

8 milyon Euro’luk yıldız Appiah!

Bu sezonki en pahalı transfere gelince... F.Bahçe’nin 8 milyon Euro ödeyerek renklerine bağladığı Ganalı orta saha oyuncusu Stephen Appiah, iki maçta 125 isabetli pas verirken yüzde 83 gibi müthiş bir ortalama tutturdu.

Kulübüne ödenen de dahil olmak üzere 4 yıllık sözleşme karşılığı Trabzonspor’a 3.7 milyon dolara mal olan Fabiano Eller ise, iki maçta da 90 dakika sahada kalırken, yüzde 76’lık isabetli pas ortalamasıyla dikkat çekti.

En ucuzu İliç

Bu 5 futbolcu arasında 2 milyon 250 bin dolarla, maliyeti en düşük isim olan ise G.Saraylı Sasa İliç. İşte size dört büyük takımdan 5 yeni transferin profili. Mevkileri, sorumlulukları farklı. Ancak, şu bir gerçek ki, hepsi de yerli yerince yapılmış transferler...

İŞTE YENİLERİN PERFORMANSI

FUTBOLCU TAKIMI GOL İSB.ŞUT İSB.PAS TÇ TK MAÇ-DK

1-Sasa İliç G.Saray 2/5 5/8 70(%79) 4 4 2(180 DK)

2-Ailton Beşiktaş 1/1 3/3 8(%53) 0 2 1(60 DK)

3-Appiah F.Bahçe 0/0 0/3 125(%83) 5 2 2(170 DK)

4-Kleberson Beşiktaş 0/0 0/3 41(%80) 0 2 1(90 DK)

5-Eller Trabzon 0/0 0/0 76(%76) 2 1 2(180 DK)

user_offline.gif

Bu adamın tek sorunu korkak oynaması topla oynamaktan korkuyor resmen kaptırırım diye

İliçle kıyaslamayalım iliçe haksızlık olur. İliç gerçek bir efsane.

Valla İliç bizi iyi taşıdı zor zamanlarımızda Allah razı olsun

Bu adam silik ve sorumluluk almaktan korkan bir oyuncu. Ben böyle sahte yildizlardan igreniyorum. lütfen kimse bana yok takim oyuncusu yok Xavi de böyle demesin. ben basit oynayan oyunculari severim. Xavi de dünyada taptigim tek oyuncudur. Xavi'nin en büyük özelligi oyun icinde sürekli sorumluluk almasi. dikkat edin neredeyse bütün bölgelerde top aliyor, top dagitiyor, top sakliyor ve gerekirse direk pozisyon haline gelen paslar atiyor. Elano'da bu yok iste. Elano sorumluluk almiyor, topu iyi saklayamiyor ve cok yavas hareket ediyor. pas teknigine lafim yok. ama ben o bölgede deyim yerindeyse dassakli bir oyuncu istiyorum. Lincoln gibi, Alex gibi. Cift yönlüsünü ariyorsan git Gökhan Inler'i al, Emana'yi al. Ama böyle silik oyunculari ben istemiyorum takimda. Galatasaray'a yakismiyorlar.

Bonservis bedeli 50 60 milyon euroluk adamlar ile bonservis bedeli 8 milyon euroluk iki futbolcuyu niye kıyaslıyorsunuz. Anlayamıyorum.

İnşallah Dunga çağırmaya devam eder milli takıma.. Yoksa Elimizde patlar Dünya kupasında kendisini gösterirse... Aldığımız paraya satabiliriz en azından..

İnşallah gider Elano.Hakkında yapılan yorumları gördükçe gitmesini daha çok istiyorum.Bu takıma bu taraftara Rijkaardlar Elanolar filan fazla.Zaten satmak istediğimiz zaman havada kaparlar adamı.Gittiği takımda rahat rahat izlerim.Hergün şu topiğe girip yorumları okuyarak işkence çekmem en azından.

Elano'yu gönderirsek 2 tane orta saha oyuncusu almamız gerekir.

İnşallah gider Elano.Hakkında yapılan yorumları gördükçe gitmesini daha çok istiyorum.Bu takıma bu taraftara Rijkaardlar Elanolar filan fazla.Zaten satmak istediğimiz zaman havada kaparlar adamı.Gittiği takımda rahat rahat izlerim.Hergün şu topiğe girip yorumları okuyarak işkence çekmem en azından.

Bizden gideceği takım, Brezilya'nın Amazon ormanları arasına konuşlanmış bir köy takımı olur ancak.

kardesim. bir takima uyan oyuncu vardir, uymayan oyuncu vardir. Galatasaray da basarili olmus oyuncularin özelliklerini bir hatirla: Hagi, Pope, Taffarel, Kewell, Perez, Mondi, Neill, Baros. Bir sey carpiyor mu gözüne?? hepsi süper profesyonel ve süper hirsli kaybetmeye tahammülü olmayan oyuncular. Elano da ben bu havaya hirsi hic göremedim. dünya yikilsa umrumda degil havasinda. böyle oyuncular bize ters. ha gider ispanya da almanya da oynar. ama Galatasaray = savasmak. buna göre oyuncu alinsin bundan sonra.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt