# Achille Emana

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Achille Emana

Ulan sanki 2000 yılındaki kadro yıldızlar karmasıydı da ŞAMPİYON olduk uefa'da.. Topçu istiyorsunuz ama gelenleri beğenmiyorsunuz... Üstelik Gelen adam EMANA... pehh..

2000 yılındaki kadroda emananın oynayabileceği bölgelerde oynayan oyuncularımız tabi ki emanadan çok daha kaliteli oyunculardı.

Yok yaa.... Ya sen Futbol Cahilisin. Ya da ben hiç birşey bilmiyorum..

Lorik

Elano Emana

Bak bakalım bu orta saha ' ya da biraz düşün üzerinde... Belki biraz fikriyat damlar aklına ;)

Emana Galatasaray'a faydalı olur mu olmaz mı tartışması bence yersiz. Bunu en iyi zaman gösterir.

Lucas Neill'e tüm forumda yazılan mesajlara bakınız. "Odun, kazma, yetersiz, ala ala bunu mu aldık" vs. Sezon sonunda ise adama Pique muammelesi yaptık.

Emana tabii ki Mustafa Sarp'tan falan iyi bir oyuncudur. Abartmanın luzmu yok. Daha iyileri alınabilir mi? Alınır. Ama this is Adnan Sezgin beyler.

kesinlikle katılıyorum.

transfer sezonunun bu son günlerinde artık nerdeyse bütün oyuncular kluplerini bulmuşken; hala transfere ihtiyacı olan klupler çürük çarıkları ayıklayıp bir bir "gideri olan" futbolcularla anlaşmışlarken (ledesma, vs). ve biz kalan artıklardan yapılacak transferi galatasaraya layık görmesek de yönetimin bundan daha iyisini yapma şansı iyice azaldı (henüz bitmedi gerçi).

böyle bi dönemdeyken emana tam yönetimin sarılacağı aslan. takımın ihtiyacı olan özelliklerden çok uzak olmasına rağmen, daha önce adı türkiye pazarında birkaç kere anılmış; (FB,GS) bu sebeple taraftarın ismine çok aşina olmasından ve milli takımda "10" giymesinden dolayı önemli bir yıldız algısı yarattığı için dolayı yönetimin sığınacağı önemli bir fırsattır.

gelelim emanaya:

adamı 7-8 defa izleme fırsatım oldu. çok güçlü ama saha görüşü olmayan, sert sutları olan ama pas dağıtamayan, hızlı ama teknik olmayan özetle bizim aylardır bahsettiğimiz ihtiyaçlarımıza ne B2B ne de 10 numara olarak cevap verebilecek birisi değil.

yönetimin sırf tepkileri dindireyim diye çok da inanmadığı bir oyuncuyu yem atar gibi bizim ve basının önümüze atmasındansa ben de razıyım musaya, cumhura, mustafaya, ayhana

İnşallah gelirde, Sarp'a Barış'a kurban olurlar olaya geniş bakamyan arkadaşlar.

Atasözü mevcut bu durumlar için, şöyle diyeyim deniz ve yılan durumu. 3 yıldır aynı film aynı senaryo oyuncular-figüranlar farklı hepsi bu. Yeter gerçekten yeter.

Suat ile Emana'yı niye karşılaştırıyorsunuz ne alaka ? Biri armut, biri elma.

Emana gelirse takım 4-3-3 oynar büyük ihtimalle. Colman-Ceyhun-Selçuk ile oynuyor Trabzon, nasıl futbol oynadğını bügün gördük, çok da müthiş isimler değiller bunlar. Elano-Cana-Emana bu lig için kötü bir üçlü değil. 10 numarada Rosicky-Misimovic, ortada Kallstrom-Ledesma derken Emana bu oyuncuların çin malı versiyonu gibi oldu ama bu saatten sonra ya bu tip iyi ama gözden düşmüş oyuncuları almak zorundayız yada çok yüksek bonservis vereceğiz. İkincisi mümkün olmadığına göre...

Ben dahil birçok kişi Emana'yı bundan 2 ay önce kesinlikle istemezdi, şimdi şartları da göz önüne almak zorundayız. Herkes kadrosunu kurmuş fark yaratacak kimi alabilirsin ki artık. Ben yine de alınmamasını umut ediyorum tabi, bana kalırsa Elano - Emana ofansif olarak yaratıcı değil, defansif olarak da zayıf isimler. Gönül neler ister ama vakit geçti artık, bulduğumuz iyi oyuncuyu alacağız malesef.

Burda sorgulanması gereken Aslantepe'ye gidilecek sezon, bu kadar adam satılmış, stad gelirleri vs. hazır alınmışken, en önemli sezonumuzda nasıl bu kadar kısıtlı bir bütçemiz oluyor, hakkaten ilginç.

emana zenci olmasaydı onu hiç izlemeyenler gelmesini bukadar istermiydi merak ediyorum

Emanayı tam izlememişsin heralde ernts suat emre belezoğlu hepsini alır top diye oynar.

Yuh ya bu kadar abartılamaz.Fransa'dayken belki söylediğiniz kadar iyiydi bilemiyorum ama Dünya Kupası'nda ne halde olduğunu hepimiz gördük.Yaptığı pas hataları,saçmasapan bencillikler beni bile delirtmişti.1-Baptista 2-Emana.Zannedersin bu adamların dışında futbolcu kalmadı dünyada da kurtarıcı gözüyle bakılıyor.

Emana'da imza an meselesi!

Kamerunlu yıldızın menaceri, Galatasaray'la her konuda anlaştıklarını duyurdu. Sarı-Kırmızılılar, Real Betis'le yaptığı görüşmelerde de sona geldi. İspanyol medyasına göre bu transfer bir-iki gün içerisinde bitecek.

fft1mm1153911.jpg

Peş peşe gelen kötü sonuçların ardından Sarı-Kırmızılı yönetim, transferi bitirmek için kolları sıvadı. Ledesma ve Baptista’yı ikna edemeyen, Misimovic’te ise Wolfsburg’la anlaşamayan Cim Bom, rotasını Real Betis’li Emana’ya çevirdi. As gazetesine konuşan Kamerunlu yıldızın menaceri Juan Pablo Valera, Galatasaray’la anlaşma sağladıklarını ve bu transferin kısa sürede biteceğini söyledi. Sevilla’nın yerel gazetelerinden Diario de Sevilla ise Adnan Sezgin’in, Betis’li yönetici Luis Oliver’e teklif sunduğunu yazdı. Gazeteye göre taraflar 6-8 Milyon Euro arasında bir bedelde anlaşmaya varmak üzere.

Bolton ve Birmingham da peşinde

2. Lig’deki 2. sezonunu geçirecek olan Real Betis yönetimi, ekonomik sıkıntılardan ötürü maliyeti yüksek olan oyuncuları satma kararı aldı. Sergio Garcia’yı Espanyol’a yollayan Betis, taraftarın tepkisine rağmen Emana’yı da satış listesine koydu. Kamerunlu yıldızın peşinde birçok La Liga ekibinin yanı sıra Birmingham ve Bolton da var. Ancak hiçbir talipli, Galatasaray kadar yüksek bir rakam önermediği için Sarı-Kırmızılılar transferde ciddi bir avantaja sahip.

İŞTE EMANA

Fanatik Web Tv - İşte Achilles Emana

Kaynak: Fanatik

Yuh ya bu kadar abartılamaz.Fransa'dayken belki söylediğiniz kadar iyiydi bilemiyorum ama Dünya Kupası'nda ne halde olduğunu hepimiz gördük.Yaptığı pas hataları,saçmasapan bencillikler beni bile delirtmişti.1-Baptista 2-Emana.Zannedersin bu adamların dışında futbolcu kalmadı dünyada da kurtarıcı gözüyle bakılıyor.

Neyi abartmışız.Betisde son 2 yıl ne yaptıgına bak bakalım 10 gol ortalamayla oynamıs adam orta saha olmasına rağmen.Dünya kupasında ben sana ozaman 100 tane adam sölerim çok kötü performans sergileyen bunlardan biride Neill.Çok kötü adam ozaman Neill satalım.Emanaya burun kıvırmak hayret uyandırıcı heralde Essienın geleceğini sanıyorsun sen.

Neyi abartmışız.Betisde son 2 yıl ne yaptıgına bak bakalım 10 gol ortalamayla oynamıs adam orta saha olmasına rağmen.Dünya kupasında ben sana ozaman 100 tane adam sölerim çok kötü performans sergileyen bunlardan biride Neill.Çok kötü adam ozaman Neill satalım.Emanaya burun kıvırmak hayret uyandırıcı heralde Essienın geleceğini sanıyorsun sen.

ama aynı zamanda 4 asist ortalamayla oynamış ;)

Dünya kupasında Messi ve Christiano Ronaldo da kötüydü.

Şu çok futbol bilenlerin illa 10 numara aşkını anlamıyorum. Güçlü iyi pas yapan bir takım kurarsın 10 numaraya falan ihtiyacın kalmaz. İnsiyatif futbolcular arasında eşit dağalır. Böyle takımlar her zaman daha tehlikeli ve güçlü olmuştur. Çünkü bir kişiye baskı yapıp takımı kitleyemezsin. Bu forumda yaratıcı değil diye Ladesma'yı bile beğenmeyenler çıktı.

Sol kanadında Arda, sağ içinde Elano oynadığı zaman orta 3'lü Cana - Ladesma - Baptista olursa her maç Türkiye şartlarında rakip takımı sindirir, doğru dürüst orta sahayı geçirmeden 3-4 atar dönersin. Kimsenin de topla harikalar yaratmasına gerek kalmaz. Tek yapman gereken basit hızlı top oynamak olur.

Asıl ihtiyaç oyun kurucu. Emana ile transferi kapatırlarsa büyük hayalkırıklığı olur.

mehmet topal:topu alıp yanındaki adama verirdi

mustafa sarp:topu alıp yanındaki adama verir

ayhan: topu alıp yanındaki adama verir

barış topu alıp kendine çalım atıp yanındakine verir

emana topu alıp bir adam geçip pas verir.

emanayı beğenmeyenler tespitlerimi iyi okusunlar...

Yazdığımdan bu anlam çıkıyorsa birader git kendini camdan aşağı at.Ben bundan iyisini bekliyorum diye bir laf etmiş miyim bak bakalım?Neden bu oyuncuyu bu kadar abartıyorsunuz diyorum.Yok Suat'ı bilmem kimi top diye oynarmış bilmem ne.Yok son 2 yıl Betis'te ne yapmışmış.İstatistik tutan Fenerlilerden bir farkınız kalmamış

Dünya kupasında Messi ve Christiano Ronaldo da kötüydü.

Şu çok futbol bilenlerin illa 10 numara aşkını anlamıyorum. Güçlü iyi pas yapan bir takım kurarsın 10 numaraya falan ihtiyacın kalmaz. İnsiyatif futbolcular arasında eşit dağalır. Böyle takımlar her zaman daha tehlikeli ve güçlü olmuştur. Çünkü bir kişiye baskı yapıp takımı kitleyemezsin. Bu forumda yaratıcı değil diye Ladesma'yı bile beğenmeyenler çıktı.

Sol kanadında Arda, sağ içinde Elano oynadığı zaman orta 3'lü Cana - Ladesma - Baptista olursa her maç Türkiye şartlarında rakip takımı sindirir, doğru dürüst orta sahayı geçirmeden 3-4 atar dönersin. Kimsenin de topla harikalar yaratmasına gerek kalmaz. Tek yapman gereken basit hızlı top oynamak olur.

Batu benim anlamadığım nokta,bu 2 adam resmen forum efsanesi oldu.Bazılarımız eski iyi halleriyle hatırladı ama hepimiz vaktinde girdik Youtube'dan videolarını izledik,biz de iyi oyuncularmış dedik.Ama adamların kariyerine ufak bir göz atıyorsun,sürekli düşüşte.Birisi gittiği hiçbir kulüpte tutunamayan kulübe topçusu olmuş,diğeri Real Betis'le 2. lige düşmüş doğru dürüst bir talibi bile çıkmamış.Ben oyuncuların kalitesine laf etmiyorum ya da aman Galatasaray bunları almasın Mustafa Sarp bize yeter falan diye de saçmalamıyorum.Ben bu adamların neden bu kadar abartıldığına anlam veremiyorum.Yani öyle bir anlatılıyor ki Avrupa'da başka futbolcu kalmamış gibi ya da ne bileyim bunların 20 yaşında gelecek vaat eden büyük yeteneklermiş de elimizden kaçırmamamız gerekiyormuş gibi.Yoksa herhalde yani şu kadroya ikisini getirsen en azından şu anki rezil halimizle olmayız bunu kabul etmemek saçma olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt