Cevap: Adnan Polat % 100 Futbol'da | Sona Erdi
Jovanovic konusunda tutarsızlık olduğu açık. Resmi sitede "bu sezonla ilgili olarak herhangi bir transfer görüşmemiz olmadığı gibi" diyor ama kiralık da olsa bu sezon için bir görüşmemiz olmuş. Demek ki resmi sitede yazan tam olarak doğru değilmiş. Ben olsam bunu sorardım Güntekin'in yerinde ama sormadı. Ancak onun dışında Prekazi'ye ve oyuncuya haksızlık yapıldığı konusu gayet iyi açıklandı. Prekazi'nin burada söyleyecek bir lafı olamaz. Tabi ben başkanın söylediklerini doğru olarak kabul etmek durumundayım. Koskoca Galatasaray Başkan'ının böyle bir konuda çıkıp da açık açık yalan söyleyeceğini sanmıyorum.
Fatih Tekke ve forvet transferi konusunda da şöyle bir durum olabilir. Polat Rijkaard'ın istemediğini açıklarken "Bu sezon haftada bir maç oynayacağız çoğunlukla" dedi, yani Avrupa'da devam ediyor olsak Rijkaard da istiyordu belki. Muhtemelen biz Fatih Tekke ile ilgili görüşmeyi Avrupa'dan elenme sonrasında forvet konusunda o son kararı almadan önce başlattık. Sonuçta bu bir süreç, Tekke Adnan Sezgin'le görüşmüş, o başkana söylemiş, görüşme için davet edilmişler, gelmişler, bir görüşme süreci olmuş ve belki bu arada biz Avrupa'dan da elenince görüşmeler olumsuz şekilde tamamlanmış, belki bunun için Fatih Tekke'ye Beşiktaş'ın ödediği ücretleri ödemedik. Belki de bunun için devre arasında genç bir forvet alternatifine yöneldik, ki uzun vadeli baktığımızda kaynağımızı genç bir forvetten yana kullanıp Baros'a uzun süreli ve gelişime açık bir alternatif yaratmak çok daha akılcıl olur. Tabi şu var ki keşke o alternatif önceden bulunsaydı bu transfer dönemine yetişseydi. Scout ekibi falan da yeni kurulduğu için yetişmedi anladığım kadarı ile.
Bunun dışında ben olsam soracağım bazı detaylar olsa da baya açıklama geldi. Özellikle bizim bazı konularda yönetime teknik eleştiri yaparken kendimizi çok rahat Rijkaard yerine koyduğumuz görülüyor, buna ben de dahil. Görünen o ki, Rijkaard Çağlar'ın sakatlığı ve Balta'nın formsuzluğunun yanında, Balta'yı stoperde de kullanabilme rahatlığını artırmak için yabancı sol bek transferini, yabancı orta saha transferinden daha gerekli gördü. Sonuçta kendisi, biz beğenmesek de Cana, Misimovic ve Elano yanında, geçen seneden tanıdığı Sarp, Barış, Ayhan, üçlüsünü, yeterli alternatif olarak gördü. Hatta buna Emre Çolak, Musa ve Cumhur da eklenebilir. Belki o bölgeye de birini isterdi ama yabancı kontenjanı doğrultusunda önceliği sol beke verdi. Elbette bir bütçe tarafı da vardır bu işin. Şu aşamadan sonra tercih Rijkaard'da olduğu için yönetime "Neden orta saha almadınız?" diye sallamak pek mantıklı değil.