Acun Ilıcalı: "7 haftada 7 penaltı verilmedi, bu nasıl bir lig nasıl bir dünya?"

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu 📺
Yönetici
Administrator
1727784557113.png

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı:

"İki sene önce Fenerbahçe'nin iyi başladığı bir dönemde, Galatasaray maçı sonrası bir yönetici 'Ligi bitirtmeyiz' dedi. Özür diledi, hakkını veriyorum. Bu somut üzerine Fenerbahçe'nin hakkı yendi. Sonra Galatasaray cephesinden 'Bu konuları neden geriyorsunuz, hepimiz kardeşiz' dediler. Sezon bitti. Geçen sezona geldik. Derbi sonrasında haksız yere oyuncumuz atılmış. 10 kişi kaldığımızda sevinen bir Galatasaraylı futbolcu var. Orada sevinen Torreira'nın havaya kalkan yumrukları Türk futboluna kalkan yumruklar. Bu sezon başlıyor, bütün hakem yorumcularının ortak verdiği karara göre Galatasaray'a bu sene 7 maçta gösterilmeyen sarı kart sayısı 14. Varsa itirazı olan 13 desin, 12 diyemezler zaten. Fenerbahçe'de bu rakam 1, Beşiktaş'ta 1. Bir futbolcu sarı kart gördükten sonra o topa aynı şekilde girebilir mi?"

"Bugün konuşacağım her şey somut şeyler üzerinden. Gerçek olmayan hiçbir şey yok. 8 hakem yorumcusunun 8'inden onaylı. 8'de 7 değil bakın, 8'de 8."

"Okan Buruk'un maçın 88. dakikasında hakeme söylediği cümle, 'bu penaltıyı verirsen burada bir daha maç yönetemezsin'. Türkiye'de futbolun geldiği durumu özetleyen bir şey. Aslında Okan Buruk doğru söylüyor. 8/8 hakemin penaltı dediği pozisyondan bahsediyor ama 'sen eğer bu 8 hakem gibi düşünürsen bir daha burada maç yönetemezsin' diyor."

"Bir stoper, bir defans sarı kart gördü mü, o adam o andan sonra aynı şekilde defans yapabilir mi? Sarı kart operasyonu nedir? Vermezsin 3 sarı kart, maç biter, kimse uyanmaz. Bir takımın puanları gitmiş, denge bozulmuş olur."

"Bu haftada verilmedi, 7 haftada 7 penaltı. Bu nasıl bir lig, bu nasıl bir dünya? Kasımpaşa maçının hakemini görünce biz bir şeyler olacağını anladık. Trabzon'daki o maçın hakemi... Biz oyunculara 'gol, penaltı falan olur siz 3-4 tane atın' dedik."

"Ben, Galatasaraylı ve Beşiktaşlı arkadaşları olan bir insanım ama konu Fenerbahçe olduğu zaman kimseyi tanımam."

"Bu oynanan futbol değil, kuralların dışına çıkıldı artık. Kurallar uygulanmıyor nedense Fenerbahçe'ye karşı. Okan Buruk maçta hakeme 'Bu penaltıyı verirsen bir daha burada maç yönetemezsin' diyor. Mourinho protestosunu gösterdi bütün dünyada haber olduk. Federasyonumuza bugün ziyarette bulunduk, olayları belgelerle sunduk. Bu federasyon haydi saldıralım federasyonu değil. Onlar adalet istiyor, biz adalet istiyoruz. Ortada aklın almadığı bir durum var ama fedarasyon diyor ki 'Buna izin vermeyeceğiz, adaleti getireceğiz.' Biz onlarda bu krediyi vermek zorundayız. Federasyonun bu yapıyı yıkacağına inanıyorum."

"Yerli hakem şartı olduğunu düşünmüyorum. Federasyon başkanımız sorunun derinine iner, olmuyorsa yabanca hakem getirilir. Yabancı futbolcu geliyorsa, hakemde gelir. Federasyon yeni, onlara karşı agresif olmayacağız. Hayretler içinde bir başkan gördüm karşımda. Bize operasyon yapılıyor. Yetkim olsa yarın yabancı hakem getiririm."

"Sokakta aldığım tek bir enerji var, herkes arkanızdayız diyor. Sosyal medyadaki bu algı gruplarına kanmayın. Ben 20 yıldır ünlüyüm bu ülkede, dün ünlü olmadım. Taraftarımız bize destek olsun, biz güçlü oldukça yıkamayacağımız yapı yok."

Bugünden sonra bu küçük kO.Ç ile muhattap olan, buna para kazandıran, bunun programlarına katılan, bununla resim veren kimse babam bile olsa Galatasaray' lı değildir.

Bu adi ve haysiyetsiz insanlara cevap vermeyip, oturup top oynayacak ve şampiyon olacağız, olmak zorundayız. Bunlar 1 kere şampiyon olurlarsa işte o günden sonra Türk futbolu bitecek, bir daha da toplanmayacak !!

Baktı camialarında ümit yok adnan oktar müridini ortaya salmışlar ortalığı karıştırsın diye :asd: İşlerin kızışması bize yarar kasımpaşa maçında gördük ki bizim takımın en büyük rakibi rehavet başka bir şey değil.

Başımızda bir yönetim olsa bunlara verilen penaltıları oyuncularının hakemleri tehditlerini koyar resmi siteden babalar gibi ama tabi öyle bir yönetim yok malesef.

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı:

"Bugün konuşacağım her şey somut şeyler üzerinden. Gerçek olmayan hiçbir şey yok. 8 hakem yorumcusunun 8'inden onaylı. 8'de 7 değil bakın, 8'de 8."

"Okan Buruk'un maçın 88. dakikasında hakeme söylediği cümle, 'bu penaltıyı verirsen burada bir daha maç yönetemezsin'. Türkiye'de futbolun geldiği durumu özetleyen bir şey. Aslında Okan Buruk doğru söylüyor. 8/8 hakemin penaltı dediği pozisyondan bahsediyor ama 'sen eğer bu 8 hakem gibi düşünürsen bir daha burada maç yönetemezsin' diyor."

"Galatasaray'a bu sene 7 maçta gösterilmeyen sarı kart sayısı 14. Hakem hocalarının söylediği bu. Fenerbahçe'de bu rakam kaç, 1"

"Bir stoper, bir defans sarı kart gördü mü, o adam o andan sonra aynı şekilde defans yapabilir mi? Sarı kart operasyonu nedir? Vermezsin 3 sarı kart, maç biter, kimse uyanmaz. Bir takımın puanları gitmiş, denge bozulmuş olur."

"Bu haftada verilmedi, 7 haftada 7 penaltı. Bu nasıl bir lig, bu nasıl bir dünya? Kasımpaşa maçının hakemini görünce biz bir şeyler olacağını anladık. Trabzon'daki o maçın hakemi... Biz oyunculara 'gol, penaltı falan olur siz 3-4 tane atın' dedik."

"Ben, Galatasaraylı ve Beşiktaşlı arkadaşları olan bir insanım ama konu Fenerbahçe olduğu zaman kimseyi tanımam."

"Sokakta aldığım tek bir enerji var, herkes arkanızdayız diyor. Sosyal medyadaki bu algı gruplarına kanmayın. Ben 20 yıldır ünlüyüm bu ülkede, dün ünlü olmadım. Taraftarımız bize destek olsun, biz güçlü oldukça yıkamayacağımız yapı yok."

Sana bu saatten sonra dostluk yapan Galarasaraylının etini kemiğini silsinler!!

Geri
Üst Alt