#99 Harry Kewell | Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #19 Harry Kewell

top kewell'a geldiğinde rahat olamıyorum açıkçası. Şimdi bu tarz adamlar vardır, hiç sahada gözükmezler bir anda efektifliklerini konuşturur tabelayı değiştirirler, topla fazla oynar gözükmeseler de çok top kaybı da yapmazlar en iyi örnek alex tir buna.Belki şu an kewell kadar iyi oynayamazlar ama günü değil, geleceği kurtarmak adına serdar ya da aydının oynaması taraftarıyım.

Bu dusunceye sahip dunya uzerinde bi 5 kisi vardir herhalde,biri sen :)

Ne alakasi var,Kewellin ayagina top geldiginde rahatliyoruz tam tersine,alex attigi/attirdigi zaman tahammul edile bilen bi oyuncu,

kosmuyor,yuruyor ve bu sezon de berbat performans sergiliyor,kewell GS Oyuncusu oldugu surece yedegi ne serdar ne de aydin degildir,olamazlar da.

Gün geçtikçe enerjisi azalıyor

Hangi maclarda gozlemledin bunu,gittikce azaldigini enerjisinin,kac mac kac dk oynadi da boyle dusunuyorsun..

--

Turkiye liginin en zeki oyuncusudur Kewell ayni zamanda,Barosun verdigi pasi elanoya o sekilde aktarmasi,

bjk macinda barosun 2'ci golunde ofsaytda kalmamak icin yaptigi hamle..

Valla artık giresim gelmiyor Kewell konusuna, üzülmemek elde değil yapılan haksız ithamları gördükçe, nedir ki beklenti, anlamış değilim.

Valla artık giresim gelmiyor Kewell konusuna, üzülmemek elde değil yapılan haksız ithamları gördükçe, nedir ki beklenti, anlamış değilim.

Aynen.Bu baslikdaki bos,anlamsiz,haksiz yazilari gormekten biktim.Icerigi olmayan,gunu birlik,skora dayali,evet skor taraftarisiniz evet,biz cok objektifiz modunda yapilan yorumlar.

Arkadaşlar Harry Kewell 2 kere çapraz baglarından ameliyat oldu+ Harry Kewell 31-32 yaşında

Bunları kafanızda canlandırın ona göre eleştirinizi olumlu yada olumsuz yönde yapın

Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor Kewell

Hiç bir şey yapmadan dursa sahada ,,, gülüşü yeter . . . :o

harrykewell7.jpg

:D Kewell ın tipine hayranız canım, adam karizma ama popülizme kaçan herşeyden rahatsız olduğum gibi kewell dan da rahatsız olmaya başladım. Yaptığı işten çok tipiyle, karizmasıyla, profesyonelliği, sempatikliğiyle falan konuşuluyorsa orada bir yalnış vardır. Sesi güzel olmayan bir şarkıcının diğer özelliklerinden dolayı(!) zirvede olması gibi. İşin bu kısmına karşıyım. Herkese bu muamele yapılsa tamam, ama sabriye saydırıp kewell a sevgi selleri doğru değil... Beni çok alakadar etmez kaşına gözüne göre değer veren versin diyorum ama rahatsız da oluyorum. Örneğin lincoln konusunda emir in söyledikleri yüzünden en iyi döneminde bile tam olarak sevemedim lincoln ü. Hatta söylemiştim ona senin ,yüzünden lincoln den nefret ettim diye. Kewell dan kimse nefret etmemi sağlayamaz . Ama eğer ,artık işlerini yapamıyorlar diye sövüp saymalar(ve kafalara atılan telefonlar) eşliğinde Ümit Karan ve Hasan Şaş ı(örnektir bu isimler,çoğaltılabilir) büyük bir zevkle gönderebiliyorsak, ve üstüne "takımdaki arızalar temizlendi" diyebiliyorsak, kewell a da bunu yapmalıyız,yapabilmeliyiz. En azından eleştirebilmeliyiz. Belki de ben yalnış düşünüyorum, olabilir tabii...

Arkadaşlar biz Kewell'ı sırf karizması nedeniyle sevmiyoruz bu yanlıs bir kanı.. Kewell TSL'nin gördüğü en zeki 3-5 oyuncudan biridir.Skora katkısı, asla performansının belli seviyeye düşmemesi, mac basına sut denemesi ve kaleyi bulma oranı, atak baslatma sayısı, kritik maclarda skora etkisi, top kullanma becerisi ve asist sayıları..geçen yıl özellikle çoğu maçta ilk onbir çıkmamasına, en az 10 macta 30 dk'nın altında kalmasına rağmen TSL'de 9 gol atmış, bir çuval asist yapmış, TSL'de maç çevirebilecek kabiliyetteki 2-3 adamdan birinden bahsediyoruz.

Ha üstüne bu adam sempatik, karizmatik, alçakgönüllü, yakışıklı ve profesyonel olunca da tabi ki hayranlıklar artıyor..

Ben Kewell'ın bir Kazım gibi, Guiza gibi, Serkan Kurtuluş ya da Lincoln gibi takıma zarar verecek kadar kotü olduğu tek bir maç bile hatırlamadım.

Sahada olsun karizması yeter dememiz bu yüzdendir..

:D Kewell ın tipine hayranız canım, adam karizma ama popülizme kaçan herşeyden rahatsız olduğum gibi kewell dan da rahatsız olmaya başladım. Yaptığı işten çok tipiyle, karizmasıyla, profesyonelliği, sempatikliğiyle falan konuşuluyorsa orada bir yalnış vardır. Sesi güzel olmayan bir şarkıcının diğer özelliklerinden dolayı(!) zirvede olması gibi. İşin bu kısmına karşıyım. Herkese bu muamele yapılsa tamam, ama sabriye saydırıp kewell a sevgi selleri doğru değil... Beni çok alakadar etmez kaşına gözüne göre değer veren versin diyorum ama rahatsız da oluyorum. Örneğin lincoln konusunda emir in söyledikleri yüzünden en iyi döneminde bile tam olarak sevemedim lincoln ü. Hatta söylemiştim ona senin ,yüzünden lincoln den nefret ettim diye. Kewell dan kimse nefret etmemi sağlayamaz . Ama eğer ,artık işlerini yapamıyorlar diye sövüp saymalar(ve kafalara atılan telefonlar) eşliğinde Ümit Karan ve Hasan Şaş ı(örnektir bu isimler,çoğaltılabilir) büyük bir zevkle gönderebiliyorsak, ve üstüne "takımdaki arızalar temizlendi" diyebiliyorsak, kewell a da bunu yapmalıyız,yapabilmeliyiz. En azından eleştirebilmeliyiz. Belki de ben yalnış düşünüyorum, olabilir tabii...

Sen yalnış düşünüyorsun.

Arkadaşlar biz Kewell'ı sırf karizması nedeniyle sevmiyoruz bu yanlıs bir kanı.. Kewell TSL'nin gördüğü en zeki 3-5 oyuncudan biridir.Skora katkısı, asla performansının belli seviyeye düşmemesi, mac basına sut denemesi ve kaleyi bulma oranı, atak baslatma sayısı, kritik maclarda skora etkisi, top kullanma becerisi ve asist sayıları..geçen yıl özellikle çoğu maçta ilk onbir çıkmamasına, en az 10 macta 30 dk'nın altında kalmasına rağmen TSL'de 9 gol atmış, bir çuval asist yapmış, TSL'de maç çevirebilecek kabiliyetteki 2-3 adamdan birinden bahsediyoruz.

Ha üstüne bu adam sempatik, karizmatik, alçakgönüllü, yakışıklı ve profesyonel olunca da tabi ki hayranlıklar artıyor..

Ben Kewell'ın bir Kazım gibi, Guiza gibi, Serkan Kurtuluş ya da Lincoln gibi takıma zarar verecek kadar kotü olduğu tek bir maç bile hatırlamadım.

Biz alismisiz kisitli meziyetleri olan adamlara,cirkin ama iyi futbolcu,populer ama kotu futbolcu ve.s Her yonuyle 4-4'luk bi KEWELL Bizim neremize :)

Kewella laf yok

yok adam geçemiyormuş felan sana ne sen asistlerine şutlarına vs bak

Sen yalnış düşünüyorsun.

Sadece bu cevabı verebilmen için yazmıştım son cümleyi ve beni yanıltmadın. Beklediğim cevaptı bu:)

Bu yönlerden bakarsak Türkiye'nin en iyi ve zeki futbolcusu Alex tir. En kötü maçında bile çok fazla top kaybetmez, saçma sapan işler yapmaz. Hatta en kötü maçlarında gol, asist yapmışlığı vardır. VE emin ol kewell ın bir maçta yaptığı top kaybını alex üç maç toplamında ya yapar ya yapmaz(alex 33 yaşında)... Beşiktaş maçında 5 tane isabetsiz şut çekti, ki bu da her maç aynı standartta olmadığının kanıtı. Yani düşüşler yaşıyor bu adam ve bu da takıma yansıyor.

Kewell çuvalla asist de yapmadı benim bildiğim kadarıyla tam bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Geçen sezon kaç asist yaptı kewell???

Kewell sayfalarını okuyun, iyi ve kötü maçlardan sonra neler yazıldığına ve övgülerin ne yönde olduğuna dikkat edin. Aynısını sabri için de yapın. Ne demek istediğimi rahatlıkla anlayacaksınız:).

popülizme kaçan herşeyden rahatsız olduğum gibi kewell dan da rahatsız olmaya başladım.

Bu neye benziyor biliyormusun,Ardanin bir sure sonra sebepsiz bir sekilde sirf populer diye itici bulunmasina,Arda icin bunu dusunen insanlar cogunlukta,

eskiden seven bir cok insan sevgilerini kaybecek bir sey gormemesine ragmen 'ozel bi ilgi,sevgi goruyor' diye kendisini sevimsiz bula biliyor.

Ahmet Cakar da soylemisdi bunu 'Arda sebepsiz bir sekilde gozumde sevimsiz bir hale geldi' buna benzer bir sey soyledi,dusununce mantiksiz ama anliyorum.

Kewell da oyle olmus senin icin,Her seyiyle mukemmel birini kabul edemiyor insanoglu,

goruntu olarak kusursuz,kariyeri mukemmel,efendi adam,komplekssiz yok bu kadari da fazla oluyor..

Yaptığı işten çok tipiyle,karizmasıyla,profesyonelliği,sempatikliğiyle falan konuşuluyorsa orada bir yalnış vardır.

Ne alakasi var? Hala daha bu takimda en cok sevilen isim Arda Turandir bence,kewell olmasi gerekirken.Tipi,karizmasi,sempatikligiyle degil ama

profosyonelligin doruklarinda cirit attigi icin onun 60 dakka oynamasi ya da oynamadigi zaman bu kadar sevilmesi normal,

cunki kewell anormal,bilmem anlata biliyormuyum,daha once de yazmistim Hagi ile kiyaslamam ama Hagi'den sonra kimse bu kadar sevilmedi,

uzun yillar da sevilmeyecekdir.Bu kadar sevilip,saygi duyulmak icin 90 dakka oynayip,her mac 2 asist yapmaya gerek yoktur.

Sesi güzel olmayan bir şarkıcının diğer özelliklerinden dolayı(!) zirvede olması gibi.

Bir kac mac iyi diye ovulen bir futbolcu ornegi gibi olmus,ya da bir kac sene de ola bilir,Bahs ettigimiz isim Harry Kewell..

Herkese bu muamele yapılsa tamam, ama sabriye saydırıp kewell a sevgi selleri doğru değil..

Ornekleri ayri dunyalardan isimlerle veriyorsun,Sabri kim,Harry kim yahu.Ne sabrisi bu takimda biraz yorgun diye Arda da elestiriliyor,

Kendilerini gelistire bilirler ve.s diye,kewell 15 yasinda degil,kariyerinin basinda da degil,31 yasinda,dunya futbolunun efsane isimlerinden biri,

adina madalya veriyorlar ulkesinde,sabri de 'sabri madalyasi' kivamina gelince onu elestirenlerin karsisinda oluruz.

Beni çok alakadar etmez kaşına gözüne göre değer veren versin diyorum ama rahatsız da oluyorum.

Hem alakadar etmeyip hem rahatsiz olamassin ki,rahatsiz oluyorsan demek ki alakadar ediyordur,

umrunda degilse de rahatsiz olmaman gerekir.Ki rahatsiz olman hic bir seyi de degistirmez,istisnalar kaide bozmaz..

Örneğin lincoln konusunda emir in söyledikleri yüzünden en iyi döneminde bile tam olarak sevemedim lincoln ü.

Hatta söylemiştim ona senin ,yüzünden lincoln den nefret ettim diye.

Lincoln buraya gelirken sorunlu bi futbolcuydu,sorumsuzdu,futbol yetenekleri olan ama futbol ahlaki olmayan biriydi,

bu takimda stoper oynatamazdik,kendi yerinde de oynatamiyorduk ama fedakarlikdan bahs ediyorum.adam nondayla ayni odada kalmayi istemeyecek kadar

(haber yanlissa bile karakteri buna musaitti ve dogruysa sasirmazdik) kompleksliydi ama emir,ben veya bizim gibi 'kendi taraftari' olan birisi,

milli takiminda bi kere forma giymeyen,skibbe ayarinda bi t.direktorle calismayi seven kivircigimizdi.

Kewell koru korune sevilen birisi degil,Lincoln'le tek ortak noktalari meslekleridir herhalde.

Kewell dan kimse nefret etmemi sağlayamaz.Ama eğer,artık işlerini yapamıyorlar diye Ümit Karan ve Hasan Şaşı büyük bir zevkle gönderebiliyorsak,ve üstüne "takımdaki arızalar temizlendi" diyebiliyorsak, kewell a da bunu yapmalıyız,yapabilmeliyiz.

Yani kisaca demissin ki hasanin kafasini yardiysak kewell'i da yuhalariz :) O yapilan terbiyesizlikdir,

kim yapmissa da senin benim gibi siradan bi taraftar degil de bi grupun isidir buyuk ihtimalle.

Umit karan gecen sene "0" gol'le oynaya bilmis biri olarak gitmeyi hak etti,gitti,kewell elinden geleni yapan birisi,

bu takimin gol krali olmus milan baros'u bile elestiriliyor,gol atamayan birini gec yollamamiz hataydi.

Umit karan,hasan sas bunlar biktirdi,isleri ne? G.Saray'da faydali olmak,hic olamiyorlarsa gonderilecekler.

Kewell HIC BIR SEY Yapamiyorsa ben onu posterlerden severim o da gitsin,adam elinden geleni yapiyor,

radikal bi degisiklik filan istiyorsan en son yollayacagin isim kewell'dir.

Emre Asik,Ayhan denen 2 futbolcu var bu takimda,mukemmel degiller ama ariza da cikartmiyorlar..

En azından eleştirebilmeliyiz.

BENCE KEWELL ELESTIRIYE KAPALI BIR FUTBOLCUDUR.Elestirenlerin sayisi bir elin parmaklarini gecmez zaten.

O olmadigi icin kazandigimiz maclara bile sevinemiyorsak,kendi golune gulumsemedigi zaman donup kaliyorsak birazcik elestirmeyi ver sen de.

Belki de ben yalnış düşünüyorum, olabilir tabii..

Bak hem teker teker cevap vermeye calistim hem de Bekledigin icin tekrar ediyorum,yalnış düşünüyorsun :D

Eleştirdiğiniz adam mahalle maçlarında top oynayan biri değil Harry Kewell .

İnsaf.

Bu neye benziyor biliyormusun,Ardanin bir sure sonra sebepsiz bir sekilde sirf populer diye itici bulunmasina,Arda icin bunu dusunen insanlar cogunlukta,

eskiden seven bir cok insan sevgilerini kaybecek bir sey gormemesine ragmen 'ozel bi ilgi,sevgi goruyor' diye kendisini sevimsiz bula biliyor.

Ahmet Cakar da soylemisdi bunu 'Arda sebepsiz bir sekilde gozumde sevimsiz bir hale geldi' buna benzer bir sey soyledi,dusununce mantiksiz ama anliyorum.

Kewell da oyle olmus senin icin,Her seyiyle mukemmel birini kabul edemiyor insanoglu,

goruntu olarak kusursuz,kariyeri mukemmel,efendi adam,komplekssiz yok bu kadari da fazla oluyor..

Ne alakasi var? Hala daha bu takimda en cok sevilen isim Arda Turandir bence,kewell olmasi gerekirken.Tipi,karizmasi,sempatikligiyle degil ama

profosyonelligin doruklarinda cirit attigi icin onun 60 dakka oynamasi ya da oynamadigi zaman bu kadar sevilmesi normal,

cunki kewell anormal,bilmem anlata biliyormuyum,daha once de yazmistim Hagi ile kiyaslamam ama Hagi'den sonra kimse bu kadar sevilmedi,

uzun yillar da sevilmeyecekdir.Bu kadar sevilip,saygi duyulmak icin 90 dakka oynayip,her mac 2 asist yapmaya gerek yoktur.

Bir kac mac iyi diye ovulen bir futbolcu ornegi gibi olmus,ya da bir kac sene de ola bilir,Bahs ettigimiz isim Harry Kewell..

Ornekleri ayri dunyalardan isimlerle veriyorsun,Sabri kim,Harry kim yahu.Ne sabrisi bu takimda biraz yorgun diye Arda da elestiriliyor,

Kendilerini gelistire bilirler ve.s diye,kewell 15 yasinda degil,kariyerinin basinda da degil,31 yasinda,dunya futbolunun efsane isimlerinden biri,

adina madalya veriyorlar ulkesinde,sabri de 'sabri madalyasi' kivamina gelince onu elestirenlerin karsisinda oluruz.

Hem alakadar etmeyip hem rahatsiz olamassin ki,rahatsiz oluyorsan demek ki alakadar ediyordur,

umrunda degilse de rahatsiz olmaman gerekir.Ki rahatsiz olman hic bir seyi de degistirmez,istisnalar kaide bozmaz..

Lincoln buraya gelirken sorunlu bi futbolcuydu,sorumsuzdu,futbol yetenekleri olan ama futbol ahlaki olmayan biriydi,

bu takimda stoper oynatamazdik,kendi yerinde de oynatamiyorduk ama fedakarlikdan bahs ediyorum.adam nondayla ayni odada kalmayi istemeyecek kadar

(haber yanlissa bile karakteri buna musaitti ve dogruysa sasirmazdik) kompleksliydi ama emir,ben veya bizim gibi 'kendi taraftari' olan birisi,

milli takiminda bi kere forma giymeyen,skibbe ayarinda bi t.direktorle calismayi seven kivircigimizdi.

Kewell koru korune sevilen birisi degil,Lincoln'le tek ortak noktalari meslekleridir herhalde.

Yani kisaca demissin ki hasanin kafasini yardiysak kewell'i da yuhalariz :) O yapilan terbiyesizlikdir,

kim yapmissa da senin benim gibi siradan bi taraftar degil de bi grupun isidir buyuk ihtimalle.

Umit karan gecen sene "0" gol'le oynaya bilmis biri olarak gitmeyi hak etti,gitti,kewell elinden geleni yapan birisi,

bu takimin gol krali olmus milan baros'u bile elestiriliyor,gol atamayan birini gec yollamamiz hataydi.

Umit karan,hasan sas bunlar biktirdi,isleri ne? G.Saray'da faydali olmak,hic olamiyorlarsa gonderilecekler.

Kewell HIC BIR SEY Yapamiyorsa ben onu posterlerden severim o da gitsin,adam elinden geleni yapiyor,

radikal bi degisiklik filan istiyorsan en son yollayacagin isim kewell'dir.

Emre Asik,Ayhan denen 2 futbolcu var bu takimda,mukemmel degiller ama ariza da cikartmiyorlar..

BENCE KEWELL ELESTIRIYE KAPALI BIR FUTBOLCUDUR.Elestirenlerin sayisi bir elin parmaklarini gecmez zaten.

O olmadigi icin kazandigimiz maclara bile sevinemiyorsak,kendi golune gulumsemedigi zaman donup kaliyorsak birazcik elestirmeyi ver sen de.

Bak hem teker teker cevap vermeye calistim hem de Bekledigin icin tekrar ediyorum,yalnış düşünüyorsun :D

Öncelikle teşekkür ederim. Bende senin gibi hepsine cevap vermeye çalışacağım.

1-Arda ne zaman sahada yaptığı işten çok başka özellikleriyle konuşulur orada ben dur derim. Ama böyle bir durum söz konusu bile değil. Arda'nın eleştirilmesinin sebebi çekilememesi. Kewell ın bu durumla alakası bile yok. Dediğim gibi hayat felsefem gereği popülist kültürün önüme sürdüğü herşeyden nefret ederim. Deniz gezmiş ya da che t-shirt i giyip;(!) starbucks a oturan zihniyetten... Durumumuz iyi olmasına rağmen yıllardır marka tek bir eşya bile almadım örneğin. Yani bu benim yaşam tarzım. Çekemeyeceğim kewell dan önce milyonlarca adam var ama ben onlara neredeyse tapıyorum. Hayali bir karakter olarak Tyler Durden ve felsefesi bir numara olmak kaydıyla. İğnelemeni anlıyorum lakin cidden alakası yok.

2-Birinci cevapla paralel buda. Söylediklerimi tekrarlamamın manası yok.

3-Alakası yok. Sezen Aksu nun sesi çatallanmaya başlamışsa bunu söyleyebilecek adamlar lazımdır onun yanında. Sen bir tanesi minik serçe yürrü diyenler değil. Bununla da çok alakası yok. Oyunculuğu iyi olmayan ama çok yakışıklı olduğu için yıllarca ekranları işgal etmiş ve bazılarına göre efsane olmuş binlerce isim vardır. Anlatabildim sanırım.

4-Sabri şu an Galatasaray a daha çok katkı veren bir isimdir. Ayrı dünyalardanlarsa gelmeseydi sabriyle aynı sahada oynayıp ismini kirletmeseydi o zaman. Sabriyle aynı formayla sahaya çıkıyor ve aynı amaçla mücadele ediyorlarsa zerre kadar farkları yoktur gözümde.

5-Şunu anlatmak istedim. Aslında umrumda olmaması lazım ama umrumda. Çok mu karışık oldu yani?(okuldaki fizikçiden kalma alışkanlık yalnış anlama)

6-Lincoln sadece benim bakış açımı anlatmama yardımcı bir örnekti. Yoksa kewell la lincoln bu konularda tabii ki kıyaslanmaz.

7-"Umit karan,hasan sas bunlar biktirdi,isleri ne? G.Saray'da faydali olmak,hic olamiyorlarsa gonderilecekler.

Kewell HIC BIR SEY Yapamiyorsa ben onu posterlerden severim o da gitsin,adam elinden geleni yapiyor,"

Şu cümlen herşeyi anlatıyor. Ve tartışmaya gerek kalmıyor.Benim genel olarak mücadele ettiğim düşünce sistemi bu. Ama saygı duyarım ve duymak zorundayım. Lakin bu cümlelerin üzerine yorum yazamam. Kafaya telefonu herkes atmadı ama aşağı yukarı herkes o adamların hizmetlerini görmezden gelerek hakaret etti. Kelimelere bu kadar takılmamak lazım.

8-"BENCE KEWELL ELESTIRIYE KAPALI BIR FUTBOLCUDUR.Elestirenlerin sayisi bir elin parmaklarini gecmez zaten.

O olmadigi icin kazandigimiz maclara bile sevinemiyorsak,kendi golune gulumsemedigi zaman donup kaliyorsak birazcik elestirmeyi ver sen de
."

Böyle olaylar benimn için söz konusu bile olamaz. Galatasaray gol atacak ve ben buruk bir sevinç yaşayacağım. Bana çok uzak şeyler bunlar. Dediğim gibi tartışmanın yararsızlığını gösteren bir başlık da bu.

9-"Bak hem teker teker cevap vermeye calistim hem de Bekledigin icin tekrar ediyorum,yalnış düşünüyorsun :D"

Olabilir, belki de yanlış düşünüyorum. Bunu gözden geçiririm. Ama sizin söylediklerinizi baz almam karakterime aykırı olur. Ama ders çıkarabileceğim noktalarda vardır. Yazıyı bitirip iki-üç kez okuyacağım tekrar.

İlk defa bu kadar kapsamlı bir cevap alabildim, tekrar teşekkürler.

Kewell şu an takımda bulunan en soğukkanlı futbolcu ve elinden geleni yapıyor adamdan daha ne istiyorsunuz anlamıyorum. Hatam 0 hatayla oynamaya çalışıyor 2-3 dk temposu düştü diye adam kötü adam yaşlı bundan bir şey olmaz diyorsunuz. Temposunun düştüğü zamanlarda zaten takım maçı rölantiye aldığı için o da tempoyu düşürüyor bu kadar basit.

Yok arkadaş anlaşıldıki biz kewell gibi birini kaldıramıyoruz bize bratu lukunku petre lazım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt