#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #9 Elano Ralph Blumer

iyi oynadı ve seneye yıldızımız olacak diyenleri anlayamıyorum

ilk 11 başlaması bile şuan talipler oluşturur bir de üzerine böyle gollü asisti oynarsa zaten satılacak bu adam

bunu ben söylemiyorum yönetim söylüyo...

yani hem iyi oynayıp hem de bizde devam etmesi zor gözüküyo...

Onu satip daha iyisini alamazsin. Brezilya milli takiminda ortahsada Kaka gibi bir adam varken oyun kuruculuk yapiyor adam. Daha ne yapmasi lazim? Bugünkü yönetim kurulu toplantisindan sonra Elano'yu satmayi düsünmedigimizi acikladi Helvaci. Kafanizdan senaryo uydurup gercekmis gibi yazmayin surda.

Elano'nun 4-2-3-1'nin merkezinde oynaması daha da zor; bence. Takımı tamamen onun yönetmesi, hucümlerın hepsinde baş aktör olamsı gerekiyor ki Elano'nun en büyük eksikliklerinde bir topu ona yönlendirmediğin sürece çok hareketsiz olması. Bunun dışında ofans için; Kaka gibi , Robinho gibi, Arda gibi dikine gitmesi çok önemli o mevkide oynayan biri için. Elano birebir yetersiz kalıyor. Bugün bir sağ açığa göre ofansı yetersizdi bence;ama savunma sırasında sürekli geri döndü, topun arkasında kalmaya çalıştı.

Elano takımı yönetecek, yönlendirilecek bir sezon boyunca götürecek gibi durmuyor. 60 dakika oyunda kalması; çoğu maçta öyle ya da böyle 90 dakika oynamaması.

Diğer bir etken Robinho'dur herhalde. Bu ikisi son yılarda milli takımın golerinde %50 paya sahip. Birbiri ile bir takım arkadaşından daha iyi anlaşılıyorlar. Çok fazla artırıyor bu etken oyunlarını.

Öte yandan tam bir sistem adama olduğuna katılıyorum; takımda kalırsa bence ilk sezonuna göre çok daha başarılı olur; sezon boyunca istediğimiz hedeflere götürür mü bilmiyorum.

Elano calimla degil de paslariyla oyunu yonlendirebilecek bir adam bence. Ayrica tam olarak takimi yonetmesi gerekiyor diyemeyiz, sonucta Arda ve Keita da kanatlarda sirf forvet gibi degil ayni zamanda geriden topu kullanan oyuncular rolunde olacaklar. 3 tane oyun kurabilecek adam olacak yani 08/09'da oldugu gibi. Elano'nun artisi topun arkasina da gecebilmesi ve paslari. Ayrica Antalya macinda da gormustuk, gerektiginde calim da atabiliyor, ve ikinci forvet gibi ceza sahasina da girebiliyor. En azindan geride Mustafa Sarp'la birlikte al gulum ver gulum, ver de ileriye sisireyim gulumden fazlasini yapacak kapasitede bir adam. Acikcasi Elano'ya uygun baska pozisyon da goremiyorum forvete yakin oyun kurucu olmaktan baska.

Keita ile Elano'yu aynı kefeye koymak saçma olur. Keita bütün sezon elinden gelen en iyisi yaptı Elano gibi yatmadı.

Geride oynadığını bildiğiniz halde performansı çok iyi değil diye neden hala yattı damgası vuruyorsunuz ki adama ? Yatmadığını kanıtlamak için ne yapsın Elano ? Top neredeyse oraya mı koşsun ? Eğer dediğiniz gibi olsaydı bugün kendi görevinin dışında top nerede olsa oraya hayvan gibi koşardı, hep kendini ön plana çıkartmak için çabalar dururdu.

Herşeyi geçtim 60 dakikada yoruldu.Diğerleri koştu o yoruldu buda ilginç.

Alex nasıl her maç 8-11 km koştuysa.Elanonun gol olan pozisyonları çıkar bugun rezil top oynadı.Şansı yaver giti gollerde katkısı var.

Ayrıca biri yukarda heat mapi verip elanonun yeri burası demiş.Lincolnde sisteme uyuyordu o zaman bal gibi.Lincoln hem yanındakilere felan bakmaz koyar çocuğu.

Lincoln Galatasaray"la dalga gecmeye talismis itin, soytarinin biriydi.

Geride oynadığını bildiğiniz halde performansı çok iyi değil diye neden hala yattı damgası vuruyorsunuz ki adama ? Yatmadığını kanıtlamak için ne yapsın Elano ? Top neredeyse oraya mı koşsun ? Eğer dediğiniz gibi olsaydı bugün kendi görevinin dışında top nerede olsa oraya hayvan gibi koşardı, hep kendini ön plana çıkartmak için çabalar dururdu.

Sisteme uymuyor zaten Elano.Her yerde oynattı Rj 4-3-3 ün sonlara doğru Xavi bölgesind eoynadı diye tüm sezon böyle oynamış gibi laga luga yapmayın.

Ayrıca tabiki yattı.Bunda Dünya kupasoınında payı var ama yattı sonuçta.

İsterse stoper oynasın insan en azından koşup mücadele eder ama bizim Elano sakatlık korkusundan Dünya Kupasında oynayabilmek için ikili mücadeleye dahil girmiyor.

Turkiye'de goze hos gelen futbolun, 4-3-3'un temsil ettigi bir yapidaki total futbol anlayisinin basarili olamayacagi bu yil zaten belli oldu. Baskan Adnan Polat da belirtti zaten Rijkaard'in bu yil icin farkli bir oyun yapisiyla takimi olusturacagini. Gun gelicek elbet bizde o goze hos gelen futbolu zorlu sartlara karsi gelerek oynayabilecegiz, ancak eldeki Turk oyuncularla bu mumkun degil.

Bu sebeblerden dolayi 4-2-3-1 olur 4-4-2 olur farkli bir dizilis gorecegiz bu yil, ben buna inaniyorum. Zaten bu takima ust seviye iki tane orta saha oyuncusu kattiktan sonra sahaya hangi dizilis ile ciktigimiz da numaralarla yapilan bir sembolizm'den baska birsey olmayacaktir.

Ama tabi gelecek yil Onur'un muthis futbol bilgileri ve analizleri isiginda simdiden karar verdigi onerme " Elano gelecek yil da basarisiz olacak " yuzde yuz gecerli olacak ve kanun halini alacagindan dolayi, bosuna konusuyoruz.

Burada bir hatirlatma yapmak istiyorum, Bundan yaklasik 8 ay önce bu forumlarda "4-4-2 oynamaliyiz" basligi acmistmi, ilk 2 ay kisme destek vermemisti. Sonra yapilan yorumlarin yaklasik 10%'u destekler olmustu.

iyi bir oyun çıkardığını düşünüyorum, 1 gol 1 asist. Elano bizde muhtemelen Dünya kupası için pek varlık göstermedi ama bu Elano nun kötü olduğunu anlamına gelmiyor, bence bir sene daha kalmalı duruma göre satılmalı. Aldığın oyuncuyu sezon sonu satarsan hiç bir şey düzgün gitmez malesef çünkü onun mevkisindede boşluk olacak bu yüzden 1 sene daha kalmalı ne yaptığı göz önüne alınmalı ona göre karar verilmeli yani satılım şöle yapalım diyenler cidden çok bilinçsizce konuşuyorlar.

Futbolu bilen adamlarla oynadığında etkisi ortaya çıkıyor Elano'nun.. Ben bunu bilir bunu söylerim.

İsterse stoper oynasın insan en azından koşup mücadele eder ama bizim Elano sakatlık korkusundan Dünya Kupasında oynayabilmek için ikili mücadeleye dahil girmiyor.

Tamam ama ikili mücadeleye girmesi için topla dribbling halinde olması gerekir. Durduk yere ikili mücadeleye girmez ki bir adam. Elano'da zaten böyle bir adam, top ayağına gelince ilk olarak pas seçeneğini düşünen birisi.

Mesela senin dediğin olsaydı bugün hayvan gibi mücadele etmesi lazımdı, sürekli top sürüp ikili mücadeleye girmesi lazımdı. Ama normal Elano gibi oynadı bugün, kendisine verilen görevi de yerine getirdi başarıyla. Net olarak sağ iç oynadı, ofansif bir roldeydi. Sürekli içeri koşular yaptı, ara ara oyunu açtı, hep boşa kaçtı, paslar felan attı.

Tabii Brezilya bugün takım olarak aşırı iyi değildi yani bildiğimiz Brezilya gibi oynamadı, eğer takım olarak daha iyi olsalardı Elano daha iyi olurdu.

ne kadar futboldan anlamayan insan varsa hepsi sanal alemde yada kahvede, futbol sahasina koyunca o adamlari bi cacik da yapamazlar

adami az kalsin stoper oynatacaktik takimda o kadar geride oynuyor ki

iki pas yapamayan orta saha ile oynadik tum sezon (sarp-baris-topal)

elano ne yapmaloydi peki tek basina???

baskanin dedigi gibi iki defansif orta saha alinsin o zaman gorun elanoyu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt