#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Elano çok pasif bir orta saha oyuncusu. Neredeyse bir kişi eksik oynuyoruz. Satılmalı. Ama bu performansala iki milyon TL'ye bile satamayız.

Temel argümanınız, bu adamın mevkii öyle maç çevirecek, ölümcül ara pasları, şutlar atacak, Lincoln ya da Alex'in oynadığı mevkii değil, buranın adamı değil. Tamam, bin kere söylediniz, anladık. Arkadaş, bu adam Ernst tarzı orta sahayı toparlayacak, topa sağlam basan hafif teknik orta saha ekolünden bir topçuda değil. Bu adam kanat akını yapacak bir oyuncu değil. O değil, bu değil de bu herif ne anasını satayım ? Okuyorum yorumları, bu total futbolculardan biri de şöyle buyurmuş ''Efendim topsuz oyunda çok iyi, televizyondan seyretmekle ahkam kesmeyiniz" . Çok güzel söylemiş. Televizyondan izlediğimiz için bunları söylüyoruz..Arkadaşın esamesi okunmuyor.

aga benim kastettiğim bu tip düz mantık üzerinden Elano nun iyi yada kötü olduğunun gösterilemeyeceği zaten. ben de demiyorum Elano fırtına gibi esiyor, maçları kopartıyor. ama Elano yok, kazanıyoruzla olmaz bu iş.

son cümleni anlayamadım, düzelmeyeceğinin garantisi mi, yoksa iyi bir teklif gelirse satmak mı?

belki seneye daha ileri kaydırınca, çok daha efektif olacak, tabi garantisi yok bu işlerin. bu konuyu en iyi teknik heyet bilir.

Hala iddia eden var mı bilmiyorum ama Elano iki yönlü bir oyuncu değil, mümkün olcuğunca ceza sahasına yakın oynaması gereken, son pas tercihleri yerinde, oyun zekası iyi olan bir oyuncu. Elano'dan ön libero yaratmaya çalışanalr biziz. İleride oynatıldığında en azından şimdikinden daha etkili olacağı kesin, hücum yönü daha kuvvetli malum ama Elano'nun oyun stili, temposuzluğu yine değişmeyecek, Elano yine Elano olacak yani.

İyi bir teklif gelirse (en az 7 milyon euro gibi) satmak alzım diyorum ben. Gelecek sene daha iyi olabilir ama bunun garantisini kimse veremez. Beklenileni vermeye başlarsa ne mutlu ama ya yine veremezse? İşte o zaman sonu son 6 ayda göndermeye çalştığımız yabancılara benzer, yüksek meblalara yaptığı son transfer biz oluruz. Onun için diyorum ki Elano'yu iyi bir teklife rağmen takımda tutmak risktir, gitmesine izin verilmeli.

Herkes eşittir ama moderatörler daha bir eşittir. Bence buna göre moderatörlerin ve adminlerin fikir özgürlüğü konusunda üstünlüğü olması gerekir. Yoksa forum halkını zaptedemezsin, iş çığırından çıkar. Bir moderatörün b.k diyebilmesi ama normal üyenin bu konuda ceza alması olumlu bir durum. Forum sağlığı açısından.

beni aydinlatigin icin sonsuz tessekür renkdas

güclü haklidir hakli olan degil

Temel argümanınız, bu adamın mevkii öyle maç çevirecek, ölümcül ara pasları, şutlar atacak, Lincoln ya da Alex'in oynadığı mevkii değil, buranın adamı değil. Tamam, bin kere söylediniz, anladık. Arkadaş, bu adam Ernst tarzı orta sahayı toparlayacak, topa sağlam basan hafif teknik orta saha ekolünden bir topçuda değil. Bu adam kanat akını yapacak bir oyuncu değil. O değil, bu değil de bu herif ne anasını satayım ? Okuyorum yorumları, bu total futbolculardan biri de şöyle buyurmuş ''Efendim topsuz oyunda çok iyi, televizyondan seyretmekle ahkam kesmeyiniz" . Çok güzel söylemiş. Televizyondan izlediğimiz için bunları söylüyoruz..Arkadaşın esamesi okunmuyor.

Elano fan larının (hayranlarının) züğürt tesellisi. O değil, bu değil uydurmaları...

Çok sert yapıyorsunuz bir birinize. Gerek yok arkadaşlar. :)

Hala iddia eden var mı bilmiyorum ama Elano iki yönlü bir oyuncu değil, mümkün olcuğunca ceza sahasına yakın oynaması gereken, son pas tercihleri yerinde, oyun zekası iyi olan bir oyuncu. Elano'dan ön libero yaratmaya çalışanalr biziz. İleride oynatıldığında en azından şimdikinden daha etkili olacağı kesin, hücum yönü daha kuvvetli malum ama Elano'nun oyun stili, temposuzluğu yine değişmeyecek, Elano yine Elano olacak yani.

İyi bir teklif gelirse (en az 7 milyon euro gibi) satmak alzım diyorum ben. Gelecek sene daha iyi olabilir ama bunun garantisini kimse veremez. Beklenileni vermeye başlarsa ne mutlu ama ya yine veremezse? İşte o zaman sonu son 6 ayda göndermeye çalştığımız yabancılara benzer, yüksek meblalara yaptığı son transfer biz oluruz. Onun için diyorum ki Elano'yu iyi bir teklife rağmen takımda tutmak risktir, gitmesine izin verilmeli.

Elano nun bizle 2 senelik daha anlaşması olması gerek, önümüzdeki seneye satıcak olsak bile, büyük zarar etmeyiz. öyle yada böyle piyasası olan bir oyuncu. 7 aldıksak, seneye de minimum 5 e satarız. şimdi Arda gidici, Elano yu da yolladık, kimi kullanıcaz ortasahada? Elano nun kaldığını varsaysak bile en az 2 ortasaha almamız gerekiyor zaten.

:S kafam karıştı, bekleyip görücez en güzeli, kim gidici kim kalıcı hiç belli değil

Elano , Sar ve Topal gitsin Arda süper oynar. Arda kalmalı. Arda'yı göcermek futbola ihanettir. Şu anda psikolojik ve fizyolojik sorunlar yaşayabiliyor olabilir Arda ama takımın belkemiği olarak kalmaya devam edecek.

Yanına iyi bir adam alınıcak daha Elano'nun. :D

Bu risk olayını abartmıyor musunuz sizce ? Elano yani boru değil transfer forumunda ki konusuna bakın geleceğine inananların felan çok çok az olduğunu görürsünüz. Shaktar'da çok iyi oynamış, Man.City'e gitmiş, orada güzel 2 sene geçirmiş (özellikle ilk senesi), Brezilya milli takımına devamlı seçilmiş bir oyuncu. Gittiğinde de City taraftarının üzüldüğü bir oyuncu. Kalitesi de belli olan bir oyuncu. Ve Elano sizin bahsettiğiniz kadar ofansif bir oyuncu değil. Mümkün olduğunca ceza sahasına yaklaştırılmalı demişsiniz ama öyle bir oyuncu değil Elano. Elano'yu orta sahanın az ilerisine koyarsın, serbestlik tanırsın, defansta yapar elinden geldiğince, ofansa da katkıda bulunur. Ama bizde bildiğin ön libero gibi oynadı çoğu maçta. Kornerleri kullanmadığı zaman en geride ön liberoların pozisyon aldıkları yerde bekledi, ileri çok nadiren çıktı. Böyle oynadı yani.

Zaten sene başı Linderoth felan olmasaydı Elano alınmazdı gibi geliyor bana. Elano'nun yerine Linderoth tarzı oyuncu alınırdı. Çünkü Frank Rijkaard büyük ihtimal Linderoth / Ayhan üzerine planlarını kurdu bu defans-orta saha bağlantısını kuracak oyuncu için ama olmadı.

Bence Dunga'nın takımdaki 'beyaz kontenjanını' kendince doldurmak için milli takıma mahkum ettiği bir isim Elano. O kadar zehir gibi oynayan Brazilyalı futbolcular varken Elano'nun milli takımda işi ne anlamış değilim. Yazık Brazilya'ya. İnşallah WC 2010 da rezil olmaz Elano. Çünkü bizde rezil oluruz.

Bence Dunga'nın takımdaki 'beyaz kontenjanını' kendince doldurmak için milli takıma mahkum ettiği bir isim Elano. O kadar zehir gibi oynayan Brazilyalı futbolcular varken Elano'nun milli takımda işi ne anlamış değilim. Yazık Brazilya'ya. İnşallah WC 2010 da rezil olmaz Elano. Çünkü bizde rezil oluruz.

Lan yeter kes sesini.

zehahahaha

ya ne aptalca teröri ler kuruyorsunuz... yok tek beyaz diye oynuyor filan...

hala diyosunuzki elano libero oynuyo elanonun son maci ibb macinda elanonun yerine giren ayhan gizli kahramandi iler geri calisan ayhan kanatlara bindirme yapti orta sahada baski(mucadelesi) hucuma cikti elano bunlardan sadece hucuma ciksin ama yok geride oynuyormus ileriye ciktiginda geriye gelene kadar atak bitiyo

zehahahaha

ya ne aptalca teröri ler kuruyorsunuz... yok tek beyaz diye oynuyor filan...

Yokmu sanıyorsun. Rijkaard daha iyi bilir. Hollanda takımında açıkça yaşanan bir sorun. Brazilya takımında siyah, beyaz ve yerli üç grup rekabeti yaşanıyor. Adı konmamış, resmiyete dökülmemiş kontenjanlar mevcut.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt