Akademisyen'e %35 Zam + %20 Teşvik

Ömer Tuğrul Yılmazer

Berlin Panteri
Bir Akademisyen olarak sanırım bu başlığı açmak bana düştü. Akademisyen bir Başbakan'a yakışır bir ilk adım oldu diyebiliriz. 12 yıldır zam almayan tek meslek grubu kalmıştı. Bunu da en iyi Davutoğlu bilmekteydi zannediyorum. Hayırlı olsun.

Başbakan akademisyen maaşları hakkında önemli açıklamalarda bulundu, akademisyen maaşlarıyla ilgili tüm haberleri sitemizden an ve an takip edebilirsiniz.

ÇARPICI AÇIKLAMA
Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti'deki bayramlaşma töreninde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bunlardan biri de akademisyenlerin maaşına yapılacak zamlarla ilgili olanıydı.
%35 ZAM MÜJDESİ BAYRAM HEDİYESİ
Akademisyenlerin maaşlarının %35 zamlanacağını açıklayan Davutoğlu şunları söyledi: Uzun zamandır bunun çalışmaları başlamıştı, bayramı müteakip yasa değişikliği yapılacak' diyen Davutoğlu şöyle konuştu: Akademisyen kadrosunda çalışan araştırma görevlilerine yüzde 35'lik bir zam yapacağız. Ek olarak akademik yüzde 20 oranında teşvik geliyor.
Akademisyenlerimizin huzur içinde çalışmaları bizim için hayati derecede elzemdir. İnşallah diğer bütün kamu çalışanları da çabalarıyla bu ülke yükselmeye devam edecek.
Bu müjdemizi bütün akademisyen kardeşlerimize bir bayram hediyesi olarak takdim ediyorum.

Şimdi herkes ellerinde Ales ve YDS ile sıraya girecek. :D

Gerçi ben zaten olmak istiyordum da arada kaynamayız umarım bu bollukta.

Şimdi herkes ellerinde Ales ve YDS ile sıraya girecek. :D

Gerçi ben zaten olmak istiyordum da arada kaynamayız umarım bu bollukta.

ÖYP puanları patlama yapacaktır.

Zaten olması gereken de bu idi. Normalde lisanstaki en iyi öğrencilerin akademiye yönlenmesi beklenir ama mezunlar neden 1000tl daha düşük parayla o kadar sene tekrar tekrar okuyayım diye uzak duruyorlardı.

Yıllar süren yanlıştan döndükleri için emeği geçenleri tebrik ederim.

akademisyenler önemli ülkenin gelişimi için doğru hamle

Bu arada maaş işi tamamlandı ama özellikle Araştırma Görevlilerinin(ve bilhassa 50d kadrolarındakilerin) köle gibi kullanılmaması için özelük hakkı düzenlemesi de şart. Hani bir araştırma yapılsa en çok mobbinge maruz kalan meslek gruplarından birisi olarak Araştırma Görevlileri çıkacaktır bu özelük hakkı yetersizliği yüzünden.

Olması gereken oldu ama çok mutlu oldum.

Zira yıllardır olması gereken hiç bir şey doğru düzgün yapılmıyor bu ülke de.

Umarım bu işi zevk alarak yapan ve yapacak herkes için hayırlı olur.

Kendi adıma da özel sektör de çalışmak zorunda kalmayacağım için mutluyum. :)

Kalite de artar umarım. Çok boş beleş insan akademisyen oluyordu.

Olması gereken bir şeydi umarım öğretmen camiasina da bir iyileştirme yapilir

Umarım mm hendislere de yapılır.herkes beklenti içine girdi

Ülkenin senin gibi akademisyenlere ihtiyacı var. İşine ve öğrenciye saygı,sevgi duymayan akademisyenler soğutuyor insanı okuldan.

Taptap

İşi siyasi açıdan değerlendirmeden, bir akademisyen olarak memnun olduğumu söylemek isterim. Ay sonunu nasıl sıfıra sıfır getiririm diye hesap yapan adamdan Ar-Ge, bilimsel birikime katkı, proje vs beklemek saçmalıktan öteye birşey değil.

Artışın sonuç olarak nasıl yansıyacağını merak ediyorum. Ancak hala, yurtdışı ile karşılaştırdığınızda çok komik ücretler olduğunu da söylemek isterim.

Çok doğru hamle. %100 zam da yapsalar olur yani :) Bravo taktir ettim.

Kimse yanlış anlamasın ama, sen akademisyene öğretmen ya da mühendis kadar ücret verirsen bu işte bir terslik var demektir.

Ülkenin senin gibi akademisyenlere ihtiyacı var. İşine ve öğrenciye saygı,sevgi duymayan akademisyenler soğutuyor insanı okuldan.

Taptap

Çok teşekkür ederim. Umarım övgülerine mazhar herkesin saygı duyacağı, ve gerçekten bir şeyler katabilen bir akademisyen olabilirim. :)

Çok doğru hamle. %100 zam da yapsalar olur yani :) Bravo taktir ettim.

%100 zam nitelikli akademisyen sayısını düşürür. Şöyle düşün iş bulamayan mühendisle,öğretmenler gidip polis falan oluyor. Onun gibi bir durum ortaya çıkar.

Taptap

%100 zam nitelikli akademisyen sayısını düşürür. Şöyle düşün iş bulamayan mühendisle,öğretmenler gidip polis falan oluyor. Onun gibi bir durum ortaya çıkar.

Taptap

Lafın gelişi dedim zaten :) %100 zam yapacak hükümet gelmedi gelmez de. :D

Özel sektorde çalışanlar için bir özür bekliyorum Alpay bey

Geri
Üst Alt