Erhan Karkucak
Tecrübeli Üye
- 26 Kasım 2008
- 5.556
- 836
- 1.708
Felipe Melo, namı değer Pitbull...
2011 yılında Galatasaray'ımıza transfer olduğunda bende dahil bir çok kişi ön yargı ile yaklaşmıştı. Lakin beklediğimizden çok daha fazlasını verdi. Gerek defansif, gerekse ofansif yönünü gerektiği zaman en iyi şekilde kullanmasını bildi. Bittik, bitiyoruz derken bizi ateşledi, o küçücük kıvılcım ile yeniden küllerinden doğan bir Galatasaray'ın en önemli parçalarından biri, Galatasaray'ın efsanelerinden biri oldu diyebilirim.
Kiralık olarak forma giymesi nedeniyle, bonservisiyle birlikte satın alınması halinde Melo'nun performansının bu kadar üst düzey olmayacağı söylentileri çok fazla yayılmaya başladı. Ama o bunun aksini bir çok kez ispatladı. Artık o içimizden biriydi. Selçuk İnan ve Felipe Melo o kadar iyi bir ikili olmuşlardı ki, Avrupa'da bu ikiliyi izlemeyi tüm taraftar dört gözle bekliyordu. Ama o izlediğimiz Selçuk İnan'ın performansı yavaş yavaş kötü bir hal almaya başlamıştı.
Bu sezon gerek Galatasaray - Fenerbahçe maçında Emre Belözoğlu'na yaptığı hareketle artık yapılan haksızlıklara göz yummayacağımızın sinyallerini vermeye başlamış(tı)k. Bir çok futbol otoritesi Emre'nin senelerdir süregelen yaptığı çirkin hareketleri bir kenara bırakıp, Melo'nun dil çıkarmasına kadrodan çıkarılmalı, ceza verilmeli, ülkeden atılmalı gibi gereksiz ve taraflı yorumlar yaptılar. Türkiye kupasını kazandığımızda Melo'nun, Yıldırım Demirören'in elini sıkmaması yaptığı hareketlerde ne kadar samimi olduğunu ve karakterinden ödün vermediğini bir kez daha gözler önüne serdi. Felipe Melo bir çok yöneticiden beklediğimiz o tepkiyi taraftar adına en iyi şekilde vermişti.
Velhasıl kelam, söylemek istediğim şu;
Sizler Melo'nun sportmenlik dışı hareketler içerisinde bulunduğunu söylerken, aslında bu olayların yılların birikimi ile yapılan haksızlıkların karşılığı olduğunu anlayamadınız. Yıllardır gerek saha içinde, gerekse saha dışında yapılan bir çok provokatif eyleme karşılık vermeyişimiz bunları görmediğimiz yada anlamadığımız anlamına gelmiyor. Bizlerin artık bu haksızlığa sessiz kalmayışımız, biliyorum ve görüyorum ki şikeciler ve onların yandaşlarının bir hayli zoruna gitmiş. Şimdi artık sizlerin yaptığı her çirkinliğe ben inanıyorum ki, adaletin yanlı olduğu bir ortamda Galatasaray taraftarı kısasa kısas anlayışıyla gereken cevabı verecektir.