Adnan Polat % 100 Futbol'da Önemli Açıklamalarda Bulundu

Cevap: Adnan Polat % 100 Futbol'da Önemli Açıklamalarda Bulundu

1 dakika bile diyorsan resmi maçları kastediyorsun çünkü hazırlık maçında oynadı. Peki kaç resmi maç oynadı Valencia da 1dk bile oynamadı? :D

Bu hafta sonu basladi lig Ispanyada , ama uzuldugumden diyorum yani Topal'i ilk 11 de görmek istiyorum.. Zamanla inshAllah olur diye dusunuyorum

Rijkaard'ı başarıdan saymayanlardansın sanırım?

Bunu şu zamana kadar Rijkaard 'ı göndermediği için mi dedin? O manada dediysen ''Gitmesi gerektiği düşüncesi'' ni bile aklımıza sokmak bence yönetimin başarısızlığıdır.

Yedek adam 5.5 M euro olurmu acaba :)

Genelde bu mantık sadece bizde var.

Futbolda değil sadece, her yerde.

"Para verdik, kullanmamız lazım!"

Mesela bir bayan baya para vererek küpe alır veya çanta alır. O gece giydiği elbiseye hiç yakışmasa bile o çantayı kullanır.

Bizde de öyle.

O kadar para verdik, niye yedek?

Utku ben genel birşeyden bahsettim sorun Karpaty değil. Galatasaray son yıllarda sportif başarı olarak kötü benim de kriterim bu arada Türkiye şampiyonluğu değilki onu da olamadık. Genel olarak Türk futbolu böyle. Yukarıda dediğim gibi takımların mali kadroları ile gelen başarı doğru orantılı değil. 120-130 milyonluk takımlar ki benim takımım Galatasay'da var bunun içinde o kadro değeri ile orantılı futbol oynamıyor ve başarı kazanamıyor. Atletico Madrid takım değeri olarak bizden çok mu iyi ya da Fulham.. Yani dediğim çok basit . Takım değeri ile ortada oynanan futbol ve sportif başarı anlamında bir dengesizlik var. Bu dengesizlik şu anda aşılamıyorsa 500 milyon euroluk takım kurduğumuzda da aşılacak diye kesin bir şey yok.

120m dolarlık takım olarak geçen sene ve önceki sene Avrupa'da çok aşırı kötü değildik aslında. Hele geçen sene 188m Euro eden kupayı alan A.Madrid'e biraz da hakem sayesinde elendik. İki senede de daha iyi olabilirdik ama belli noktalardaki zaaflarımız bizi bozdu. O kadarını başarabildik idare eder yönetimimiz ile. Aslında UEFA'yı alırken de mükemmel yönetilmiyorduk ama orada birçok şeyle beraber şansımız da yaver gitti sonuçta. Arsenal bizden daha iyi yönetiliyordu muhtemelen ama kupayı biz aldık. İyi yönetilince de mali tabloya eşdeğer şekilde başarılı olunacak diye bir kural olmuyor.

Ayrıca, dedim zaten çok aman aman iyi yönetilmiyoruz diye ama adamlar o konuda da birşeyler yapıyorlar. Belli noktalara profesyonelleri getiriyoruz, getireceğiz diyorlar. Yeni idare sistemi kuruyorlar. 500m'luk takım olunca elbet başarı için iyi yönetilmemiz lazım, ancak Real Madrid bile o kadar iyi yönetilmiyor demek ki, hepsi kendinden daha ucuz takımlara yenilip eleniyor. Demek ki o kadar iyi yönetmek de kolay değil, her zaman olmuyor, bu iş böyle. Hatalar kaçınılmaz. Görünen o ki son yılların en başarılı kulübü Barcelona da o kadar iyi yönetilmemiş ki geçen sene açıklanan mali tabloları yalanmış, yeni başkana göre. Demek "kusursuz yönetilmek" hakikaten zor. Zaten her zaman daha değerli olan takımın kazanamaması hem her zaman herşeyi kusursuz yapmanın mümkün olmaması, hem de şans ve kaosun işin içinde olması kaynaklıdır.

Utku çok uzun bir yazı yazıyor gene :asd::asd:

Bu hafta sonu basladi lig Ispanyada , ama uzuldugumden diyorum yani Topal'i ilk 11 de görmek istiyorum.. Zamanla inshAllah olur diye dusunuyorum

Muhtemelen İspanyolca falan bilmeyen yeni transfer Topal'ın adapte olup ilk 11'e girmesi o kadar kolay olmayacaktır. Umarım zamanla alır formayı.

Bunu şu zamana kadar Rijkaard 'ı göndermediği için mi dedin? O manada dediysen ''Gitmesi gerektiği düşüncesi'' ni bile aklımıza sokmak bence yönetimin başarısızlığıdır.

Benim kafama öyle bir düşünce girmedi hiçbir zaman. Sizin kafanıza neden girdi bilemem. Eğer sizin kafanıza sokan sportif başarısızlık ise "sadece" onu da sadece yönetim hatalarına da bağlamıyorum. Ayrıca ilk senesinde zaten sportif başarı beklemiyordum Rijkaard'dan.

Görevde tutma kısmını geçelim. Rijkaard'ın getirildiği güne dönelim. Sence Rijkaard'ı getirmek de mi doğru veya başarılı bir hamle değildi? Geldiği gün de öyle mi düşünüyordun? Eğer öyleyse sence yerine kim gelmeliydi?

Benim kafama öyle bir düşünce girmedi hiçbir zaman. Sizin kafanıza neden girdi bilemem. Eğer sizin kafanıza sokan sportif başarısızlık ise "sadece" onu da sadece yönetim hatalarına da bağlamıyorum. Ayrıca ilk senesinde zaten sportif başarı beklemiyordum Rijkaard'dan.

Ben de beklemiyorum zaten. Anlamadın. Rijkaard konusunda yönetim hangi başarıyı sağladı? Şu zamana kadar arkasında durması mı yoksa Rijkaard 'ı getirmesi mi başarıdır?

Bu mantıkla, Uefa Şampiyonluğunun da herkes kadar Adnan Polat'ın müthiş katkısı var.

Çünkü Suat Kaya, Ergün Pembe, Hakan'lar, Suat Kaya vs. bu transferleri Adnan Polat gerçekleştirmişti.

Ben de beklemiyorum zaten. Anlamadın. Rijkaard konusunda yönetim hangi başarıyı sağladı? Şu zamana kadar arkasında durması mı yoksa Rijkaard 'ı getirmesi mi başarıdır?

edit. üsteki mesajına göre Rijkaard 'ı getirmek başarıymış.

Ben sadece herşeyin kocaman bir yalan olduğuna inanıyorum.. 120-130 milyonluk kadrolar, ödenen paralar, gelen-giden futbolcular vs. vs. Türkiye'de hiç bir klüp bence futbol anlamında iyi yönetilmiyor. Başarı derken her sene kupa alsın gibi bir kriter de yok. Sadece takım değerine göre düzenli olarak kupalara katılsın, Şampiyonlar Liği'nde genel olarak gruplara kalsın, hatta gruplardan çıksın ya da UEFA'da yarı final görsünler vs. vs.. Valencia gibi falan olsunlar.. Kimse Barça ya da Chealse olmalarını beklemiyorki zaten..Bizim elimizde Chealse'de olan para olsa bile ben bizim onlar kadar iyi olacağımıza inanmıyorum. Kaos tüm yönetimler kaos. Ya Arsenal gibi olmaya çalış git futbolcu falan bulmayı dene ya da parana göre ideal bir çizgin olsun. Artı Rijkaard'ın açıklamaları ile başkanın açıklamaları zıt geldi bana. İdari ve mali konulara hiç değinmiyorum orda kimilerine göre başarılılar bana göre de görevlerini yaptılar. En azından görevlerini yapmaları bile bir başarı.. Ki klüp başkanı olmalarının da öyle çok sevdim bu takımı , rengine aşığımdan daha ziyade getireceği kariyer, açacağı yeni olanaklar vs. vs.. daha etkili bence. Siz inanabilirsiniz Adnan Polat'ın ya da Aziz Yıldırım'ın çok sevdiğinden dolayı başkanlık yaptıklarını. Ben inanmıyorum.

İkisi de, hatta ligde 3. değil, 15. bile olsak tutması gerekirdi bence. Bu sene de ilk 10'a giremesek bile tutması gerekir diye düşünüyorum. Tabi umarım söyledikleri gibi Scout, altyapı gibi sistemleri ona uygun hale getirerek ve maddi olarak düzlüğe çıktıkça daha net transferler yaparak.

Ben orada ikisini ayırdım o kısmı tartışmamak için ama bence ikisi de başarı.

Rijkaard 'ı tutmak niye başarı olsun? Zaten sözleşmeli çalışanı. Tutmak zorunda.

İşte bunu demek istedim. Başarısızlık olduğunda en kolay yol TD 'nin kellesini koparmaktır. Buna biz alışmışız ve Rijkaard 'ı göndermemesi bir lütufmuş gibi davranıyoruz. Bu alışkanlığı yıkmak içi Adnan Polat birşey yapmadı. Bu yüzden başarısız dedim az önce.

Senin için konuşmuyorum ama Polat 'ın her dediğine körü körü bağlı kalanlar, kesinlikle doğrudur diyenler aslında Polat 'a o kadar da inanmıyorlar. Nisan ayında ne olursa olsun ben Rijkaard 'a sözleşme imzalatacağım diyen Polat 'a inanan var mı diye sordum ısrarla bu topik aktifken ve kimse çıkmadı.:)

adnan baskanin tekrari var suan ntvde kaciranlara duyurul

Geri
Üst Alt