#91 Arda Ünyay

Devre arasi oyniyacag bir takima gitmek isterse hic sasirmamak gerek, bu yasta oyniya oyniya kendini gelistirecek, Okan Buruk mecbur kalmadikca sans vermiyecek, ancak Türkiye Kupa maclarinda forma giyecektir oda hedefi olan oyuncular icin yeterli olmaz.
O da zor. Kaan falan oynasın ister muhtemelen. Metehan ile falan dönüşümlü oynarlar. O da saçma sapan bir alt lig maçında

Göztepe maçında süre alacağını düşünüyorum.

Mou'nun bile Yusuf'u tak diye 11 oyuncusu yapıp parlattığı yerde bizim hocamız Arda'ya ligde 1 dk süre vermekten imtina ediyor. Mevzu bundan ibaret. Aksi söylenecek hiçbir şeyin kıymeti de geçerliliği de bahanesi de yoktur. Emin niye gitmiş, anlamıştır ve hak vermiştir herhalde herkes. Ben yerinde olsam 1 dk durmak istemem bu takımda mesela. Kendinizi Arda yerine koyun bakalım. Gencecik, çok yetenekli bir oyuncusunuz ve yerinize Kaan, Metehan filan oynuyor. Ne yaparsınız, düşünürsünüz?

Devre arasi Fbye gitse simdiye bir kac mac yapmis olurdu herhalde.

Mou'nun bile Yusuf'u tak diye 11 oyuncusu yapıp parlattığı yerde bizim hocamız Arda'ya ligde 1 dk süre vermekten imtina ediyor. Mevzu bundan ibaret. Aksi söylenecek hiçbir şeyin kıymeti de geçerliliği de bahanesi de yoktur. Emin niye gitmiş, anlamıştır ve hak vermiştir herhalde herkes. Ben yerinde olsam 1 dk durmak istemem bu takımda mesela. Kendinizi Arda yerine koyun bakalım. Gencecik, çok yetenekli bir oyuncusunuz ve yerinize Kaan, Metehan filan oynuyor. Ne yaparsınız, düşünürsünüz?
takımın menfaatini düşünürüm

Tak diye koymamasını anlarım, anladım da Apo ve Davinson’u kesemezsin bir anda ama biri cezalı, alternatifi Singo da yok. Mis gibi fırsat, ver işte çocuğa. Kazan onu…

Ama yok Kaan bu sefer “Hoca ben oynamayacaksam..” derse ne yapar sonra. Ya 3-0lık maçta bile 75’de bu çocuğu oyuna atmak yerine Berkan’ı oyuna atıyor ki aman laf etmesin diye.

Tak diye koymamasını anlarım, anladım da Apo ve Davinson’u kesemezsin bir anda ama biri cezalı, alternatifi Singo da yok. Mis gibi fırsat, ver işte çocuğa. Kazan onu…

Ama yok Kaan bu sefer “Hoca ben oynamayacaksam..” derse ne yapar sonra. Ya 3-0lık maçta bile 75’de bu çocuğu oyuna atmak yerine Berkan’ı oyuna atıyor ki aman laf etmesin diye.
Ya oynatacak adam ligin başından beri istese son 5-10 dk bile oyuna atardı. Onu bile yapsa çocuk özgüven ve oynama alışkanlığı edinirdi biraz. Diyorum ya, hiçbir bahanesi yok bu işin...
FT'nin Ozan'ı tak diye oynatması vs örnekler çoğaltılabilir. Hoca konfor alanından çıkamıyor. Gerçek bu.

Yavaş yavaş nasıl alışacak oyuna girmeden?

Yemin ederim FB’nin her şeyi savunan taraftarları gibi oldunuz. Arda Güler oynamayınca onlar da bu tür bahanelere sığınıyordu. Bu sezon en az 5 maçta son 10 dakikaya rahat girdin. Kaçında Arda oyuna girdi. Yavaş yavaş ısıtma öyle olur… Konya’da 3-0 öne geçersin 75’de Berkan’ı oyuna alacağına Arda’yı alırsın yavaş yavaş ısınsın dersin

Bu sene kupa vs süre alsın,Okan hoca çok risk almayı sevmiyor.

Yavaş yavaş nasıl alışacak oyuna girmeden?

Yemin ederim FB’nin her şeyi savunan taraftarları gibi oldunuz. Arda Güler oynamayınca onlar da bu tür bahanelere sığınıyordu. Bu sezon en az 5 maçta son 10 dakikaya rahat girdin. Kaçında Arda oyuna girdi. Yavaş yavaş ısıtma öyle olur… Konya’da 3-0 öne geçersin 75’de Berkan’ı oyuna alacağına Arda’yı alırsın yavaş yavaş ısınsın dersin
karagümrük maçı : dakika 74, 2-0 öndeyiz ve rakip 10 kişi, arda süre bulmuyor.
kayserispor maçı : dakika 46, 2-0 öndeyiz ve arda süre bulmuyor.
rizespor maçı : dakika 65, 2-0 öndeyiz ve arda süre bulmuyor.
konyaspor maçı : dakika 64, 3-0 öndeyiz ve arda süre bulmuyor.

davinson önümüzdeki maç cezalı, singo sakat, sağ stoper için adaylar metehan, kaan, belki lemina, belki arda...
asla ama asla genç oyuncu fetişisti değilim.
fakat biz bu çocuğu yaz kampında görüp, iyi bari takviye yapmasak bile en azından arda'nın süre şansı artar diye düşünmedik mi?
biz bu çocuğu as sağ stoper ve onun 1. alternatifi sakatken oynatmayacaksak olmaz bu iş.
yahu arda'yı neden müsait maçlar varken ısındırmadık? neden hazırlamadık?
sadece 4 tane maç yazdım yukarıda, 4 maçta sonradan oyuna girse bugün en azından 100-120 dk daha fazla süre almış olacaktı.
ligin 9. haftasına geldik, takımın 3. stoperi olabilir ve geleceği parlak dediğimiz arda'nın aldığı süre 24 dakika...
bu kadarını saçma buluyorum artık.
biz antrenmanları görmüyoruz falan diye savunmaya geçenler olacaktır, kaan'ından tut davinson'una ondan okan hocasına hepsi arda geliyor demiyor muydu?
8 haftada 24 dakika süre vermek nedir peki?

Fbli olduğu için güvenilmiyo bence

Yoksa hem bu hem de Gökdeniz epey dakka hak eden kumaşta oyuncular olduklarını ilk hazırlık maçımız Ümraniyespor maçında göstermiş idilerdi

beden dili hoş değildi, gelişimi iyi yönetilmiyor. tam şu dönemde özgüvenini sabitlerse başka, sabitleyemezse başka bi oyuncuya dönüşür. yol ayrımında yani

bence hala çok potensiyalli bi herif
bardakçı oynayacak diye silinip giderse epey yazık olacak

beden dili hoş değildi, gelişimi iyi yönetilmiyor. tam şu dönemde özgüvenini sabitlerse başka, sabitleyemezse başka bi oyuncuya dönüşür. yol ayrımında yani

bence hala çok potensiyalli bi herif
bardakçı oynayacak diye silinip giderse epey yazık olacak
geldi yine adalardan modalardan operasyon talimatı
hadi bakalım kimin elinden geliyorsa topu tüfeği tankı tiviti osu busu

birincisi bir ara saçma bir risk aldı taraftar alkışladı. bu doğru değil. yapması gereken uğurcana dönmekti orda rakip biraz daha atletik olsa topu alabilirdi. bir gol yesen rakibi maça ortak edersin. kendimi göstericem diye orda o riske gerek yok.

ikincisi bu adamı hoca niye oynatmıyor çeken tayfa herifin her yerinde bandaj var bir sakatlığı olabilir mi acaba?

4. stoper olmasında bir sıkıntı yok inş biraz CL dakkası da verebiliriz kendisine

Bugün daha erken girebilirdi ama TS maçına stoperde Lemina orta sahada Kaan ile çıkacaz diye tahmin ediyom

Geri
Üst Alt