⚽ AL 23/24 Play-off M:1 | Galatasaray 3-2 Sparta Prag | MS | 15 Şubat

Maça her zamanki gibi hücumda basarak başlarız. Lig maçlarından farkı olacağını sanmıyorum. Belki Prag hala iyi karşı atağa kalkar. Ve maç 2-0 olunca biraz geriye geçilip kontratak ararız. Bulursak fark olur.

Bence maçın özeti böyle olacak. Bayern e karşı da böyle oynadık ama gol atamadık maalesef.

Okan hocanın asıl hücum planı hep gegenpres ve geçiş oyunu üzerine. Bu tip geride bekleyen disiplinli-sert takımlara karşı hep zorlandık bu maç da baya zor olacaktır. Sanmıyorum kolay bir galibiyet alabileceğimizi.

arkadaşlar ilginç bir şey gördüm pek inanmadım ama yazayım. bir facebook turksat sayfasında bu maç için exxen ve 7/24 spor tv diye bir kanalda yayınlanacak diye bir bilgi var. bu 7/24 spor tv kanalı Haber türk'ün yeni açılan bir uydu spor kanalı. pek inanmadım ama bakalım nolacak. belki ben yanlış anladım.

İçerde en az 2-3 farklı kazanamaz isek Rövanşta edebimizle eleniriz Hiç kasmadan heleki buradan aksi bir skor çıktıgı bir durumda ceza falan olayı olmasa gitmeye gerek yok derim mesela 1-1 de net geçemeyiz turu bu kopenhag , molde sınavlarımızdan belli zaten.

gereksiz demogoji yapılmış yok fbyi tutun bilmemne. kadromuz 2 kulvar için yeterli değil sayısal olarak da eksiğiz.

Maça her zamanki gibi hücumda basarak başlarız. Lig maçlarından farkı olacağını sanmıyorum. Belki Prag hala iyi karşı atağa kalkar. Ve maç 2-0 olunca biraz geriye geçilip kontratak ararız. Bulursak fark olur.

Bence maçın özeti böyle olacak. Bayern e karşı da böyle oynadık ama gol atamadık maalesef.
Tüm grup maçlarına tekrardan baktım. Kerem A. yüzünden koparamamışız maçları maalesef. Manu maçlarında kritik goller atsa da başlangıç planlarını baya bir baltalamış. Kaçırdığı net pozisyonların haddi hesabı yok.

İyi bi kadromuz var .. sağbek de oynatacağımız kaan..berkan.. barış gibi isimlerimiz var..

Lig falan değil kardeşim avrupa da başarılı olmalıyız..

Umarım layıkıyla mücadele edip hakettiğimiz finale çıkarız

Bek oynayan oyuncularımız
Aureira
Köhn
Barış Alper
Berkan
Ali Turalp
Kaan

Stoperlerimiz
Abdülkerim
Nellson
Sanchez
Kaan

Orta Sahalarımız
Torreira
Kerem Demirbay
Berkan
Kaan
Oliveira
Dombele
Eyüp
Mertens
Efe Akman
Gökdeniz

Kanatlar
Zaha
Kerem A
Barış Alper
Tete

Santraforlar
İcardi
Vinicius
Baran
Zaha

Lig Avrupa ve Tzk’yı idare ederiz.

Lige bakalımcıları kenara alalım zira sonradan Galatasaraylı oldularsa demek. Doğuştan Galatasaraylı olup, 30’lu yaşlarda olan herhangi birinin bu bakış açısında olacağını sanmıyorum.

Çünkü Galatasaray Uefa kupasını kazandığında, Uefa kupasını kazanacak kadar ne kusursuz, ne geniş, ne rotasyonlu bir kadrosu vardı.

Uefa kadrosu diye havalı havalı sayarlar ya Popescu, Kaptan Bülent diye… Mallorca, Dortmund, Bologna maçlarında falan ya Popescu ya Bülent oynamadı. Ahmet Yıldırım, Capone falan stoperde oynuyordu. Yarı finalde Emre kırmızı gördü finalde yoktu ki Okan-Emre-Suat dinamizminin en önemli parçalarından biriydi, Final maçında Hagi’yi kaybettik. Ona rağmen bu kupayı aldık.

Galatasaray hem Avrupayı hem Ligi hatta hem Kupayı beraber götürebilecek bir takımdır, Fenerbahçe’den ve Beşiktaş’tan ayrılan en önemli özelliği budur. Rakiplerinden 2 katı kupa kazanmasının sırrı da budur, Kupa beyi lakabı almasının, mayıslar bizimdir sloganının sebebi de budur. Matematiksel olarak ihtimali devam ettiği sürece her turnuvada iddialı olmasıdır.

Bu şekilde düşünmeyenler, lig bizim için önemli diyenler.. Avrupa maçında Lig maçı için rotasyon yapan ve bunu normal karşılayan lige endeksi Fener’i falan tutabilir.
Galatasaray'ın o kadrosu tarininin en geniş kadrosuydu. Orta sahada fazlalık diye gönderdiğimiz Tugay İngiltere'de 10 sene oynadı. Şimdi Torreira Demirbay dışında adam yok. Yedek sol bekimiz Ergün'dü. Kaç senedir düzgün as sol bekimiz bile yok. Hagi'si zaten yok. O zaman Hakan Arif vardı. Şimdi Icardi 3.5 aydır sahada geziyor. Yedeğinin ne vereceği meçhul. O kadroya nasıl rotasyonlu değil diyorsun? Geçen de şu konuyu açmıştın. Amacını anlamak mümkün değil.

Bek oynayan oyuncularımız
Aureira
Köhn
Barış Alper
Berkan
Ali Turalp
Kaan

Stoperlerimiz
Abdülkerim
Nellson
Sanchez
Kaan

Orta Sahalarımız
Torreira
Kerem Demirbay
Berkan
Kaan
Oliveira
Dombele
Eyüp
Mertens
Efe Akman
Gökdeniz

Kanatlar
Zaha
Kerem A
Barış Alper
Tete

Santraforlar
İcardi
Vinicius
Baran
Zaha

Lig Avrupa ve Tzk’yı idare ederiz.
+ Hakim Ziyech

Torreira, Mertens ve Baris harici herkesi dinlendirebilecek ve bunu yaparken cok da guc kaybetmeyecek bir kadroya sahibiz. 2 kulvari goturmek sanildigi kadar zor olmayacak.

Tüm grup maçlarına tekrardan baktım. Kerem A. yüzünden koparamamışız maçları maalesef. Manu maçlarında kritik goller atsa da başlangıç planlarını baya bir baltalamış. Kaçırdığı net pozisyonların haddi hesabı yok.
Evet Kerem kötüydü ama Zaha çıktı attı. Ziyech Man Unt a iki frikik golü attı. İnanılmayacak şeyler oluyor Avrupa da.

İnşallah yarın kaldığı yerden devam etmez

Torreira, Mertens ve Baris harici herkesi dinlendirebilecek ve bunu yaparken cok da guc kaybetmeyecek bir kadroya sahibiz. 2 kulvari goturmek sanildigi kadar zor olmayacak.

Barış Alper sezona yedek başladı ve uzun süre yedek gitti. Takımdaki çoğu oyuncuya göre dinlenme ihtiyacı daha az aslında bu bizim için bir avantaj.

Mertens bizim en kritik, en doğru şekilde kullanmaya ihtiyacımız olan oyuncumuz. Takımda kendisinin bir benzeri yok ve kendisi 37-38 yaşında ve maksimum 45 dk çok iyi performans gösterebiliyor. ilk 11 başladıysa maç çözülünce oyundan çıkmalı, yedekteyse ve eğer gerekmiyorsa oyuna alınmamalı.

Torreira yerine oynayacak çok oyuncumuz olsa da maalesef kendisine kıyasla geri kalıyorlar. İşte bu yüzden Torreira'yı TZK'de dinlendirip, diğer tüm maçlarda da eğer 2-0 falan öndeysek dakika 70 civarı oyundan almak gerekiyor.

Pozisyon kaçırmak için önce pozisyona girmek lazım. Kerem'in girdiği pozisyonlara diğerleri niye giremiyor? Icardi artık gol bile kaçıramıyor o derece etkisiz. Zaten Kerem'in düşüşünde Icardi'nin de payı var. Kerem'in asist yapacağı adam kalmadı Icardi kötü olunca

Geri
Üst Alt