A Millî Takımımızın, EURO 2024 Kadrosu Belli Oldu

Cenk'i çıkartması en net sürpriz. Kanatlar çok kalabalıkken geride sıkıntılıyız.

can haric gayet normal gibi

Bundesliga 2'de 30 maçta 16 gol atan, 18 yaşındaki Can Uzun kadrodan çıkarılıyor, 34 maçta 6 gol atan 33 yaşında işi bitmiş Cenk Tosun kadroda. Milli takımda yine adalet ve liyakat fışkırıyor.

Semih sıçmıksoy denilen eleman zorla girdi a milliye yav, potansiyel var ama seviye olarak hala düşük.

Özkaçar vs Akaydın
Oğuz Aydın/Uzun vs Tosun/Bertuğ

Garip olmuş.

Bu arada Berkan Kutlu'da düşünülebilirdi.

3 santraforu toplayıp ikiye çarpsam bile %30 ile oynayan İcardi’nin yarısını etmiyorlar.

Can Uzun için normalde erken ve normal bir karar derdim ama Alman milli takımı yetkilileri kaç defa teklif yapıp en son çocuğun evine kadar gittiler ve babasıyla konuşup yine ikna edemediler. Harika bir sezon geçirmiş, bu durumda kadroda olması lazımdı. Ayıp etmişler.

Bu takımın başarılı olması mümkün değil, çünkü ne atanı atan ne tutanı tutan. Forvetsiz bir milli takım. Stoperlerde Abdülketim hariç fecaat. Çok zor işimiz.

can direk gidip almanyayla masaya oturur henüz 1 maci varmis milli formayla.

forvete en yakisan su durumda bana göre umut nayir olurdu, komple forvet, büyük takimda oynamadi diye alinmamasi enteresan, ki elemelerde golü bile vardi.

Cenk Tosun gibi kaşarlaşmış tecrübeli bir ismi alması bence doğru. Zaten forvetimiz yok. Asıl sorun Semih Kılıçsoy bence. Can Uzun yerine kadroya alınan kişi o. Sadece kadroya alınsa neyse kurdukları algı yüzünden oyuna falan da atıyor çocuğu. Bu seviyelerin oyuncusu değil daha. Hep kayboldu önemli maçlarda.

Bertuğ da mantıklı çünkü o profildeki tek oyuncumuz. Oyun sıkıştığında sahaya atılacak hava hakimiyeti olan bir santrafor lazımdı.

Bungesliga 2'de tam olarak ne oynuyor bilmiyorum ama Can Uzun tek santrafor oynayabilecek bir görüntü vermedi bana... O zaman santraforlar yerine kadroda kalmasını beklemek mantıklı gelmiyor. Tek santrafor olmayacaksa da bizde pek öyle forvetimsi 10 numaraya pek yer yok gibi... Sağ kanat olarak düşünürsek de sağ kanat dolu... O yüzden çok yadırgamadım ben...

Bir tek benim şahsen beğenmediğim ve mevki/tarz olarak benziyor gibi gelen Yusuf Yazıcı yerine olabilir diye düşünüyorum ama o da bu seneyi iyi geçirmiş falan diyorlar. Yunus'u da hoca daha önce çalıştığı için seviyor yine benzer oyuncular arasında...

Belki Bundesliga 2 izleyip oyuncuyu tanıyanlar izleyenler itiraz edebilir onu anlarım ama diğer oyunculara ve kadroya bakınca sırf istatistik üzerinden eleştirmek bana doğru gelmiyor...

Cenk Tosun gibi kaşarlaşmış tecrübeli bir ismi alması bence doğru. Zaten forvetimiz yok. Asıl sorun Semih Kılıçsoy bence. Can Uzun yerine kadroya alınan kişi o. Sadece kadroya alınsa neyse kurdukları algı yüzünden oyuna falan da atıyor çocuğu. Bu seviyelerin oyuncusu değil daha. Hep kayboldu önemli maçlarda.

Bertuğ da mantıklı çünkü o profildeki tek oyuncumuz. Oyun sıkıştığında sahaya atılacak hava hakimiyeti olan bir santrafor lazımdı.
Kendileri adına sezonun en önemli maçı olan Türkiye kupası finalinde zaman geçirsin diye oyuna attılar semihi. Algı ile zorla aldirdilar milli takıma.

Geri
Üst Alt