Adım Adım Başakşehir Projesi

İkinci yarı bozdular evet ancak yine de kötü değiller, çatır çatır top oynamalarından kasıt adamların bir sistemi var ve o sistemi işletiyorlar.

İkinci yarı oynadıkları maça nazaran ilk Beşiktaş maçında daha iyilerdi zaten deplasmanda.

Valla düşünüldüğü kadar aleni destek olsa ne Fener'e ne bize kazandırmazlardı maçları, biraz daha özerk bir yapıları olsun saygı duyulan bir kulüp olur. Mesela bu yatırımlarına ve sistemlerine devam ederlerse ileride Altınordu da gelir çatır çatır kafaya oynar zamanla, yeterki biraz sabırlı olunsun.

Bağımsız olarak devam etseler kimse ses çıkarmaz zaten ama bu durumda sözlü destek dahi gelse beter olsunlar, küme düşsünler der herkes.

Destekleri büyük maçlardan ziyade küçük maçlarda alıyolar, büyük maçlarda oyun olarak daha iyiler zaten özellikle ilk yarı çok iyilerdi, fb ve bizim maçı alsalar açık ara şampiyon olacaklardı ve bu durumda 3 takımda birleşip yapılan destekleri didik didik ederdi ve 3 takım taraftarınıda karşılarına almış olurlardı özellikle stadı doldurun emri zaten herkesi tam doldurmuştu.

nasil 4te 1 bütce ile?

Clichy,Arda,Adebayor, bunlar 3 den asagi almiyorlardir. Bunlarin maas bütceleri bizim kadar hayvani olmasada cok yüksektir

Arda dışında yüksek alan adam yok, onu da sponsor karşıladı.

Clichy 2 alıyor, Adebayor 2 bile almıyordur belki, adam geldiğinde 2 yıl top oynamamıştı.

Siz her kulübü bizimkiler kadar salak sanıyorsunuz da durum öyle değil.

Araştır bakalım son 2 sezonda biz 65 milyon euro maaş öderken onlar ne kadar ödemiş? Biz xx para transfere harcarken onlar ne kadar harcamış?

Olumsuz düşündüğünüz her yapıyı gözünüzde manasızlaştırmaya çalıştırıyorsunuz ancak durum bu.

nasil 4te 1 bütce ile?

Clichy,Arda,Adebayor, bunlar 3 den asagi almiyorlardir. Bunlarin maas bütceleri bizim kadar hayvani olmasada cok yüksektir

Adamlarda sadece 3 adam sayabliyoruz yüksek dediğimiz ama bizde o paraları oynamadan kazanıyorlar.Eren+Selçuk+Tolga oynamadan 7-8 m para alıyolar, onların ilk 11 i 1 m kazanıyorsa bizimkisi 3 m falan kazanıyordur ortalama çok uçuk fark var bencede

30 küsür Milyon Euro olması lazım bütçeleri.

İbretlik..

"100 yıllık külüplerin, nasıl önüne geçti.." yazıyordu..

Arda transferi dışında, baştan aşağı her şeyi doğru yaptılar.. Belediye desteği falanda hikaye yani.. Türkiye'de kaç takım var belediye desteğiyle kurulan..

Bence hiç bir belediye kulüpleri desteklememeli ve hepsi satılmalı. Buna 3 büyüklerde dahil.

Bunlara verilen destek bugün Sakaryaspor a, Kocaelispor a vb. takımlara verilseydi bugün futbol ve lig daha güzel olurdu.

Para bir yere kadar götürüyor. Ama kültür daha da ilerisine götürür.

Bunlara verilen destek bugün Sakaryaspor a, Kocaelispor a vb. takımlara verilseydi bugün futbol ve lig daha güzel olurdu.
Kocaelispor'a zamanında verildi, Türkiye kupası aldılar herhalde bir.
Şimdiki zamandan bahsettim, 01/02'de kazanmışlar, o dönemi hatırlamam çok zor tabii. Bilemiyorum ne tür bir destek verildiğini.
Direk ağır bir belediye desteği aldı. İyi oyuncular toplandı üstüne Denizli geçti başlarına bir dönem.

Kocaelispor örneğini vermeyelim bence, ciddi borçları vardı bir dönem..

Sonra ne oldu belediyenin kasasından ödenmişti..

Başakşehir kendini çevirebildiği sürece sıkıntı yok.. keşke satılsa

Proje güzel,keske bizde de sirketlesme olsa en azindan kulubun sahipleri kendi paralarini dogru kullanirlar ve kulubu zor duruma sokmazlar

Devlet destegi olmamistir demek yanlis olur ama takimin kurulmasinda devletin degil de teknik ekibin ve yönetimin katkisi var

Bu arada devlet destegi her kulupte var,vergi cezasi alan ve affedilen veya indirime gidilen kulupler var,aralarinda bizde variz

Vatandasin her halta vergi ödendigi bir ortam da Kulup yöneticilerinin kendi ceplerini doldurmak icin yaptigi harcamalardan dolayi vergilerini ödememesi ve aldiklari cezalarin affedilmesi vatandasa saygisizliktir

Defalarca kez söyledim gerçekten proje takımı aranıyorsa bu Altınordu,İstanbulspor,Leipzig tipi takımlar olur. Oyuncu yetiştiren,doğru scouting ile ucuza yabancı alıp satan,belli bir oyun sistemi olan ve bu sayede lige rekabet getiren bir takım olursa başım üstüne.

Ancak bu takımda sadece oturmuş oyun sistemi var. Oyuncu yetiştirme hiç yok. Doğru scouting Visca dışında hiç olmadı. Visca'da 7 sene oldu geleli.

Yaş ortalaması en yüksek takım sanırım. Dünkü 11'inde 28 yaşın altında oyuncu yoktu düşünün. Adebayor,Clichy,Arda,Emre,Mossoro,Elia gibileri toplayarak zaten büyükler yıllardır oynuyor.

Senin taraftarın,hesap vereceğin biri yok. Bu tarz bir şey yapsalar en azından çok daha sempatik takım olurlardı. Ancak kendileri "kaşar" oyunculara milyonları verip şampiyonluğa oynayarak nefretlik takım olur.

Proje güzel,keske bizde de sirketlesme olsa en azindan kulubun sahipleri kendi paralarini dogru kullanirlar ve kulubu zor duruma sokmazlar

Devlet destegi olmamistir demek yanlis olur ama takimin kurulmasinda devletin degil de teknik ekibin ve yönetimin katkisi var

Bu arada devlet destegi her kulupte var,vergi cezasi alan ve affedilen veya indirime gidilen kulupler var,aralarinda bizde variz

Vatandasin her halta vergi ödendigi bir ortam da Kulup yöneticilerinin kendi ceplerini doldurmak icin yaptigi harcamalardan dolayi vergilerini ödememesi ve aldiklari cezalarin affedilmesi vatandasa saygisizliktir

bakın ben de bunu anlatmaya çalışıyorum işte. Bunların yaptığı proje ne projesi mesela? Senelerdir 3 takımın hatta Trabzon'un yaptığını yapıyorlar.

4 takımdan farkları şu; Baskı minimum seviyede. Maaş ödeme sorunu hiç yok,yenildiğinde tesis basma,istifa sesleri yok. Haliyle belli bir istikrarı sağladılar.

Büyük takımlar bile sponsoru zor bulurken adamların isim,göğüs vs. sponsorlukları var.

bakın ben de bunu anlatmaya çalışıyorum işte. Bunların yaptığı proje ne projesi mesela? Senelerdir 3 takımın hatta Trabzon'un yaptığını yapıyorlar.

4 takımdan farkları şu; Baskı minimum seviyede. Maaş ödeme sorunu hiç yok,yenildiğinde tesis basma,istifa sesleri yok. Haliyle belli bir istikrarı sağladılar.

Büyük takımlar bile sponsoru zor bulurken adamların isim,göğüs vs. sponsorlukları var.

Proje derken oyuncu yetistirme anlaminda demiyorum,4 sezondur ilk 4'e oynayan ve son 2 sezondur da sampiyonluk icin yarisan bir takim kurdular

Bi antrenoru takimin basina getirdigin zaman bana projelerden bahsedildi,sifirdan takim kuracagiz tarzinda aciklamalar yapiyorlar

Aynisi basaksehir icin de gecerli,iyi bir takim kurdular ve artik basaksehir maclari derbi veya büyük Mac havasinda geciyor,bu demek oluyor ki projeleri basariya ulasti

Proje derken oyuncu yetistirme anlaminda demiyorum,4 sezondur ilk 4'e oynayan ve son 2 sezondur da sampiyonluk icin yarisan bir takim kurdular

Bi antrenoru takimin basina getirdigin zaman bana projelerden bahsedildi,sifirdan takim kuracagiz tarzinda aciklamalar yapiyorlar

Aynisi basaksehir icin de gecerli,iyi bir takim kurdular ve artik basaksehir maclari derbi veya büyük Mac havasinda geciyor,bu demek oluyor ki projeleri basariya ulasti

kendileri açısından doğru ama bana göre çok büyük bir iş değil yaptıkları. Zamanında Cem Uzan'ın İstanbulspor'u da böyle yıldızları toplayıp şampiyonluğa oynamıştı. Bana göre inanılmaz zor değil yaptıkları. Neden zor değil? İstanbul takımı olduklarından oyuncu getirmek kolay. Para sorunu hiç yok,medya,taraftar baskısı yok vs.

Ayrıca henüz beklediklerine ulaşamadılar. Hedefleri şampiyon olup Katar sermayesine satmak. Şampiyon olmadan bu proje oldu denemez.

Yazı iyi güzel de hepimizin bildiği bir konu hakkında yalan yazmasalar iyiymiş.

Böylece 3 büyüklerin yıllardır büyük paralar harcayarak yaptığı stat ve antrenman tesisleri ayni çatı altında çözülmüştür.

bunun gerçek olmadığını, maddi ve manevi anlamda devleti ve vatandaşı en çok soyan, üzerine milyon dolarlar borca giren, İstanbul'un en değerli bölgelerinde statlara, arsalara bedavaya çöken, vergi ödemeyen, borsadaki ortaklarını sürekli sermaye artırımları ile vuranın 3 büyükler olduğunu herkes biliyor. Bunun karşılığında da Anderlecht kadar başarıları bile yok.

Başakşehir ile ilgili sorulması gereken soru başarılı olup olmadığı değil. Bariz şekilde sportif olarak başarılılar. Sorulması gerekenler şunlar :

1. Gümüşdağ nasıl satın aldı?
2. Belediye ile hala ilişkisi var mı?
3. Alternatif kimlik inşasının futbol ayağımı? Bunun cevabı net olarak evet.

Geri
Üst Alt