Cevap: A.Polat: "Aysal 3-4 ay sonra kaçar"
İkinci paragrafına istinaden söylüyorum, şu anda Polat'ı desteklediğinden pişman mısın?
Yazdıkların çok ciddi konular ve hepsinde de Polat'ın hatası var. Bence pişman olmalısın.
Erdoğan kendisine yapılan iyiliği unutmazmış. Kendisine yapılan kötülüğü (kendine göre yorumluyor tabi) hiç unutmazmış. O iktidarda olduğu sürece Galatasaray daha çok yerden yere vurulacak. Bu bir gerçek. Endişende sana hak veriyorum.
Şöyle düşünüyorum. Bence hala Polat devam etmeliydi. Bakın Aziz Yıldırım'ın da başkanlığının ilk iki dönemi çok çalkantılıydı. Sonra nooldu. Adam işi öğrendi. Fenerbahçe için hakikaten çok önemli bir insan haline geldi. Adnan Polat'ın önemli hataları olmuştur ama önemli doğruları da vardır.
Misal stad açılışı. Doğrularla yanlışlar bir arada. Galatasaray'ı, açılış esnasında kendisine bilenmiş Tayyip Erdoğan'la doğrudan karşı karşıya getirmemesi çok büyük bir doğruydu. Fakat elma ile armudu ayırd edemeyip Tayyip Erdoğan ile arayı bozmayacam derken bir sürü it köpeğe boyun eğmesi de yanlışıydı.
Geçen sezon çeşitli etkenlerle Galatasaray'ın transfer politikası yanlıştı. Bunu hepimiz söyledik. Ama bundan önceki sezonlarla ilgili eleştirilere katılamıyorum. Keita'lar, Elano'lar, Kewell'lar, Baros'lar... Bunlar hep doğru isimlerdi. Tutmamış olabilirler. İnanılmaz sakatlıklar yaşamış olabiliriz. Ama sezon başlangıcında herkes hem fikirdi. Bazen her şeyi mükemmel yaparsınız ama hayat sonuç elde etmenize izin vermez. Medyayı, hakemleri, federasyonu satın almanın yolu vardır. Bu konuda birilerinin karşısına çıkabilirdi Galatasaray yönetimi, ama sakatlığa engel olmanın yolu yok.
Sonuç olarak Adnan Polat'ı eğitti başkanlığı boyunca zaman ve de bu camia. Bence iyi işler yapardı devam etseydi. Şu anda Ünal Aysal'ı gözlemliyorum. Henüz ortada 2 transfer var. Selçuk ve Elmander. Zaten dendiği gibi Adnan Polat transferleri bu oyuncular. Kalanlara bakıcaz.
Fatih Terim geldi. Şüphelerim var.
Ümit Davala konusu çok endişe verici. Floryayı bir alkolikle toparlayamazsınız.
Drogba, Fabiano futbolculuklarına ve kariyerlerine diyecek bir lafım yok. Ama maliyetlerini göz önünde bulundurursak genç, takıma katkı sağlayacak çok iyi başka oyuncular alınabilir yerlerine.
Transferde adı geçen isimler, malesef endişe verici. Klose'ye talip olunduysa misal geçmiş dönemlerden hiç ders alınmamış demektir.
Bence Muntari yanlış isim İlgili başlığa düşüncelerimi yazdım. Futbolda tecrübe şart. Ve bu tecrübenin yeri bence forvet değil ya orta saha olmalı ya defans. İçi geçmemiş Cambiasso, Lucho Gonzales gibi oyuncular düşünülmeli.
Ama transfer eşittir şu aşamada söylenti. Bir de eylemleri görmek lazım. Şimdi söylentiler üzerine kimseyi eleştirmek istemem.