GSC Haber Adnan Polat'tan Florya Açıklaması Geldi!

Ben daha şartları dahi anlamadım.
Mesela birisi 300 diğerleri 580 594 teklif etmiş. 300 olan yarısı mı yoksa tüm para 300 mü? Eğer 300 ise neden diğerleri ile 280 fark var?
Veya 300 olan dolar diğerleri tl mi?

Riva arazisini peşkeş çeken başkana ve kapıdan kovulduğu kulübe para için tekrar bacadan giren Polat’a böyle bir proje teslim edilmemeli. Sportif başarı bir kenara, ki bu başarıda özellikle bu sene büyük bir katkıları yok, bu yönetimin Galatasaray’ın menfaatlerini düşüneceğime asla inanmıyorum.

106bin m2 inşaat alanı, min. 8bin/m2 den satılsa gelir 850milyon usd. İnşaat maliyeti 1.5bin/m2 den hesaplanırsa 150 milyon usd. 700 milyon kârın 350 si bile kulübe kalmıyor bu tekliflerle. %50den az ki Erden Timur 10binden de satılır diyor. Bu durumda kâr 850 milyona çıkar. 3. senede bbden çıkılacak para satış geliri olarak toplansa, yıllık 40 milyondan ekstra faiz yükü 120 milyon usd olacak. 850 milyon kârın yarısı bu paradan çok daha fazla.
Kulüp bünyesinde bir inşaat şirketi kurup bölüm bölüm taşere etme işi yapılabilmeliydi.

Konuşulan paralar garanti olan ücretlermiş. Yani atıyorum her ne olursa olsun 300m dolar garanti olacak gibi. Galatasaray alacağı para ise ciro üzerinden yüzde 50. Yani toplam 900m dolar satış olduysa

450 Galatasaray
150 maliyet
300 müteahhit

Geri
Üst Alt