A Milli Takım Neden Başarılı Olamıyor?

Genç futbolcu " Şöyle kallavi bir transfer yapıp köşeyi dönsem yeter" zihniyetinde olursa,

Yönetici " Şöyle kallavi bir oyuncu satıp kasayı doldursak yeter" zihniyetinde olursa,

Hocaların özellikle Anadolu kulüplerinde çalışanları " Ligde kalsak yeter" zihniyetinde olursa,

Taraftar " Şike mike şampiyon olalım da", sonrasında yakalanınca " Evet şike yapmışız da boşver paçayı kurtaralım da" zihniyetinde olursa...

Gelir mi başarı ?

Bunun nedenlerine inmeye başlarsak bir daha çıkamayız. Mevcut şartlarda bu ülkenin herhangi bir fonksiyonunun başarılı olması zaten imkansız.

Ana neden; Atletik oyunculara sahip degiliz. Avrupanın en dandik ülkeleri bile fizik-kondisyon acısından bizden daha iyi durumdalar.

Belirli oturmuş bir sistem yok.Sistemi geçtim standart bir forma bile yok.Oyun sistemi gelen hocalara göre belirleniyor.Yabancı sınırı adı altında illet bir kural var ve Türk oyuncular göbeğini kaşıyan adam durumunda salla başı al maaşı yapıyorlar.Yabancı sınırının kulüplerin altyapılarına daha fazla önem vermeleri ve yatırım yapmaları için çıkarıldığı söylenip durur yıllarca zihniyetsiz göbekliler tarafından ancak tam tersi bir durum söz konusu oluyor 10-15 yıldır.Velhasıl ben milli takım desteklemeyi şu son 6-7 yıldır bıraktım benim hiç bir şekilde umrumda değil ne yaptıkları .Ne zaman ki baştaki zihniyet hatta teknik direktör değişir o zaman bende desteklemeye başlarım milli takımı.

Geri
Üst Alt