aksaray

Targutay Sabancı

Apartman yöneticisi
10 Numara!
Her gün Show Ana habere alkol kaynaklı kaza, kavga, polise mukavemet gibi haberlerle gündeme gelen memleketim, iç anadolunun teksası. Dün de 68 yaşındaki bir dayı alkollü araç kullanırken ters şeride girmiş, etraftakiler de linç etmiş, ne oluyor benim memlekete yav

Alkol içmek tabi ki isteyen herkesin hakkı.

Geçende bir gece saat 2:00 - 2:30 arası bir komşumuz 2 kızı ile yaşayan bayan birisi dış kapıdan zile basmış, korkmuşlar.

Sonra söylediler, kameralardan baktık (kameralar sadece içeriyi görüyor), apartmana giren birisi yok yani gelen birisi değil.

Büyük ihtimal kafayı çekip yolunu şaşıran biri.

İçmek iyi de yolunu şaşırmak iyi değil.

Alkol içmek tabi ki isteyen herkesin hakkı.

Geçende bir gece saat 2:00 - 2:30 arası bir komşumuz 2 kızı ile yaşayan bayan birisi dış kapıdan zile basmış, korkmuşlar.

Sonra söylediler, kameralardan baktık (kameralar sadece içeriyi görüyor), apartmana giren birisi yok yani gelen birisi değil.

Büyük ihtimal kafayı çekip yolunu şaşıran biri.

İçmek iyi de yolunu şaşırmak iyi değil.

İçmek de iyi değil, amcam yoğun bakımda siroz sebebiyle

Aga bende ara sıra içerim zaten. Ama şimdi ters bir şey söylesem bu konu da, burada ki uç tipler hemen linçlemeye kalkar.
Linçten korkmayalım. Alkol kötüdür bu kadar basit. Kullananlara içme derim zira kendilerine zarar veriyorlar. Bir zahmet bunda da linç etmesinler.

2 - 3 duble viski atıp da çakırkeyf olmaya başladığın zaman, hayat sana çok güzel gelmeye başlar.. Maddi manevi ciddi sorunların varsa bile, sorunlarının çözümü o kafa ile çok basitleşir. Hele bir de yanında dost meclisi var ise dünyanın en mutlu insanı sensindir.. Bir yandan bu mutlu ruh halinin keyfini sürerken, bir yandan da kendi kendine hep şunu söylersin : Keşke hep böyle olsa, keşke hiç bitmese..

Ve bir aşamadan sonra kırılma noktasına gelirsin.. Tüm benliğini, iradeni kaybetmeden kendine 'dur' diyebiliyor musun ? Yoksa 'keşke hiç bitmese' düşüncesine esir olup, bitmemesi için devam mı ediyorsun ?

Durabilenler kimseye zarar vermeden, taksiye binip evine gider. Devam edenler ise direksiyon başında ters şeride girer..

Hiç alkol almamış, 'insanlar bu zıkkımı neden içer' diyen arkadaşlara kısa bir pasaj geçtim.

Bu işin Aksaray'ı, Nevşehir'i, Kırşehir'i yok.. Yaşadıklarının, yaşattıklarının tamamı; yaşadığı yer ile değil, kişinin kendisi ile ilgili..

Anne tarafım Aksaray'lıdır, ancak o şehri hiç sevmem..

Üstat sen cehapelimiydin
CHP de, gerçekten Atatürk ilkelerini benimseyen CHP. Geçen dönem altılı masada Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün ismini ağzına almaya korkarken Meral Akşener ondan çok daha fazla Atatürk diyordu.

Sonra işte bunları söyleyince AKP'li diye boş yapıyorlar.

Üstat sen cehapelimiydin
Bak bir de mesela Aksaray şehrini bilmem orada hiç bulunmadım.

Ama mesela İstanbul için derler bazı bölge ve semtlerde (muhafazakar kesimin en yoğun olduğu) bazı kadınlara kısa şort v.s. ile gezdiğinde saldırı falan oluyor diye.

Bunlardan bir kaçını biliyorum (isim vermeden, çünkü orada yaşayan insanları da rencide etmek olur) oralara çok gidip geldim. Kısa şort v.s. ile dolaşana bir sürü hanım var ve hiç de denildiği gibi bir şey olmuyor.

Bir takım tipler maalesef sosyal medya v.s. de yazılan saçma sapan şeyleri okuyup kitleniyorlar. Sonra da kendisi gibi olmayandan rahatsız oluyor. Oralarda yaşayan insanlarda bizim gibi insan.

Genelde yüz ölçümünün büyük ve yerleşimin az olduğu şehir, ilçe v.s. gibi bölgelerde görülüyor.

Bende geçen yıllarda dönem dönem Silivri tarafında gördüm. Emniyet bölge asayiş kontrolünü dronelar ile daha hızlı ve pratik yapıyor.

CHP de, gerçekten Atatürk ilkelerini benimseyen CHP. Geçen dönem altılı masada Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün ismini ağzına almaya korkarken Meral Akşener ondan çok daha fazla Atatürk diyordu.

Sonra işte bunları söyleyince AKP'li diye boş yapıyorlar.
Valla helal olsun şaşırdım bu cevabına chpliyim diyip yanlışları görmezden gelirsin sanmıştım

Basligi ve ilk bir kac kelimeyi okuyunca Istanbul-Aksaray'dan bahsediyorsun sandim. Gecenlerde oradan gecerken Arjantin Bira'yi aradi gozlerim ama goremedim. Kapandi herhalde.

Geri
Üst Alt