A Milli Takım’ın 2026 Dünya Kupası 26 Kişilik Kadrosu Açıklandı

As kaleci olarak sart mi koymus? Kim diyor bunu yav. Gecen seneki hususta cocugun aciklamasi gayet mantikliydi eger baska birsey gectiyse bilemem orasini.

Neyin yangini Cafer? Cocugun aciklamasina baktim da tekrar gecen sene yaptigi, bunda birsey gormuyorum. Tabi aralarinda gecen diyalogu bilmiyoruz ama Montella'nin takima gore secim yaptigi elestirilere katilmakla beraber, yarin Istanbul'a transfer olan hemen pat diye milli takima aldigini kor sultan bile biliyor.

Suan 3 kaleciden birisi oynamiyor, digeri de bitmis tukenmis. Bir tek bizim Ugurcan var iste umarim basina birsey gelmez yoksa diger ikisine kalirsak yandik.

Berke Özer, ABD merkezli sosyal medya platformu Instagram hesabından yaptığı paylaşımda;

"A Milli Takım kampına katılmadan önce yaşadığım ağrılarımı ve bu konudaki durumumu teknik ekibimizle paylaşmış, eğer maç kadrosunda yer almayacaksam bu süreci dinlenerek ve tedavi olarak geçirmemin daha doğru olacağını iletmiştim. Buna rağmen çağrılmamın ardından her zaman olduğu gibi ülkemin formasını giymenin gururuyla kampa dahil oldum. Kamp boyunca iletişimimde ya da motivasyonumda hiçbir eksilme olmadı."

"Maç kadrosunu gördüğümde, günlerdir yaptığımız konuşmaların ne kadar anlamsız olduğunu ve yurt dışında gururla temsil ettiğim ülkemin takımında karar vericilerin performans veya oyuncuyu kazanmak motivasyonunda olmadığını anladım. Kampın ve takımımızın moralini etkilememek adına maç sırasında veya sonrasında değil, İstanbul'a dönüşte teknik ekibimize düşüncelerimi ilettim. Ardından da 'teknik ve idari ekibin bilgisi ve izni dahilinde' kamptan kendi isteğimle ayrıldım. Bu karar, oynayan hiçbir arkadaşımı hedef alan ya da saygısızlık içeren bir davranış değildir. Aksine uzun yıllardır birlikte mücadele ettiğimiz ve kalitesiyle gurur duyduğum muhteşem bir kaleci rotasyonunun parçası olmaktan her zaman onur duydum."

"Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ay-yıldızlı forma için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırım. Bireylerden bağımsız olarak ülkenin onurunu temsil etmeyi amaçlayan A Milli Takımı'mızın formasını gururla temsil etmiş bir sporcu olarak, her bireye eşit ve adaletli bir düzenin içinde bulunmak istiyor, yaşanan süreci ve bu konuda yapılan açıklamanın üslubunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum."

ağrılarım var diye gelmeyeyim ama 11e alırsanız geleyim ağrılarım geçer

burada mantık nerede

istanbula gelince alacak tabi çoğu oyuncuyu son derece normal

üst seviye takımda görmeden 10 kişiyle defansta oynayan takımlarda nasıl çözecek çok yetenekli değilse

ayrıca sameti alıyor, oğuzu alanyadan alıyordu

kaan ve irfancan'ı genç topçulara hadi koçum hadi aslanım diye gaz versinler diye almışlar.

kendisini temize çıkarmaya çalışıyor işte neyine inanıyorsun ki bu açıklamanın?

belli ki bi problem oldu zamanında ve o olaydan sonra çağırılmıyor
Fenerli oldugundan kensdisine sicak bakmadim zamaninda bile ama durumdan ziyade aciklamalarin tamamini hatirlamiyorum zaten biraz Google'da baktim neler denmis o donem diye, artik kim dogru kim yalan soyluyor bilemeyiz sirf su aciklamadan ilk 11 garantisi istedigini cikaramadim sadece.

Kadroya alinmazsam evime gitmek isterim demis (yani galiba yedek bile degilsem ne isim var burada diye sitem etmis gibime geliyor).

kac senedir yedek olan Altay ve futbol kariyeri bitmis Mert varken cocuga hak veriyorum.

Neyse umarim Ugurcan'a birsey olmaz yoksa kaleci konusu gundeme gelir maalesef.

Soyunma odası ve atmosfer de önemli. Bu iki asist fazla yapmış bu gelsin, şu 5 dk fazla oynamış şu gelsin gibi bir yaklaşım doğru değil
Olayın özü bu hala anlamıyor insanlar, dediğim gibi birkaç kişi hiç süre alamayacak onu takım ruhuna katkıda bulunan tecrübeli adamlardan seçmesi normal.

tuchel problem çıkarır diye trenti komple dünya kupası kadrosuna almadı yaw

Metin Tekin'in dediği gibi MİLLİ TAKIM KADROSU GÜNCEL İYİ PERFORMANS VERENLERİN YERİ DEĞİLDİR

Kaan'ın çağrılmasını doğru buluyorum helal Montella hocam seni yedirmeyiz.

ağrılarım var diye gelmeyeyim ama 11e alırsanız geleyim ağrılarım geçer

burada mantık nerede
"11'e alinirsam gelirim" nerede demis ki? Sen mi uyduruyorsun yoksa boyle bir aciklama mi oldu , varsa nerede?

"Kadroya alinmazsam" diye duruyor aciklamaya baktigimda yani yedek bile degilsem niye geldim demis? Neyse az once Cafer ile de konustum yukarida bunun detayini disaridan bilemeyiz sirf aciklamalar uzerinden dusuncemi ortaya koydum.

istanbula gelince alacak tabi çoğu oyuncuyu son derece normal

Neye gore normal? Diger Turk kulupleriyle kiyaslayinca mi yoksa EPL, Ligue 1, Alman liginde falan oyuncular bile Istanbul kuluplerin altinda mi bu mantik ile?

Istanbul'da yedek > Danimarka liginde yilin oyuncusu . Bence bu mantikli degil.

üst seviye takımda görmeden 10 kişiyle defansta oynayan takımlarda nasıl çözecek çok yetenekli değilse

ayrıca sameti alıyor, oğuzu alanyadan alıyordu

Bunlarin ikiside alinmamasi lazim, cunku ikiside milli takim icin yetersiz oyuncular. Yerlerinde daha iyileri varken bide.

Samet mesela iyi olsaydi Rize'ye surgun yemezdi, senin mantiginla suan hala Istanbul'da oynardi. Bildigin saatli bomba bu milli takimda olmamasi gereken bir kisi bana kalirsa.

İrfan kadroda olmalıydı. Lazım bir topçu. Ama Oğuz Aydın tamamen Fener kontenjanı orası kesin.

Mert günok mu
İrfancan mı
Kaan ayhan mı
Oğuz aydın mı

😁😁

Mert günok yerine Ersin yada şengezer, (berke ilk tercihim ama onun durumu farklı)
Oğuz aydın yerine Aral,
Samet yerine ahmetcan,
Çağlar yerine yusuf akçiçek olabilirdi ama devamlı oynayan ve tecrübeli adamları seçmiş.

Arif??
Screenshot_20260602_114749_Samsung Browser.webp

Dünya kupasına katıldığımız gün ben bu ekibe güveniyorum ve çok iyi bir uyumları var. Dünya kupasına da aynı şekilde gideceğiz demişti montella.. Yani Samet kaan falan bunlardan vazgeçmeyeceğim dedi açık açık... sakatlık harici bu kadro gidecekti ve gitti... fazla uzatmanın manası yok. Herkes güvendiği sevdiği kişiler ile yollarına devam eder. 24 sene sonra bu takımı Dünya kupasına kim tanıdıysan onlara öncelik verdi...

Bu kupadan sonra takımda elbet revizyonu yapılacaktır...

Oguz ve Mert, fener formasi giymeseler hayatta alinmazlardi.

Oguz yerine yusuf sari hem haketmisti hem de hizli kanat olarak daha faydali olurdu joker olarak. Aral da daha iyi secim olurdu.

defans samet, prcan ve bonservis şikesi yusuftan kat kat iyi burda sorun yok

kaleci seçimi hatalı mert leş kaleci şengezer kesinlikle eklenmeliydi.

orta saha gayet doğru

forvet bölgesi, doğru seçimler oraya aral belki sıkıştırılabilirdi.

genele bakınca pek yerden yere vurulacak bir durum yok. 2-3 tanede kendi insiyatif hakkı olabilir hocanın kaç sene oldu takımın başında dünya kupasına gittik.

Aral, ege demir ve muhammed takimla birlikte amerikaya gidiyor, sakatlik olursa herhalde kadroya dahil edilebiliyorlar

Aral Şimşir'e üzüldüm. Dün izlediğim kadarıyla elimizde kanatlardan stil olarak en farklı olanı oydu. Barış, Kerem, Kenan, Yunus daha çok hızlarıyla adam eksilten kanatlar. Aras durduğu yerde çalım atabilen (Hasan Şaş gibi), 2 bilek hareketiyle rakibi ekarte eden, önünü boşaltan, pası da en çabuk ve doğru kanat adamı izlenimi verdi. (Kenan ve Yunus da bunları kısmen yapabilen oyuncular ama Aras gibi değil) Farklı tarzda oyuncu her zaman daha iyidir. Oğuz'u bek alternatifi, Kaan'ı DMC alternatifi olarak tuttu heralde ama, Oğuz veya Kaan'dan birinin yerine Aras olabilirdi.

Irfancan Kahveci sacma olmus, oraya su Aral mi neydi yazilmasi lazimdi.
Tamamen partizanlik. Tamam, kumaşı iyi bir topcu olabilir ama form durumu ve o pozisyondaki alternatiflere bakilirsa gereksiz bir is olmus.
Orta sahanin merkezine de uzun boylu cocuk olabilirdi alternatif olarak.

IBB'li kaleci hak etmişti aslında kadroda olmayı.

Onun dışında Çağlar ve Oğuz Aydın'ın kadroda olmaları için hiç bir mantıklı sebep yok. Burada Oğuz yerine ya ek olarak forvette Bertuğ ya da kanatta Aral olmalıydı. Çağlar ise zaten yıllardır son bulmayan bir düşüş içinde ama özellikle bu sezon iyice dibi gördü Milli Takımda kesinlikle yeri olmaması gereken bir isim. 1200 dakika mı ne "oynadı" bu sezon ve ek olarak sakatlık problemleri iyice tavan yapan bir isim. 30'a gelmeden çöktü herif.

Diğer tercihler normal bence. Her teknik direktörün kendi takımında kötü veya hiç oynamasa bile herdaim çok güvendiği isimler vardır her zaman, bu kontenjandan kadroda yer alan iki isim çok net kaleci Mert ve Kaan bence.

Geri
Üst Alt