EBhxxPfXoAIk9cP

:ubulut:

Akhisar maçında stattaydım. Eminim Samiyen de maça çıktığında statta olursanız siz de heyecan duyacaksınız. Akhisar maçında bencil oynamadı. Bir pozisyonda topu önüne alışı muhteşemdi. Herkes bunu beceremez. Topsuz oyunda eksikleri olduğu belli ama zaman lazım bunun için. En büyük eksikliği fiziği bence müdahale edildiğinde kendini çabucak yerde buluyor. Doğal olarak defansta da bu durum böyle omuz omuza mücadelede pek bir şansı yok. Maçtaki şutu da gayet iyiydi. Sabırlı olmak lazım. 90 dk sahada görmek lazım. Biraz daha fazla süre alması gerek. Yeter ki küsmesi oyuna...

Gelmeden önce de çok istiyordum. İnanıyorum ki biraz daha geliştirsin oyununu Falcao dan daha fazla heyecan yaparsınız oyuna girdiğinde...

Basit oynamayı öğrenmesi gerekir, ne zaman dripling yapacağını nerde duracağını nerde pas vereceğini öğrenmesi gerekir. Ortasaha da attığı bir çalımın faydası yok. Rakip takım ceza sahasında kilidi açmalıdır

2 temel sorunu var:

1. Savunması çok zayıf: Oyuna son 20 dakika girmiş, gencecik bir futbolcunun 3-4 metre uzağındaki oyuncuya basmaması, bu kadar süratliyken kovalamaması kabul edilir bir durum değil. Yine de geriye gelip bastığı 2-3 pozisyon da olmadı değil, o yüzden karalar bağlamak istemiyorum ama mental devrim şart.

2. Takım oyununa adapte olamaması: İlk maçında -iç saha maçı olmasının da etkisiyle- daha bireysel oynadı. Sanırım hoca pas oyunu konusunda uyarmış, ikinci maçında tersi şekilde ayağında olabildiğince az top tutmaya çalıştı. Ben ilk maçtaki tarzını daha çok beğeniyorum. Bana göre ideal olan, ilk maçtaki tarzına bir tık pas oyunu eklemesi.

Emre'nin mental ve taktik gelişimi için ciddi çaba gerektiği aşikar ama bence umut var.

Benim önemsediğim diğer bir nokta, takımın hücum planında Emre'nin yeteneklerinde olabildiğince yararlanmayı sağlayacak kurgular. Emre'ye dripling için boş alan yaratmaya yada rakip savunma Emre'nin dripling alanına yöneldiğinde oluşacak boşluklara koşu yapmaya yönelik pas organizasyonlarına ve hücum varyasyonlarına ağırlık vermek gerek. Emre çok özel bir hücum silahı. Ondan azami verimi almalıyız.

Bir de Babel ve Donk'a çok güveniyorum Emre'nin kazanımlası konusunda.

böyle bir şey olmayacak veya anlık tesadüflere bağlı

bu tür detay planları çizecek teknik kadro türkiye sınırları içinde yok maalesef

böyle bir şey olmayacak veya anlık tesadüflere bağlı

bu tür detay planları çizecek teknik kadro türkiye sınırları içinde yok maalesef
Farki bence o taktikler belirliyor. Üstelik simdiki teknolojik imkanlarla cok daha zengin calismalar yapilabilir. Milyonlarca Euro'nun döndügü bir sektörde bunlari yapmiyorlarsa durum cok vahim demektir.

Farki bence o taktikler belirliyor. Üstelik simdiki teknolojik imkanlarla cok daha zengin calismalar yapilabilir. Milyonlarca Euro'nun döndügü bir sektörde bunlari yapmiyorlarsa durum cok vahim demektir.

durum avrupaya kıyasla çok vahim sürekli söylüyorum ben bunu

ama lige odaklı bakarsak kavga dövüş iki yetenekli oyuncu 1 kaleci ile karşı götürürüz

lige çok uygun teknik heyetimiz o konuda şüphe yok

ama oyun kalitesi, böyle detaylar, içeriye kapanıp dribling alanları açmak filan mümkün değil

böyle bir niyeti olan takımın teknik kadrosu hasan ve ümitten oluşmaz

Hic bahane uretmeye gerek yok

Savunmada, top cevirirken ve atakta pozisyon almayi bilmiyor. Ne zaman dripling yapmasi gerektigini bilmiyor nerede pas vermesi gerektigini kestiremiyor.

Kisacasi bu herifin farkindaligi 0, ozguveni zaten dipte.

Gelisirken zor olacak belki cok sac bas yolduracak ama bu surecte cok buyuk katki da verir. Hazir haliyle ise bonservisini aldirir. Her sey Mora bagli.

durum avrupaya kıyasla çok vahim sürekli söylüyorum ben bunu

ama lige odaklı bakarsak kavga dövüş iki yetenekli oyuncu 1 kaleci ile karşı götürürüz

lige çok uygun teknik heyetimiz o konuda şüphe yok

ama oyun kalitesi, böyle detaylar, içeriye kapanıp dribling alanları açmak filan mümkün değil

böyle bir niyeti olan takımın teknik kadrosu hasan ve ümitten oluşmaz

Son cumle en buyuk sorunumuz , taktik egitimi verebilecek adamlar gerekiyor oralara

FT‘yi biraz olsun taniyorsam ilk 11 formasini er ya da gec verecektir

Bakalim kim kesik yiyecek

Defolarini asagi yukari herkes biliyordu zaten simdi sunu yapamiyor ehehehe xd bunu yapamiyor khihkihi xd diye aglamaya gerek yok. İki haftada cozulecek seyler degil. Biraz zaman taniyin.

Çok çok fazla eksiği var ve o eksikler için yaşı hiç de genç değil 22 yaşına geldi ve temel futbol bilgisi yok denebilir . Müthiç çevik ve patlayıcı hızı var fiziğine göre gücü çok kötü olmamakla beraber kesinlikle güçlenmeli . Onun dışında top ona gelirken ilk düşündüğü şey nasıl çalım atarım değil en doğru opsiyonum ne olmalı sene boyu 2-3 çalım üst üste atılarak atılan gol 2-3 tane olur fakat paslaşarak 70 tane gol atarsınız doğru pas opsiyonu her şeydir .

Hepsi bir yana en kızdığım yanı sahada veteran futbolcu gibi takılıyor oluşu top rakipteyken ( sonradan girmesine ve yorgun olmamasına rağmen üstelik ) . Kesinlikle mental olarak şu saçma özelliğinden kurtulup en az diğer oyuncular kadar koşması savunmaya yardımcı olması gerektiğini kavramalı bir an önce .

Bu çocuk tutarsa net 90 milyon € eder.
He bizdeyken vermezler ama eder ve onu da sadece Terim adam eder.

Hic bahane uretmeye gerek yok

Savunmada, top cevirirken ve atakta pozisyon almayi bilmiyor. Ne zaman dripling yapmasi gerektigini bilmiyor nerede pas vermesi gerektigini kestiremiyor.

Kisacasi bu herifin farkindaligi 0, ozguveni zaten dipte.

Gelisirken zor olacak belki cok sac bas yolduracak ama bu surecte cok buyuk katki da verir. Hazir haliyle ise bonservisini aldirir. Her sey Mora bagli.

İyi de hocam o dediklerin olsa bu adam zaten Barcelona Real Madrid forması giyerdi..
Teknik heyet hatta Emre Mor bile futbolu öğrenemediğini biliyordur bana sorsan o kadar pohpohlandı ki..
Şimdi en büyük avuntum 2.5 aldığı yerde 700.000€ geldi bu takıma maaşının 3'te 1'ine bu demek oluyor ki Emre'nin son şansıyız bu gerçek..
Ve 8 milyon € gibi komik bir rakam sadece böyle bir yeteneğe Dünya futbolunda..

Gunumuz futbolu yetenekten cok calismaya bakiyor,zaten futbol gercekten calisarak basarili olunabilen bir spor neticede ,dogal ywtenekler gecmiste kalmaya basladi ,messi den baska da kimse yok desek yalan olmaz.cr de tamemen fizik kondusyon oyuncusu

Estetik kavrami takim oyununa dondu,daha robotik bir donem

terim adam ederi açmak lazım

terim oyuncuları ölüyken diriltebilir, futbola yeniden motive edebilir, onlara özgüven aşılayabilir, yeteneklerini kullanması için ona gerekli ortamı sağlar ve belki de dünyada bu konuda sayılı

ama terim hiç bir zaman bir oyuncunun teknik özelliklerini, oyun bilgisini geliştiremez

türkiyede böyle bir hoca da yok sadece şenol güneşin golcüler üzeirnde böyle bir etkisi var onun dışında türk hocalar oyuncuların kendiliğinden gelen yeteneklerinden öteye götüremiyorlar

dolayısıyla emre de futbola yeniden dönebilir terim ile ama level atlayamaz

ne öyle bir hoca fatih terim, ne kulüpte ona uygun organizasyon var

dolayısıyla tuttuğu anda bile varacağı nokta maksimum cenkin parası olur

Geri
Üst Alt