Serdar Demir
Tecrübeli Üye
- 22 Mart 2009
- 5.416
- 23
- 1.333
nasıl mention atılır bilmediğimi farkettim 

Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
nasıl mention atılır bilmediğimi farkettim![]()
* Birisine sen(eşcinsel) anormalsin demek istemediğim için normal kelimesini kullanmak istemedim, esaret altında ki zihinler falan ayrı konu.
* Doğal olan ve normal olan, heteroseksüelliktir. Bu konuda tartışmanın anlamsız olduğunu düşüyorum, insan anatomisinin sabit olduğu gibi bir savım yok zaten, ileri bir zamanda insanoğlu hemcinsleriyle münasebete girerek çoğalırsa, o zaman tekrar konuşabiliriz.
* 100 nüfuslu bir adanın %80'i eşcinsel ise ve benim heteroseksuelliğime itiraz ediyorlarsa kendileri bilir, zira soyları tükenecek olan onlar...
* Tekrarlıyorum; Sosyal konularda objektiflik iddiasında bulunan bir şahıs, iddiasını ispatlayamaz.
Burada ispatlanamayan şey; kişinin objektifliğidir.
Emir Sato' Alıntı:subjektif egilim temelde dayanaklara bilincsiz tutunmadir, yani egotizmdir
Nesnelliğin temeli ve gayesine yönelik bir ispat arayışı söz konusu değil zaten. Düşüncenin olduğu yerde objektiflik tartışmalıdır ve doğrulanamaz. Çünkü doğrulayacak olanda objektif değildir.(insan)
ayri konu mu
bu konunun insanlar arasinda tartisilma sebebi esaret altindaki zihniyetlerden baska ne ola ki?
bu mevzunun 'ureme' ile ne alakasi var ki? fekat escinsellige karsi tutuma dayanak olarak 'ureme' argumanini one surmekte isen, ilgili bir video onermek isterim
https://www.youtube.com/watch?v=A8x73UW8Hjk
bu adada yapay rahim kullanildigini not dusmeyi unutmusuz
![]()
ispatliyorum iste? - escinsellik doganin bir niteligidir, canlilarda faktorlere dayali tureyebilen -heteroseksuellik gibi- bir egilimdir, zira gozlem veren bu
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_animals_displaying_homosexual_behavior
subjektif fikir gibi mi gorunuyor bu, yoksa ortaya konan gozlem mi?
'kisi' gecerli bir tanim olmadigi icin 'kisinin objektifligi' anlamsiz bir ifade. objektiflik veriye dairdir, kisi objektif olmayi secer ya da secmez, ama veriye dairdir. yani 'kisinin objektifliginin ispati' diye bir sey zaten soz konusu degil, sadece kisi tarafindan ortaya konan ya objektiftir ya da degildir. yukarida ortaya koydugum da gozlem, yani yargida bulunmuyorum, bu budur diyorum, dayanagi da gozlem. mesela 'yer cekimi' gozlem, subjektif fikir/inanc degil, senin yer cekimini nasil yorumlayacagin subjektif olan. paralel sekilde canlilardaki escinsellik gozlem, fikir degil. escinsellige yaptigin yargi subjektif egilimindir. nitekim boyle bir yargida bulunmak icin dayanak olarak kendi zihniyetini/egonu alirsin, baska bir dayanak var mi? yok. ki bu dahi gozlem.
sato da ne demis bir onceki postta;
dusunce dedigin zaman ya 'kurgu' diyorsun, ya 'analiz' diyorsun, o halde hangi dusunce? ikisi farkli seyler, sonucta insan kendi dusuncelerini de analiz edebilir, 'akil' dedigin faktor mevcut ise.
kurgu; 5 duyu algisindan tureyen, bireyin kosullarina dayali olusmus egilimlerince nicelenen mental yapilandirmadir, subjektifligin dayangi burasi. analiz; 5 duyunun algiladigi fenomenal bilginin tecrubeye dayali mantik suzgecinden gecirilmesi, siniflandirilmasi, ve bilissel bilim ogeleri haline getirilmesidir, objektifligin dayanagi da burasi.
ayri konu mu
bu konunun insanlar arasinda tartisilma sebebi esaret altindaki zihniyetlerden baska ne ola ki?
bu mevzunun 'ureme' ile ne alakasi var ki? fekat escinsellige karsi tutuma dayanak olarak 'ureme' argumanini one surmekte isen, ilgili bir video onermek isterim
![]()
ispatliyorum iste? - escinsellik doganin bir niteligidir, canlilarda faktorlere dayali tureyebilen -heteroseksuellik gibi- bir egilimdir, zira gozlem veren bu
'kisi' gecerli bir tanim olmadigi icin 'kisinin objektifligi' anlamsiz bir ifade. objektiflik veriye dairdir, kisi objektif olmayi secer ya da secmez, ama veriye dairdir. yani 'kisinin objektifliginin ispati' diye bir sey zaten soz konusu degil, sadece kisi tarafindan ortaya konan ya objektiftir ya da degildir. yukarida ortaya koydugum da gozlem, yani yargida bulunmuyorum, bu budur diyorum, dayanagi da gozlem. mesela 'yer cekimi' gozlem, subjektif fikir/inanc degil, senin yer cekimini nasil yorumlayacagin subjektif olan. paralel sekilde canlilardaki escinsellik gozlem, fikir degil. escinsellige yaptigin yargi subjektif egilimindir. nitekim boyle bir yargida bulunmak icin dayanak olarak kendi zihniyetini/egonu alirsin, baska bir dayanak var mi? yok. ki bu dahi gozlem.
dusunce dedigin zaman ya 'kurgu' diyorsun, ya 'analiz' diyorsun, o halde hangi dusunce? ikisi farkli seyler, sonucta insan kendi dusuncelerini de analiz edebilir, 'akil' dedigin faktor mevcut ise.
kurgu; 5 duyu algisindan tureyen, bireyin kosullarina dayali olusmus egilimlerince nicelenen mental yapilandirmadir, subjektifligin dayangi burasi. analiz; 5 duyunun algiladigi fenomenal bilginin tecrubeye dayali mantik suzgecinden gecirilmesi, siniflandirilmasi, ve bilissel bilim ogeleri haline getirilmesidir, objektifligin dayanagi da burasi.
ayri konu mu
![]()
Eşcinsellik bir hastalık mıdır yoksa gensel bir sapma mıdır yoksa bir tercih meselesi midir? Bu ve buna benzer bir sürü soru var ve iyice irdelenmesi gerekiyor. Bence hiçbir platform üzerinde yeterince düşünmeden iyi kötü çıkarsama yapıp hareket ediyor. Misal en basit bir antitez olarak; pedofili olmak hastalık diye nitelendiriliyorsa eşcinsel olmak neden hastalık olarak kabul görmüyor, neden dışlanılması ya da (modern yollarla) yapay seleksiyon programına alınmasına müsaade edilmiyor?
Sent from my iPad using Tapatalk
İspatladığını(zannettiğin) söylediğin şey; eşcinselliğin varlığı... Buna zaten itiraz eden yok, böyle bir şey yoktur demiyorum, normal olan bu değildir diyorum.
Kişinin objektifliği diye bir şey yoktur evet, bende bunu anlatmak istiyordum zaten.
İnatla ''sosyal'' kelimesini görmezden geliyorsun, sebebini çözemedim açıkçası.
Sonuçta canlıların üremesii lazım.
iyi de 'normal' ne demek 2 onceki postta belirttim ya, 'normal' - doga kanunu degil, gecici/dinamik olgu. sabit bir 'norm' yok
kiside objektiflige set ceken benliktir/benmerkezciliktir, ancak ego etkin degilse (subjektif temelli sosyal etkilesime yol acan dayanak noktalari zihni unsur olmaktan cikacagi icin) objektif olunur, fenomen oldugu sey olarak gorulur, subjektif tecrubede de bunun adi 'bilissel bilim' zaten, dogru felsefe. dusunce icin herhangi bir dayanak noktasi aldigin an ('norm' gibi) zaten hem kendine hem felsefeye ihanet ettin. nitekim her turlu bilim de insanlar objektif olmayi basardiklari surece ilerleyebilmis.
sonucta kisi objektif olur mu? olur. tecrube subjektiftir, ama sosyal mevzularda herhangi etkilesime girilecekse bilissel bilim/ozgun-analiz cercevesinde sadece 'bilim' esas alinarak gozlem veren ogeler ortaya konmali. konmazsa, catisma/yikim olur.
sosyal taban her daim kultureldir, kulturler de dinamik sartlara bagli olusur-cozulur, yani sabit seyler degiller. sonuc itibariyle escinselligin yargilanmasi da kultureldir, kulturel/zamansal oldugu icin, yargi dayanaksizdir, yani ici bostur.
bu baglamda, escinsellik, zihniyet/egilim duzleminde heteroseksuellikten farksizdir demek durumundayiz.