FatihDerin
Cezalı
- 7 Temmuz 2011
- 3.537
- 1
- 288
“AYSAL, DENİZİN BİTTİĞİNİ GÖRÜNCE KAÇTI”
Katiliyorum.
Katiliyorum.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Şu cümleleri bunca yaşanandan sonra nasıl kurabiliyorsunuz aklım almıyorYav bjk ve şikebahçe bir grup insanın elinde değil de ne oluyor?? Tek bir insanın oyuncağı haline geldiler. Bkz: A. Yıldırım Bkz: Y. Demirören
Hayır bunları geçtim A. Polat gibi bir facia yaşamış bu camia ve öyle bir zarar vermiş ki hala daha onun izlerini silmeye çalışıyor. Adam taraftara provakatör dedi, A.Sezgin denen ne idüğü belirsiz bir adama futbolu emanet ederek futbol takımının kalitesini ayaklar altına aldı yetmedi culio, zapata ve stancu vs.. gibi üç kuruşluk oyunculara milyon avrolar dökerek kulübü iyice batırdı yetmedi Aziz'in yaverliğini kankalığını yaptı. Kümede kal bestesi yaptırdı millete... Kendi dönemim için kefil olurum diğer dönemler için kefil olamam dedi ve bir nevi Galatasaray'da şike yapmış olabilir dedi. Bu cümleyi kurabilecek kadar alçaldı bu adam... Canaydın döneminde, şu canaydın gitsede A.Polat başkan olsa derdim hep ve çok sever sayardım. Lakin çok büyük bir hayal kırıklığı oldu. Bende liseli tayfasına karşıydım ama şu türk futbolundaki özellikle son 5-6 senedeki rezillikleri görünce gerek yok böyle iyi moduna geldim. En azından bir otokontrol sistemi var. Yoksa yıldırım gibi demirören gibi tipler gelip tek adam olacaklar, kulübü oyuncakları yapıp, cümle aleme rezil edecekler.
nein davuttttEn son isteyecegim sey Galatasaray´in tek adamin oyuncagi olmasidir, ama lise hegomanyasini yikmak, illaki kulübü tek adama teslim etmek anlamina gelmiyor. Bizim kulübümüzde ciddi anlamda demokratilesme potansiyali var, öbür saydigin takimlarda bu yok. Galatasaray herzaman diger iki kulüpden iyi yönetilmistir, daha olgun bir sisteme sahiptir, ama bu bizim sisteminde cürük olmadigi anlamina gelmiyor. Evet kötü bir Adnan Polat örnegi var, ama diger tarafta sifir borc ile kulübü ileri tasimiz Alp Yalman gercegi yok mu ? Alp Yalman tutaka edilip, liseci yönetim cikolata, kahve ile gitmedi mi TFF binasina ?
Evet bizdeki sistem daha iyi ve daha olgun, ama yine de potansiyalimizi kisitliyor. Ve bu hayalet AS´lerden birileri kulübü sömürüyor. Sonucta bizi de kullananlar var, belki o sekilde kötü degil, ama ileri gitmemizi engelliyorlar.
Adnan Polat´i zerre kadar sevmem, hatta son 3 yilda Galatasaray aleyhinde isler cevirdigine bile eminim. Ama bu adam ciddi anlamda lise saltanatina bir tehdit olmustur, ve o liseci tayfada kendi cikarlari icin zamaninda Galatasaray aleyhinde calismislardir.
Adnan Polat´in bu basin toplantisinda söylediklerinin 80%´i cöp, carpitilmis rakamlar ile Aysal´a karsi demagogi yapiyor mesela. Ama dediklerinin 20%´i sinde haklilik payida var. Türkiye´de bir insandan nefret edildimi bütün sözleri ve fikirleri cöpe atiliyor, bu zihniyetten dolayi dün ve nugün halen insanlar hapis bile yatiyorlar. Ben lisecilere düsman felanda degilim, ama kendi cikarlarini Galatasaray´in menfaatinin önüne koyduklari acik acik ortada.
aysal konuşsa şimdi herkes efsane başkan büyük başkan falan derdi
ulan kendini bile savunamıyosun haklı bir tarafın yok
8.lik başarı diyor adam
nein davutttt
☆$☆
Cürük bir zihniyet var, gidip Feldkamp´in, Gerets´in yokluk icinde yarattiklari harikalari, kendine baglamaya calisiyor. O kistli maddi imkanlar ile kulübü 2006-2008 yilina kadar iyi yönetmisti, hem mali anlamda Galatasaray ileri gidiyordu, hemde teknik adamlar sportif anlamda takimi ayakta tutuyordu...
2005/2006 yilinda harcanan para 4 Milyon avro = Sampiyonluk
2006/2007 yilinda harcanan para 3.5 Milyon avro = 3. sira
2007/2008 yilinda harcanan para 12 Milyon avro = Sampiyonluk
Toplam = 19.5 Milyon avro, 3 sene icinde ve 2 Sampiyonluk !!!
Bu üc sene boyunca Galatasaray mali anlamda cok iyi yönetilmis, ayni zamanda sportif alanda Gerets ve Feldkamp harikalar yaratmislar... Ama ondan sonra bu Adnan Polat´a ne oldu ? Nezaman baskanligi eline aldi zivanadan cikti. Irrational transfer bütceleri, plansiz programsiz getirilen teknik adamlar, futbolcular...
2008/2009 = 12 Milyon avro = 5. Sira
2009/2010 = 14 Milyon avro = 3. Sira
2010/2011 = 30 Milyon avro = 8 Sira
Toplam: 56 Milyon avro ve sonuc olarak rezalet !!!
Ünal Aysal 2012/2013 yilinda baskanligi birakacakti, biraz firene basan yönetim gelseydi ileriyi dönük olarak daha rahat hareket ederdik. Adnan Polat 2008 yilinda birakacakti, ozamana kadar oda iyi isler yapti, ama sonuc olarak batirdi. Taraftar aslinda seviyor bunlari, kulübün cikip bol bol transfer yapmasini, ama bu nezaman yaptiysak, bol keseden nezaman harcadiysak, cogu zaman fiasko ile bitmistir...
Ben dikkatli harcama yapan, gelecek yönetimlerin bütcelerinden calmayan Yönetim istiyorum.
Cürük bir zihniyet var, gidip Feldkamp´in, Gerets´in yokluk icinde yarattiklari harikalari, kendine baglamaya calisiyor. O kistli maddi imkanlar ile kulübü 2006-2008 yilina kadar iyi yönetmisti, hem mali anlamda Galatasaray ileri gidiyordu, hemde teknik adamlar sportif anlamda takimi ayakta tutuyordu...
2005/2006 yilinda harcanan para 4 Milyon avro = Sampiyonluk
2006/2007 yilinda harcanan para 3.5 Milyon avro = 3. sira
2007/2008 yilinda harcanan para 12 Milyon avro = Sampiyonluk
Toplam = 19.5 Milyon avro, 3 sene icinde ve 2 Sampiyonluk !!!
Bu üc sene boyunca Galatasaray mali anlamda cok iyi yönetilmis, ayni zamanda sportif alanda Gerets ve Feldkamp harikalar yaratmislar... Ama ondan sonra bu Adnan Polat´a ne oldu ? Nezaman baskanligi eline aldi zivanadan cikti. Irrational transfer bütceleri, plansiz programsiz getirilen teknik adamlar, futbolcular...
2008/2009 = 12 Milyon avro = 5. Sira
2009/2010 = 14 Milyon avro = 3. Sira
2010/2011 = 30 Milyon avro = 8 Sira
Toplam: 56 Milyon avro ve sonuc olarak rezalet !!!
Zaten 12 Milyon avro yatirim yapip, saglam bir kadro kurmussun. Sonra gidip 12 Milyon avro daha yatirip, yine bir revizyon yapiyorsun. Yetmedi, öbür sene yine revizyon yapip, gidip bu sefer 14 Milyon avro harciyorsun. Oda yetmedi, tamami ile baski altina sokup, basari hirsi ile gidip 30 Milyon avro harciyorsun. Bunun vebalini kim cekiyor ? Galatasaray ve ondan sonra gelen yönetim. Aysal ne yapti ? Önce mütevazi bir sekilde basladi, sonra oda ayni tempo devam, hatta daha bile fazla gaza basti. Onun vebalini simdi kim ödüyor ? Taraftar ve ondan sonra gelecek yönetim...
Duygun Yarsuvat gibi, emanetci bir baskana ihtiyac dogdu resten. Para harcamayip, takima nefes aldiracak bir adam.
Ünal Aysal 2012/2013 yilinda baskanligi birakacakti, biraz firene basan yönetim gelseydi ileriyi dönük olarak daha rahat hareket ederdik. Adnan Polat 2008 yilinda birakacakti, ozamana kadar oda iyi isler yapti, ama sonuc olarak batirdi. Taraftar aslinda seviyor bunlari, kulübün cikip bol bol transfer yapmasini, ama bu nezaman yaptiysak, bol keseden nezaman harcadiysak, cogu zaman fiasko ile bitmistir...
Ben dikkatli harcama yapan, gelecek yönetimlerin bütcelerinden calmayan Yönetim istiyorum.
fazla detaya girmeden yazdiklarinda hakli oldugun taraflarin oldugunu belirtmek isterim,ama malesef tr gercegini de gözardi etmemek lazim..liseci tayfanin arti ve eksilerini iyi okumak lazim..tek adamligin tr gibi güce tapan bir ülkede tehlikeli sonuclar doguracagi kanaatimdeyim.bknz: a.yildirim.Sen nasil düsünüyorsun Gökhan bu konu ile ilgili. Ben bogulacaksak, okyanusta bogulalim diyorum, yoksa bu kücük gölümüzden hic bir zaman cikamiyacagiz.
Okumadım bile.
Ali Sami Yen stadını devlete bırakarak GS a tarihindeki en büyük kazığı atıp en büyük zarara uğratmış bir başkanı kaale almam hayatta
ünal aysal dönemini de yazarmısın yıl yıl harcanan para?
Yazdiklarima kücük bir ekleme yaptim demin...
Ilk sezon aslinda bütceyi begendim, Riera gibi gereksiz isler yapildi ama sonucta bütce daha bir realist olmustu... Arda´yi da sattik o sene zaten...
2011/2012 = 23 Milyon avro = Sampiyonluk
2012/2013 = 30 Milyon avro = Sampiyonluk, CL ceyrek Final
2013/2013 = 40 Milyon avro = 2. sira Türkiye kupasi
2014/2015 = 12 Milyon avro = XXXXX (Takim cok kötü yerlere gidiyordu)
Toplam 93 Milyon avro ve sonuc olarak basarili, pahali, ve harcadikca kötüye gittigimiz bir dönem !!!
Gözüme carpan su ki, para harcadikca takimin kötüye gitmesi... Amrabat, Riera ve Hamit transferleri birer fiasko. Sneijder ve Drogba gibi yildiz futbolcularin gelmesine ragmen, sportif olarak bir cöküs icerisine girdik. O 2013/2014 devre arasi zaten pastanin üzerindeki cilek oldu... Bu ligde sen sampiyonluk icin bukadar para harcamana gerek yok, sonucta takim oyunu basarida ilk sirada gelir. Devamli devamli oyuncu yüklemek, kadro degistirmek, takima zarardir. Bir kimyagi olusmuyor bir türlü...