#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #9 Elano Ralph Blumer

Maçı izledin mi bilmiyorum ama Elano bizde ki gibi oynadı aynı. İyi oynadı diye direkt topa ayağını sokmuyordu bizde bak orada sokuyor demeyin lütfen. Bizde kinden tek farkı Brezilya'da ofansif bir rolde, bizde ise defansif rolde oynuyor olması. Bizde bizim kalede görüyoruz, milli takımda rakip kalede. Milli takımda hep gol peşinde, hep içeri kaçıyor, ön direğe-arka direğe kaçıp pozisyon felan alıyor. Çünkü orada ofansif oynuyor. Olayın mücadeleyle, topa ayağını sokmayla ilgisi felan yok yani. Ayrıca bugün ofansif oynamasına rağmen kademeye girip pozisyon bozduğu da oldu, yani dediğimiz gibi; ofansif yönü güçlü çift yönlü orta saha oyuncusu.

İleri ucunda Arda ile Keita gibi kanat oyuncuların varsa , bunların yanında Elano'nun iş yapamayacağını hepimiz biliyoruzdur umarım. Brez,lya'daki gibi oynamıyor arkadaşım Türkiye'de bu 2+2 kadar basit, duygusal olmayalım. Biz onun Mehmet Topal- Mustafa Sarp ile oynadığı dönemde ofansif oynadığı günleride biliyoruz. Galatarasary , bir Brezilya olana kadar Elano vasatları oynayacaktır.

Umarım çok önemli bir şeyi yoktur. Bu sene bize ve Brezilya'ya lazım Elano.

Maçı izledin mi bilmiyorum ama Elano bizde ki gibi oynadı aynı. İyi oynadı diye direkt topa ayağını sokmuyordu bizde bak orada sokuyor demeyin lütfen. Bizde kinden tek farkı Brezilya'da ofansif bir rolde, bizde ise defansif rolde oynuyor olması. Bizde bizim kalede görüyoruz, milli takımda rakip kalede. Milli takımda hep gol peşinde, hep içeri kaçıyor, ön direğe-arka direğe kaçıp pozisyon felan alıyor. Çünkü orada ofansif oynuyor. Olayın mücadeleyle, topa ayağını sokmayla ilgisi felan yok yani. Ayrıca bugün ofansif oynamasına rağmen kademeye girip pozisyon bozduğu da oldu, yani dediğimiz gibi; ofansif yönü güçlü çift yönlü orta saha oyuncusu.

Arkamda Melo - G. Silva; önümde Robinho - Kaka, gel keyfim gel. Ataga çiksam arkada açigimi kapatirlar, maç boyunca hiç defans yapmama gerek yok. Ofansif olarak ta tek yaptigi is hazira konmak. Ne bir ara pas, ne bir çalim, yaraticiligin eseri yok. Tabi simdi diyeceksin onun rolü degil ki, o isi yapacak Kaka var. Bu sistemi de ancak Elano ile kan bagi olan Dunga oynatir. Uzun lafin kisasi mahalleden adam getirseniz Elano'nun pozisyonunda cosar.

Futboluna bişey demeyeceğim ama Keita'yı gördükten sonra sahadaki duruşuyla gururlandırdı beni. Diğeri de utandırdı.

umarım çabuk iyileşir daha çok gol ve asistler yapar ve inşallah yüksek bir ücrete satarız. seneye takımda olmasını istemeyenlerdenim. Yerine 2 tane savaşçı orta saha alalım o parayla

Sunu anlamadim ben, bu adama yilda 3 milyon euroyu biz mi veriyoruz Brezilya mi? Bilen cevap versin.

Futboluna bişey demeyeceğim ama Keita'yı gördükten sonra sahadaki duruşuyla gururlandırdı beni. Diğeri de utandırdı.

İşte bunu anlatmak istiyorum, bir tarafta takımımınız oyuncusu öyle veya böyle milli takımında oynuyor ve 2 gol 1 asisti var, ayrıca maç boyunca rakibin her türlü sertliğine karşı bir tepki vermiyor, diğeri de ortada.

elanomillisakatlik.jpg

Arkamda Melo - G. Silva; önümde Robinho - Kaka, gel keyfim gel. Ataga çiksam arkada açigimi kapatirlar, maç boyunca hiç defans yapmama gerek yok. Ofansif olarak ta tek yaptigi is hazira konmak. Ne bir ara pas, ne bir çalim, yaraticiligin eseri yok. Tabi simdi diyeceksin onun rolü degil ki, o isi yapacak Kaka var. Bu sistemi de ancak Elano ile kan bagi olan Dunga oynatir. Uzun lafin kisasi mahalleden adam getirseniz Elano'nun pozisyonunda cosar.

''Elano won 7 tackles against Ivory Coast, the most for any Brazil player in a worldcup from the game since Dunga in '94 final''

Yani Elano bugün 7 kez top kaptı bu sayı herhangi bir BRE oyuncusundan fazla bütün DK'larda. En son bunu 94'te Dunga yapmıştı. Kapak yine birilerine...

"i’ve always considered myself one of the team’s supporting cast and that suits me fine. i never want to be the star." (elano)

Güzel kardeşim benim, iyi oyuncuların yanında oynamak mı kolaydır, yoksa kötü oyuncuların yanında oynamak mı kolaydır ? Eğer iyi oyuncuysan iyi oyuncuların yanında sırıtmazsın. Ama kötü oyuncuysan iyi oyuncuların yanında mutlaka sırıtırsın, onlara ayak uyduramazsın. Ayrıca senin lafına bakacak olursak Messi futbolcu felan değil. Arkanda Alves, sana destek veren Xavi, İniesta, Toure, hemen sol tarafında İbrahimovic, oh ne ala memleket. Veya Ronaldo'ya bakacak olursak yanında Kaka, arkanda Xabi Alonso, Diarra, Ramos felan ne güzel dünya. Veya forvet oyuncusu tarafından bakarsak İbrahimovic mesela. Arkanda Xavi var, İniesta var, Pedro var, Messi felan var. O zaman Barcelona yönetimi kafayı yemiş diyebiliriz. Neden bu oyuncular varken bir de kaliteli forvet oyuncusu alıyorlar ? Neden dandik bir adam almıyorlar ? Nasıl olsa bir sürü destek adamı var arkada, onlar pas atar, adamın kıçına çarpar gene gol olur. Ne gerek var forvet adamına o kadar para vermeye ?

2010 yilinda en candan mucadele ettigi maclar Dunya Kupasi maclari ve Atletico Madrid maclari. Cok profesyonel bir adam.

TV Globo demiş Elano'nun sakatlığı ciddi değilmiş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt