#93 Sacha Boey

Yav bir aciklama yapilsin da ne oldugunu bilelim. Herif ortadan kayboldu resmen

Ya bırakın bir şekilde mevcut bölgeden verim alınıyor.
Ocağa kadar iyileşsin yüklemesini yapsın ligin ikinci devresi daha çok efora ihtiyaç var.
Diri sakatlanmadan geçireceği 2.devre bize şampiyonluk olarak döner
Sıkıntı şu devre arasi da Afrika kupasina katilacakmış yani devre arası yüklemesi de olmayacak ve afrika da aşil kopmasına ağrı kesici hap veren doktorlara emanet olacak.

Belki kacirmis olabilirim ama tam olarak nasil bir sakatlik oldugu ve tahminen kac hafta sahalardan uzak kalacagi konusunda bir aciklama yapildimi? Ben onu kastetmistim.

dr yener demiş ki

“Sasha Boey ile ilgili olarak bilgi eksikliğinden dolayı çok fazla spekülasyon yapılıyor. Sanıyorum bilgi eksikliğinden; çünkü herkesin bir fikri var ama konuyla ilgili bilgisi yok. Sevgili kardeşimizi normal şartlarda oynatabilmek için performans ekibimiz tarafından gerçekleştirilen belli bir test programı söz konusu. Bu test programını tam anlamıyla tamamlayamadığında çok büyük risk oluşuyor. Çünkü oyuncu çok yüksek hızlarda koşan ve hızıyla oynayan bir oyuncu. Sosyal medyada sakatlık konusunda iki-üç hafta söylemleri oluyor ama bu söylemler hiçbir zaman resmi ağızdan, bizim tarafımızdan ifade edilmiyor. O yüzden lütfen sevgili Galatasaray taraftarının bizim söylediklerimizi önemsemesini, ciddiye almasını rica ediyorum. Böyle bir süre vermek hiçbir zaman mümkün değil. Oyuncunun fizik yapısından kas yapısına kadar, histolojik dediğimiz, yani mikroskop altında incelediğinizde gördüğünüz yapısına kadar değişiklik gösteriyor. Özellikle Sasha gibi çok yüksek patlayıcı kuvveti olup da çok hızlı koşan oyuncularda belli bir zaman vermek çok daha zor. Çünkü bu oyuncular ligin çok üstünde ortalama hızlara çıkıyorlar. Bizim için önemli olan bu hızlara çıktığında problem yaşamaması. O yüzden performans ekibimiz bu testlerde istediğimiz sonuçları görmediği için ve aynı zamanda buralarda ufak tefek daha başka sıkıntılar ortaya çıktığını gördüğümüzden dolayı oyuncunun daha sağlıklı dönmesini sağlamak adına belli bir zamana ihtiyacımız var.”

“Marsilya maçında da hatırlarsanız oynadıktan sonra oyundan çıkarttığımızda aslında kalıcı herhangi bir sıkıntısı olmamıştı; ama bunun defaatle sürekli hal almaması adına mümkün olduğunca burayı daha dikkatli geçmeye çalışıyoruz. Çok istekli, çok hırslı, çok genç, ve çok dinamik bir oyuncu. O yüzden maksimum kuvvetle yapacağı egzersizleri yapabilir hale gelmesi lazım. Aksi taktirde daha uzun sürede kaybedeceğiz. Galatasaray'ın yatırım yaptığı ve çok kıymet verdiği bir oyuncu. Bu yüzden en seyircimizden de biraz anlayış bekliyoruz. Performans ekibimizle beraber üzerinde çalışıyoruz. O testlerini sağlıklı bir şekilde tamamlamasından sonra ancak Sacha’nın oynaması mümkün olacak. Şimdiden bir süre vermek istemiyorum. Çünkü bir test sonuçlarında %100 tam anlamıyla pozitif sonuç almadan kardeşimizi oynatma şansı yok.”

Futbol birlikte oynanan bir oyundur. Bir oyuncudan aynı anda 2 oyuncuyu tutma gbi şeyler isteyemezsin. Önündeki oyuncu yardım etmeli.
En spesifik örnek hafta içi yediğimiz gol. Hat orada yedlinde değil öndeki barışta.
Ona bakarsan attığımız gollerde hep sağ kanat etkisi çok. Yedlin hızlı çıkmanızı sağlıyor. Defansta da idare ediyor.
Şuan sorunumuz gol yemek değil inan gol atamadığımız için top dönüp geliyor pozisyon oluyor.
Yediğimiz goller hep birbirinin kopyası. Ya ofanstaki adam gelip yardım edecek yada bulduğun pozisyonların çoğunu gole çevireceksin.
Kalenin dibinden kaçırırsan bizim gibi sürekli kaybettiğin top kendi kalene atak gelirse sorun var demektir.
Sen bakma son maçlarda marcao'nun yıldızlaşmasına defans oyuncusu sürekli yıldızlaşıyorsa sorun vardır.
Kesinlikle.

Aynısını Muslera için de diyorduk zamanında. Senin en öne çıkan oyuncun kalecin ise bu işte bir terslik vardır.

dr yener demiş ki

“Sasha Boey ile ilgili olarak bilgi eksikliğinden dolayı çok fazla spekülasyon yapılıyor. Sanıyorum bilgi eksikliğinden; çünkü herkesin bir fikri var ama konuyla ilgili bilgisi yok. Sevgili kardeşimizi normal şartlarda oynatabilmek için performans ekibimiz tarafından gerçekleştirilen belli bir test programı söz konusu. Bu test programını tam anlamıyla tamamlayamadığında çok büyük risk oluşuyor. Çünkü oyuncu çok yüksek hızlarda koşan ve hızıyla oynayan bir oyuncu. Sosyal medyada sakatlık konusunda iki-üç hafta söylemleri oluyor ama bu söylemler hiçbir zaman resmi ağızdan, bizim tarafımızdan ifade edilmiyor. O yüzden lütfen sevgili Galatasaray taraftarının bizim söylediklerimizi önemsemesini, ciddiye almasını rica ediyorum. Böyle bir süre vermek hiçbir zaman mümkün değil. Oyuncunun fizik yapısından kas yapısına kadar, histolojik dediğimiz, yani mikroskop altında incelediğinizde gördüğünüz yapısına kadar değişiklik gösteriyor. Özellikle Sasha gibi çok yüksek patlayıcı kuvveti olup da çok hızlı koşan oyuncularda belli bir zaman vermek çok daha zor. Çünkü bu oyuncular ligin çok üstünde ortalama hızlara çıkıyorlar. Bizim için önemli olan bu hızlara çıktığında problem yaşamaması. O yüzden performans ekibimiz bu testlerde istediğimiz sonuçları görmediği için ve aynı zamanda buralarda ufak tefek daha başka sıkıntılar ortaya çıktığını gördüğümüzden dolayı oyuncunun daha sağlıklı dönmesini sağlamak adına belli bir zamana ihtiyacımız var.”

“Marsilya maçında da hatırlarsanız oynadıktan sonra oyundan çıkarttığımızda aslında kalıcı herhangi bir sıkıntısı olmamıştı; ama bunun defaatle sürekli hal almaması adına mümkün olduğunca burayı daha dikkatli geçmeye çalışıyoruz. Çok istekli, çok hırslı, çok genç, ve çok dinamik bir oyuncu. O yüzden maksimum kuvvetle yapacağı egzersizleri yapabilir hale gelmesi lazım. Aksi taktirde daha uzun sürede kaybedeceğiz. Galatasaray'ın yatırım yaptığı ve çok kıymet verdiği bir oyuncu. Bu yüzden en seyircimizden de biraz anlayış bekliyoruz. Performans ekibimizle beraber üzerinde çalışıyoruz. O testlerini sağlıklı bir şekilde tamamlamasından sonra ancak Sacha’nın oynaması mümkün olacak. Şimdiden bir süre vermek istemiyorum. Çünkü bir test sonuçlarında %100 tam anlamıyla pozitif sonuç almadan kardeşimizi oynatma şansı yok.”
Eyv renktas. 100% fit bir sekilde döner ve sakatligi kroniklesmez insallah.

Bu sakatlığın tam anlamıyla iyileşmesi ne zamandır bu kadar uzun sürüyor , sanki ilk defa bu süreci yaşıyor taraftar.

Niye her sezon en önemli oyuncularımızdan biri hep müzmin sakat çıkıyor hiç anlamıyorum.

Niye her sezon en önemli oyuncularımızdan biri hep müzmin sakat çıkıyor hiç anlamıyorum.
''Oynadığı zaman'' bu kadar iyi oynayan bir oyuncuyu fransada kimse almıyor 1 milyon euroya biz alıyoruz bonservisiyle bi sıkıntısı var kronik sakat olabilir yazdım kuş ilan ettiler.

Geçmiş olsun bu herif daha adam olmaz.Büyük ihtimal bu futbolcu önceden de bu tip sakatlıklar yaşadı.Genelde alt yaş gruplarında olduğu için gizlediler.En azından fazla para vermedik.Derhal bir yerlere gönderilmeli yada sözlemesi fesih edilmeli.

Sakatlanmasını istemediğimiz adamların çıt kırıldım olup sakatlansa yani oynayamasa zerre üzülmeyeceğimiz adamların boğa gibi olması enteresan.

Klüp doktoru dahi kendisi ile ilgili net değil.Ne sakatlığı olduğuna bile rast gelemedim.Hal böyle olunca da teoriler çoğalıyor.

Geri
Üst Alt