Erman kusura bakmayın ama sen de diğerleri gibi aynı hataya düşüyorsun. Erdoğan'a sövmeyen herkes yalaka. Erdoğan'a oy vermediğimi söylediğim halde bu böyle gidiyor. Ama biliyoruz ki bugün yapılan ziyaretten rahatsızlık sadece ve sadece Erdoğan ile ilgili. Yoksa memleketin anasını belleyen Mesut Yılmazlar, Ağarlar, Sezerler olsa aynı tepki olmaz. Uzun süredir benzer haberler veriliyor. Neyse diyerekten geçiyorum ama artık haberlerin içeriklerine yorum da katılıyor. Erdoğan'a da bir başkasına da katılmadığım nokta da söyleyebilecek cesaretim var çok şükür.
Bence bu konuda ne şiş yansın ne kebap olayını değil de 'yenilgi' hırsıyla, kişisel nefret geliştiren ve bunu hayatlarındaki tek var olma meselesi haline getirme olayını, bir de bu kişisel kinlerini herkese dayatma meselesini tartışmak lazım. Artık bu davranış bir kompleks ve tıbbi bir rahatsızlğa dönüşüyor bence. Ben burdakiler ne istiyorsa onu düşünecek değilim herhalde. Eleştirecek birşey varsa eleştirebilirim kimseye sormadan.
Aynı adamlar seçim öncesi ben iki Başkan adayı ve listesini beğenmiyorken ve özellikle Albayrak'ın hükümete yaranmak için konulmuş piyon olduğunu söylerken, bu yönetimi hükümete meydan okuyacak büyük bir ekip olarak görüyorlardı. Bence onalr 180 derece kıvırmalarını düşünsünler.
Ömer yanlış düşünüyorsun. Burada eleştirilen mevzu "Galatasaray Kulübü başkan ve yönetim bazında cumhurbaşkanı veya başbakan ile resmi olarak görüştü" mevzusu değil. Olay bu olsa kimse birşey demeyecek zaten. Mevzu futbolcularla teknik heyetle yöneticilerle durduk yere amacı ne olduğu bilinmeyen bir şekilde ziyaret etmek veya davete icazet etmek. Hatta bununla kalmayıp görüşme sonrası saçmasapan yalaka açıklamalar yapmak. Yok efendim aksaray kıskanılıyormuş yok efendim sarayı gören bazı yabancı futbolcular türk olmak istemişler vs... vs... Bu normal mi sence? Burada eleştiri yapan insanlar durduk yere mi başladılar yoksa bu amacı ve ne olduğu belli olmayan ve görüşme ve sonrasında sözde bir yönetici tarafından yapılan yavşakça açıklamalardan sonra mı? Hiçbirşey durduk yere olmaz. Hiçkimse birilerinden durduk yere nefret etmez veya eleştirmez. Sen burada eleştiri yapan insanlara provakatör imasında bulunuyorsun hatta muhalif partiler yalakası demeye getiriyorsun sonra da insanlar buna sessiz kalmayınca kızıyorsun.
Bugün yapılan ziyaretten rahatsızlık erdoğan ile alakalı değil onun yaptıkları ile alakalı. Şikeyi, rüşveti, yolsuzluğu benim babam aklamadı güzel kardeşim. Bu dediklerimi yapan adamı sende en az benim kadar iyi biliyorsun. Demişsin ki ağarlar, yılmazlar, çillerler falan... Tamam seninle hem fikirim. Hatta ekleyeyim özallar, demireller, erbakanlar, kenanlar, evrenler diye listeyi uzatırım istersen... Evet bunlar bu ülkeyi çok kötü bir şekilde yönetip hatta yönetemeyip memleketin aleni hırsızlara kalmasını sağlamışlardır. Yani bana göre hepsi vatan hainidir. Bana bunlarla gelmeyin. Ama ben yaşadığım dönemde hiç bu kadar yolsuzluğun, haksızlığın, hukuksuzluğun, zulmün, ayrışmanın, yozlaşmanın, pervasızlığın olduğu bir dönem hatırlamıyorum. Mesut Yılmaz'la görüşülüyordu demişsin de yılmazın ayağına cümbür cemaat gitmedi hiçbir zaman bu kulüp. Tam tersi m. yılmaz bizim maçlarımıza geliyordu ve bu adam ne kadar kötü bir siyasetçi olursa olsun bir diktatör değildi veya o şekilde davranmıyordu. Ama buna rağmen kim olursa olsun siyasetçilerle belli bir mesafesi olmalı bu kulübün. O zamanlar yılmaz ile alakalı yapılan spekülasyonlardan ve bize yakın olmasından rahatsızdım. Şimdi olsa yine aynısını düşünürüm. Aradaki farkı anlıyorsun değil mi?? Daha açık nasıl yazabilirim bilemiyorum.
Kimse senin ne düşündüğüne ne düşüneceğine karar veremez. Burada eleştiri yapanları eleştirebilirsin de bunda da hem fikiriz ama provakatör, muhalif partiler yalakalığı gibi ithamlarda bulunursan buna kimse sessiz kalmaz en başta ben. Yenilgi hırsı, kişisel nefret, tek var olma meselesi, kompleksli davranış, tıbbi rahatsızlık gibi orada gözüme çarpan şeyleri yok sayıyorum. Ne sen demiş ol ne ben görmüş olayım.
Valla ben Yarsuvat ve yönetimine seçimlerde mecburi destek verdim. Nedeni ise Alp Yalman'ın polat kankalığı ve aziz yıldırım bizim dostumuzdur ilişkiler düzeltilmelidir lafıydı. Bundan dolayı abdülrahime rağmen yarsuvat kazansın istedim ama kısa bir süre sonra "Yok aslında birbirimizden farkımız" mesajını net bir biçimde verdiler. Ben zaten Aysal gönderilmemeliydi görüşünde olan bir taraftarım. O yüzden ben üzerime alınmıyorum.