Akademisyen'e %35 Zam + %20 Teşvik

Amanın kavga var. Akademisyen kavgası da tatlı olur. Bölüm toplantılarından bilirim. Çerezleri, cisleri kapın gelin:)

Gerçekten bilim yapanların maaşı 8 bin falan olmalı ama gerek araştırma görevlilerin gerek de hocaların ne kadar nitelikli olduğu tartışılır.

Arkadaşım Boğaziçinde AG ve ne saatlere uyuyor ne de belirli periyotlar dışında bir şey yapıyor, dizi falan izliyordu hatta.

Böyle kullanılmaya devam edecekse yazık.

Gerçekten bilim yapanların maaşı 8 bin falan olmalı ama gerek araştırma görevlilerin gerek de hocaların ne kadar nitelikli olduğu tartışılır.

Arkadaşım Boğaziçinde AG ve ne saatlere uyuyor ne de belirli periyotlar dışında bir şey yapıyor, dizi falan izliyordu hatta.

Böyle kullanılmaya devam edecekse yazık.

Haklısın. Ben de bir AG olarak bu eleştiriyi kabul ediyorum. Ama burada bölüm AG'liği mantığı olduğu sürece bu iş değişmez. Hoca asistanlığı kavramı getirilmeli ve Hocalar da üretime zorlanırsa, onlar da AG'yi zorlayacaktır.
Bu konuda Bilkent çok iyi bir örnektir Türkiye için.

Asistan doktorlar icinde gecerli mi acaba bu zam?

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Zaten boş beleş adamların hepsi piyasada tutunamayınca gidip akademisyen oluyordu, şimdi herkes akademisyen olmaya çalışır. Seviye hepten yerlere düşer..

İlk defa adam gibi bir icraat yapmış oldular böylelikle.

Çok yerinde bir karar.Dahada cazip hale getirilmeli,özlük hakları falan daha iyi olmalı bence.Ama kaliteninde artırılması lazım.

Haklısın. Ben de bir AG olarak bu eleştiriyi kabul ediyorum. Ama burada bölüm AG'liği mantığı olduğu sürece bu iş değişmez. Hoca asistanlığı kavramı getirilmeli ve Hocalar da üretime zorlanırsa, onlar da AG'yi zorlayacaktır.
Bu konuda Bilkent çok iyi bir örnektir Türkiye için.

Tamam işte hal böyle oldukça dediğim gibi ülkenin gelişmesi uğruna çalışan adamlara iyi paralar verilmeli düşüncesi de havada kalıyor. Özellikle devlete kapağı attım, rahatım düşüncesinin yerleşmiş olması nasıl kötü bir düzenin olduğunu da gösteriyor. Yanlış anlama lafım sana falan değil ki arkadaşımın durumunu da biliyorum istekli birisi ama düzen onu ister istemez atalete itiyor. Kısacası bir devrim istiyorlarsa bence maaşların yanında sistemi de baştan düzenlemeleri gerek.

Bir de şu var mesela, zamanında devlet teşviğiyle yurtdışına doktora okumaya giden çok vasıflı akademisyenler oluyor ama belirli üniversitelerin ötesine geçemiyorlar çünkü devlet teşviğine karşılık zorunlu öğretim üyeliği yapmaları gerekiyor. Belki bilirsin DPT özellikle mühendislik bölümlerine yardımlar yapar ve bu yardımlar genelde büyük üniversitelere yapılıyor ve bu ve bunun gibi vasıflı akademisyenlere yeri geliyor bir batarya bile alınmıyor yani bu şekilde ne ne kadar gelişir bilemiyorum.

Geri
Üst Alt