Akıl Oyunları | Yarışma

Cevap: Akıl Oyunları | Yarışma

Beyler basit düşünün yahu elinizdeki bilgileri basite indirgeyin. Elinizde insanlar var bunlara ne yaptırabilirsiniz kaç seçeneğiniz var ?

tamam yeter sole

basite indirge dedikten sonra cozulmez:)

Cevap ya 1+2+4+8: 15 yada 14 olabilir beyler. Herkese yandaki insan sayısını şişe sayısına endeksleyerek 2000 1000 500 250 125 25 5 1 şeklinde içirip ayırt etmek için X 2 insan sayısı ya da baştaki 2000 yerine başta 2 kişiyle başlayıp sonda 8 kişiyle bitirsek ve şişeyide her grup insan diğer grubunkinin son 25ini içerse diye bulabilirmiyiz? Aha ne yazmısım ben bile anlamadım :D

her adam 2 tane icse ve bir oncekinin son sisesini icse?

Yarın açıklayacağım beyler cevabı. Adem'e söz verdim. :)

10 sisemiz olsa 5 kisiyle bulabiliyoruz siseyi

olayin icinde bu kesin var

iki kisi olurse bellki ayni siseyi icmis oluyor

2 ayrı mantıkla 14 bulabiliyorum ama cevap değil, yanlış olmadıgına gore ,demekki daha az. :D

10 kisiyi 4 kisiyle buldum

simdi kalibi oturtalim:)

2 kişiye şişe nosunda 0 ve 1 olanları 4 kişiye şişe nosunda 2,3,4 olanları 8 kişiyede 5,6,7,8,9 olanları içiriyorum. Her 0,1 olan aynı zamanda her 2 li ve 3 lü basamakta birer şişe içmiş oluyor. Öyle öyle gidiyor.Tabi şişeler 0-1000 arası 2 gruba ayrılmış durumda iken yani 3lü basamaklı şişeler var. Rakam gruplaması önemli değil...Hesaplama hatası yoksa doğru ama daha azsa indiremedim.

2 kişiye şişe nosunda 0 ve 1 olanları 4 kişiye şişe nosunda 2,3,4 olanları 8 kişiyede 5,6,7,8,9 olanları içiriyorum. Her 0,1 olan aynı zamanda her 2 li ve 3 lü basamakta birer şişe içmiş oluyor. Öyle öyle gidiyor.Tabi şişeler 0-1000 arası 2 gruba ayrılmış durumda iken yani 3lü basamaklı şişeler var. Rakam gruplaması önemli değil...Hesaplama hatası yoksa doğru ama daha azsa indiremedim.

Şişeyi tespit edemezsinki böyle zehirin bir kaç şişeden birinde olduğunu tespit edersin kesinlik olmaz yani.

10 sisede 4 kisiyle bulmak isime yararmi namik

yaramazsa ugrastirma

Şişeyi tespit edemezsinki böyle zehirin bir kaç şişeden birinde olduğunu tespit edersin kesinlik olmaz yani.

Oluyorda nasıl anlatsam anlattığım kadar kısa değil :D Rakamları kişilere yay diyim. 1 kişi

bir kişi 1,2

bir kişi 2,3

bir kişi 3,4

bir kişi 4,5

bir kişi 5,6

bir kişi 6,7

bir kişi 7,8

bir kişi 8,9

Bu anlattığım 8 kişi

bir kişi 0,1,2,3

bir kişi 2,3,4,5

bir kişi 4,5,6,7

bir kişi 6,7,8,9

Bu anlattığım 4 kişi etti 12

Bir kişi 0,1,2,3,4,5

Bir kişi 9,8,7,6,5,4

Buda baştaki 2 olunca 14 ediyor. Yukarıda yanlış olanı anlatmışım bu diğer mantık.

Geri
Üst Alt