Arif Çelik
Hocaların Hocası
- 18 Temmuz 2014
- 50.816
- 29.207
- 2.993
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.

NGAD ve F35 motor güncellemeleri için tasarlanmakta olan ADVENT motorunda kullanılması planlanan variable cycle engine(VCE) sistemi ile motor istenirse üçüncü bir bypass hattı üzerinden çalıştırılarak daha düşük yakıt tüketimi sağlaması sağlanıyor. ADVENT için GE ve PW motor geliştiriyor ve iki motorda da VCE kullanılacak.Uçak buram buram YF23 kokuyor. Zamanında YF22'ye karşı (F22) birçok açıdan daha sofistike ve gelişmiş olmasına rağmen YF22'ye kıyasla üretim ve işletim maliyetlerinin daha yüksek olmasından dolayı ihalede kaybetmişti. Bu arada bu ihaleye Boeing'in çok ihtiyacı vardı, ekonomik olarak zor günler geçiriyorlardı.
Ekli dosyayı görüntüle 282462
Ekli dosyayı görüntüle 282464
Yine zamanında donanma Navalised F22 istemiş ama kabul ettirememişti. Bu uçak Çin tehtidini de düşünürsek muhtemelen donanma isterleri odaklı geliştirilmiştir. Acaba buna nasıl bir motor takacaklar, onu merak ettim.. Asıl alameti farikası orada olacaktır muhtemelen. Nerdeyse sıfır ısıl izli, F22'nin motorlarından bile daha fazla itki üreten bir motor... Biz Kaan için 35000 lblik motor lazım diyorsak, buna en az 40000 lazımdır herhalde, boyutları sebebiyle.