#9 Mauro Icardi | ARŞİV

Şampiyonlar liginde 19 maçı var 9 gol atmış. Psgdeki son senesinde 3 maç görünüyor ama 46 dk oynamış totalde.

20230912_125931.webp

dün kendisinin de adını geçtiği, yaklaşık 1 sene öncesinin bir twich yayınına denk geldim. popüler iki tane sosyal medya fenomeni (biri gslı, diğeri bjkli) gs'ın transferleri hakkında konuşuyorlardı.

işte seferovic'ten falan bahsediyorlar, diğer transferlerden. icardi daha transfer edilmemiş, söylentileri var. yorumları bir görseniz, utanırsınız yahu. "wanda söğüşleyecek keriz arıyor"undan tutun, "gelirse yatmaya geliyordur"una kadar. "zaten tipoloji olarak gs'ın ihtiyaç duyduğu bir golcü tipi değil" de cabası.

ben kendisi ile ilgili kendi yorumlarımı da hatırlıyorum. o kadar negatiftim ki... hem saha dışı özel hayatı sebebiyle, hem de saha içinde de katkı veremeyeceğini düşündüğüm için son derece soğuktum kendisine. "we don't want icardi" yazıp yazıp postluyordum :d REZALET! (hayatımın en mutlu rezilliği tabi)

bu adamın, bu seviyede bir adamın, dünya çapında bir iki takım dışındaki tüm takımlarda rahat rahat ilk onbir oynayacak seviyede ve yaşta bonservisi ile bizim topçumuz olması, hem saha içinde bu kadar katkı vermesi, hem saha dışında da bütünlüğü sağlaması, takımı sahiplenmesi, lideri olması, diğer oyuncuların bunu müthiş bir mutluluk le kabullenmesi, ailesinin de burada mutlu olması...

transfer zamanları t.nöbetinde herkes fikrini yazar. kimi x'i ister, kimi y'yi. herkesin kafasında bir matematik olur iyi kötü. kiminin istediği oyuncu gelir tutmaz vs vs.

gs'a ne oyuncular geldi geçti. drogba, sneijder, jardel, kewell, baros vs vs kimi falcao gibi olmadı, kimi ribery gibi (sonrasında uzun yıllar dünya futbolunun içinden geçen adam) 6 ay sonra elimizden kaçtı.

bir transferin tutması için 100 koşul varsa, "efsaneye" dönüşebilmesi için 101 koşul vardır diyelim. ben bu seviyeyi en son hagi'de gördüm. melo 100'de kaldı. o hagi'ye en çok yaklaşandı.

şimdi benzer hisleri icardi için hissediyorum. hagi ile bir avrupa kupası kazandık, lige ambargo koyduk. melo ile avrupa'da kupa olmadı ama ligi ve derbileri domine ettik ve avrupa'da çeyrek final gördük.

umarım icardi ile kontratının tamamını bitirir, ligi süpürür ve bir avrupa kupası kazanırız.

Geri
Üst Alt