#99 Mario Lemina

En son torreira gibi X factor olan herif suanda boyle ise bunun tek sebebi hocadır ve çok güvendigi bizim türkler diye elstirdigimiz fizik ve atletik hocaları.

En son torreira gibi X factor olan herif suanda boyle ise bunun tek sebebi hocadır ve çok güvendigi bizim türkler diye elstirdigimiz fizik ve atletik hocaları.
Bıkmadınız şu argümandan. Rakiplerin topçuları uçuyor kaçıyor zaten. Elli tane yabancı hoca getirmedi mi FB ve BJK. Atletik performans ekipleri, yardımcıları yabancı değil miydi. Getirdiler de ne oldu, neyi değiştirdiler veya nasıl bir fark yarattılar? Boş boş şunu yazıp yazıp duruyorsunuz sanki karşılığı varmış gibi. Ülke standartlarının üzerinde antrenman yaptıran 2 hoca vardı son 10 yılda filan:
Tudor ve Perreira. İkisini de topçular halıya sarıp alıcı ödemeli paket ettiler.
Bu ülkede mentaliteyi topyekûn değiştirmediğin sürece bu mevzu asla çözülmeyecek. Herifler zaten buraya parayı cukkalamaya, güzel bir şehirde rahat bir futbol ikliminde alem yapmaya geliyor.

Bıkmadınız şu argümandan. Rakiplerin topçuları uçuyor kaçıyor zaten. Elli tane yabancı hoca getirmedi mi FB ve BJK. Atletik performans ekipleri, yardımcıları yabancı değil miydi. Getirdiler de ne oldu, neyi değiştirdiler veya nasıl bir fark yarattılar? Boş boş şunu yazıp yazıp duruyorsunuz sanki karşılığı varmış gibi. Ülke standartlarının üzerinde antrenman yaptıran 2 hoca vardı son 10 yılda filan:
Tudor ve Perreira. İkisini de topçular halıya sarıp alıcı ödemeli paket ettiler.
Bu ülkede mentaliteyi topyekûn değiştirmediğin sürece bu mevzu asla çözülmeyecek. Herifler zaten buraya parayı cukkalamaya, güzel bir şehirde rahat bir futbol ikliminde alem yapmaya geliyor.
FB ve BJK'yı kıstas olarak aldığımız sürece daha çok 5 yeriz. Kendimizi kimseyle kıyaslamayalım zira Avrupa'da önümüzde yine kendimiz hariç başka bir başarı hikayesi yok.

Lige en son gelen iyi hoca jesustu onunda kadrosu kotuydu o kadroya baya bir top oynatti ama sonra patladi kadrodan. Asıl siz boş beleş yabancilari aha oynatamiyor hahahaha demekten bikmadiniz. Tudor zamani demissin kondisyonu fisek gibiydi takimın o dönem.

FB ve BJK'yı kıstas olarak aldığımız sürece daha çok 5 yeriz. Kendimizi kimseyle kıyaslamayalım zira Avrupa'da önümüzde yine kendimiz hariç başka bir başarı hikayesi yok.
Yine boş laf. Hangi ligde mücadele ediyoruz biz PL mi? Veya Almanya filan mıyız biz. 2 tane yerel şampiyonluk aldık diye Barcelona zannediyorsunuz kendinizi. Olympiakos kadar Avrupa kültürün yok, Yunanlıların yaptırdığı kadar bile antrenman yaptıramıyorsun oyuncularına ama havalar Kaf Dağı.

Yine boş laf. Hangi ligde mücadele ediyoruz biz PL mi? Veya Almanya filan mıyız biz. 2 tane yerel şampiyonluk aldık diye Barcelona zannediyorsunuz kendinizi. Olympiakos kadar Avrupa kültürün yok, Yunanlıların yaptırdığı kadar bile antrenman yaptıramıyorsun oyuncularına ama havalar Kaf Dağı.
Tamam kral en çok sen anlıyorsun ona boş laf buna boş laf dolu konuş da biraz feyzlenelim senden. Yerel ligde şampiyon olup Avrupa'da 4 5 tane yiyip oturmak seni bozmuyor anlaşılan avatarından da gördüğüm kadarıyla. Herkesin kendi tercihi

Lige en son gelen iyi hoca jesustu onunda kadrosu kotuydu o kadroya baya bir top oynatti ama sonra patladi kadrodan. Asıl siz boş beleş yabancilari aha oynatamiyor hahahaha demekten bikmadiniz. Tudor zamani demissin kondisyonu fisek gibiydi takimın o dönem.
Jesus dediğin adamı Okan arkasına teneke bağlayarak yollattı. Bu ülkede derbi kazanamadı. Çok beğendiğiniz yabancı hocalarınızın alayını rezil ederek yollattı. Kadrosu kötü dediğin takımı da o çok beğendiğiniz Jesus kurdu ayrıca.
Tudor'u da gördük. Başta Muslera olmak üzere adamı yollamak için bilerek oynamadılar.
Neyse, devam edin böyle. Yabancı kondisyoner yabancı yardımcı filan alırsak CL'yi alacağız aynen.

Tamam kral en çok sen anlıyorsun ona boş laf buna boş laf dolu konuş da biraz feyzlenelim senden. Yerel ligde şampiyon olup Avrupa'da 4 5 tane yiyip oturmak seni bozmuyor anlaşılan avatarından da gördüğüm kadarıyla. Herkesin kendi tercihi
Varsa argümanın ortaya koyarsın. Taptığınız yabancı hocalar kendi ekipleriyle niye düzgün antrenman yaptıramamış, niye bir fark yaratamamış. Bunun cevabını da verin ki rakibin türlü türlü arka kapı oyunlarına rağmen 3 yıl üst üste şampiyon olan takımın hocasını avatar yapan benim gibi cahiller de öğrensin.

Gayet iyi oyuncu, kullanmasını bilene.

Geçen sene sayesinde takım ikinci devre nefes aldı ve şampiyonluğa gitti.

Geldiği dönemki fizik kalitesiyle şu ankinin arasındaki fark her oyuncuda gözlemlediğimiz birşey. Ha Lemina gibi sizelı adamlar geç form tutar bu da bir realite.

Acaba sebebi hep oyuncularda aramasak mı

Laubalilik hep vardı ama bence form tutacak

Hoca da sakat dedi zaten lemina ve sara için

Varsa argümanın ortaya koyarsın. Taptığınız yabancı hocalar kendi ekipleriyle niye düzgün antrenman yaptıramamış, niye bir fark yaratamamış. Bunun cevabını da verin ki rakibin türlü türlü arka kapı oyunlarına rağmen 3 yıl üst üste şampiyon yapan takımın hocasını avatar yapan benim gibi cahiller de öğrensin.
Hayatında senin okanı savunduğundan daha çok yerli hocayla çalışılması gerektiğini savunmuşumdur şu forumda 1 kere yabancı hoca seviciliği yaptığımı göremezsin nereden yabancı hocaya taptığımı düşündün anlamadım.
Okan hocanın yereldeki başarılarına laf söylemedim ki zaten 3 senede 3 şampiyonluk alan ve daha önce başka bir konuda yazdığım gibi bu sene 4.sünü alacak bir tdnin sadece tr liginde başarılı olduğunu düşünüyorum.
Benim anlatmak istediğim şey, yerelde bu takım zaten illa ki öyle veya böyle şampiyon olur ve olacak. Tarihimizin en büyük bütçesini verdiğimiz adamla Avrupa'da rezil rüsva oluyorsak ben o adamı başarısız sayarım ki ayrıca çeyrek final yarı final oynayalım uçalım kaçalım demiyorum mesela frankfurttan 5 yemeyelim, young boysa elenmeyelim, praga rezil olmayalım. Yav bu takım ülkesinde savaş olan top oynamayan kieve 3-1den puan verdi daha ne örneği vermem lazım. Yukarıda da yazdığım gibi sana göre ligde şampiyon olup Avrupa'da fark yiyip rezil olarak eve dönmek okeyse bu senin tercihin benim değil. Ben her zaman "maksadımız Türk olmayan takımları yenmek" diyen Ali Sami Yen gibi Avrupa'da başarı isterim.

Hayatında senin okanı savunduğundan daha çok yerli hocayla çalışılması gerektiğini savunmuşumdur şu forumda 1 kere yabancı hoca seviciliği yaptığımı göremezsin nereden yabancı hocaya taptığımı düşündün anlamadım.
Okan hocanın yereldeki başarılarına laf söylemedim ki zaten 3 senede 3 şampiyonluk alan ve daha önce başka bir konuda yazdığım gibi bu sene 4.sünü alacak bir tdnin sadece tr liginde başarılı olduğunu düşünüyorum.
Benim anlatmak istediğim şey, yerelde bu takım zaten illa ki öyle veya böyle şampiyon olur ve olacak. Tarihimizin en büyük bütçesini verdiğimiz adamla Avrupa'da rezil rüsva oluyorsak ben o adamı başarısız sayarım ki ayrıca çeyrek final yarı final oynayalım uçalım kaçalım demiyorum mesela frankfurttan 5 yemeyelim, young boysa elenmeyelim, praga rezil olmayalım. Yav bu takım ülkesinde savaş olan top oynamayan kieve 3-1den puan verdi daha ne örneği vermem lazım. Yukarıda da yazdığım gibi sana göre ligde şampiyon olup Avrupa'da fark yiyip rezil olarak eve dönmek okeyse bu senin tercihin benim değil. Ben her zaman "maksadımız Türk olmayan takımları yenmek" diyen Ali Sami Yen gibi Avrupa'da başarı isterim.
Honour Hisnameisobvious

Bana göre bu sezonun en kritik oyuncusu. İlkay üzerine savunma yükü yıkarak ilerleyemeyiz. Lemina'nın fit haline gelip orta sahayı süpürmesiyle takım performansının dengeleneceğine inanıyorum.

Benim lafım X Okan'ın idmanını yedikten sonra öyle oldu lafına. Sanki rakiplerin oyuncuları uçuyor. Szmanksi ve Fred ilk geldiğinde böyle miydi rakiplerde mesela. Ya da Rafa veya Abraham? Bu ligde düzgün antrenman yaptırabilmiş hoca örneği yok gibi bir şey. Buraya gelen oyuncular salıyorsa bunun yerli-yabancı, iyi-kötü teknik direktör ile vs alakası yok. Ligin ve ülkenin bir gerçeğidir. Topyekûn bir değişiklik olmadığı sürece bizde de böyle gelmiş böyle gider. O kadar yabancı hoca geldi, geliyor ki çoğu da kendi ekibiyle. Fark yaratabilen olmamışken burdan da hocaya sallamak hakkaniyetli değil. Yaş baremi arttıkça salma süreleri de kısalıyor. Böyle bir gerçek var. 3 büyüklerdeki oyuncu bazındaki bu büyük sirkülasyonun sebebi bu zaten. Gelen oyuncu 1, en geç 2 yıl sonra tanınmaz hale geliyor. Bizde BAY, Torreira ve ondan önce Boey hariç extra çalışan adam yok zaten.
Okan kötü/yetersiz antrenman yaptırıyor deniyorsa rakiplerin bu konuda bir avantajı olması lazım bu argümanın elle tutulur kabul edilmesi için.

iyi takım 2.5 milyona aldığı lemina'ya kazandırdığı şampiyonluk için şükür duası eder, gereksiz yerlere 30-35 sıkmadan önce onun önüne daha iyi oyuncu alırdı. futbol bilgisi hakikaten sıkıntılı adam önüne adam almayı bırak lemina'nın gelişi gibi taraftar zoruyla kerhen bi 10 numara aldırdı. şimdi lemina'ya mı kızalım, ona güvenip yola çıkana mı. yetersizliğe mi üzülelim, galatasaray'ın en geniş kaynaklı transfer sezonunda en önemli bölge yerine, top oynayabilen 2-3 adamın önüne 60 küsur milyon para harcatana mı kızalım. sonra sane olmayacak heralde diye karalar bağlanıyo, diğer tarafta adam zirvesi bonservisini çıkaramayacak adamlara babasının malıymış gibi rekor paralar harcatıyo. biz de ayrı garip bi kulübüz, nevi şahsına münhasır.

Umarım hemen form tutar, Şampiyonlar liginde çok ihtiyacımız olacak Lemina 'ya

Ornekler goreceli olabilir ama muazzam bir yorum son paragraf herseyin ozeti

Herkesten osimhen toreira hatta sallai olmasini bekleyemezsin.. Adam parayi almis hoca Saraya İcardiye bile tahammul ediyor bunu goren topcunun icinde yoksa salar gayet normal bir durum..

Geri
Üst Alt