Alexander Bah Transferi Askıya Alındı

Bu gidişle dursun Özbek 1-2 aya yuhalanir

Ne hikmetse hep futbolcularla anlaşıyoruz ama kulüpleriye bir türlü anlaşamıyoruz.

Ben ilgilendiğimizi reddedildigimizde duydum bence bu da bi başarı, yönetim ekibi işi öğreniyor, bombalar ara transferde patlar

ASKIDA TRANSFER

Transfer almak için bir Benfica'ya giriyorum, kulübün giriş kapısına bir askı koyulmuş, poşette asılı birkaç transfer. Transfer almak için beklerken askıda öylece asılı duran o transferlere takılıyor gözlerim.

__Pardon o transferler nedir? Diye soruyorum.
Transfer ihtiyacı olan fakir kulüpler için onlar. Transfer almak için gelen bazı müşterilerimiz bir tane de askıya bırakmak için alır. İhtiyacı olan gelir alır askıdan transferini, dedi.

Askıda kahve gibi yani, dedim. Benfica yöneticisinin askıda kahveden haberi yoktu;

Efendim?? Dedi.

Çok güzel bir uygulama olmuş, bir tane de askı için alayım, lütfen, dedim.

Askıda Kahve çok eski bir İtalyan geleneğiydi. Okuduğumda çok etkilenmiş, ne güzel gelenekler var şu dünyada dedirtmişti.
Bu geleneğe göre herhangi biri kafeye girer ve " due caffee, uno sospeso" ( iki kahve biri askıda) der. Adam iki kahve parası öder, bir kahve içerek çıkar. Askıda kahveler için kapının girişinde bir pano vardır. Garson panoya askıda kahve olduğunu belirten bir kağıt iliştirir. Sonra bir adam girer kafeye, bana bir kahve askıda olsun, der. Garson bu adamın kahvesini de hazırlar aynı özenle ve içmesi için uzatır, sonra da panodaki kağıtlardan birini çıkarır. Ne kahve ısmarlayan kime ısmarladığını bilir ne de kahvesini içen; hiç kimseye minnet etme duygusu yaşamaz. Askıda kahve panosunun da kafenin dışında olması kahve içmek isteyeni zor durumda bırakmaz. İçeri girip de Askıda kahve var mı? diye sormak zorunda kalmaz. Kapının girişindeki panodan görür olup olmadığını ve gönül rahatlığıyla girip kahvesini söyler. Bütün inceliğiyle düşünülmüş bir gönül alış - verişi.

Askıda transfer de bu gelenekten esinlenip yapılmış bir uygulamaydı zahir. Olsun ne güzel bir uygulama. Ne hoş, bir geleneği sürdürmeye çalışmak! Yabancı bile olsa bu kadar insani bir gelenek her toplumda baş tacı edilip sürdürülmeli bence.

Bir transfer parası diye dilenenler, gerçekten bütün derdi ekmekse eğer bunu dile getirip dilenmek zorunda kalamayacak. Gidip Benfica'daki askıdan alacak transferini.

Toplumsal dayanışmanın ne güzel bir örneğidir bu; transferini paylaşabilmek. İnternetten araştırdım daha sonra meğer Ispartalı genç iş adamlarının askıda kahveden esinlenerek geliştirdikleri bir projeymiş bu. Bütün Türkiyedeki Benfica'larda yaygınlaştırmak için çaba gösterilen bir proje. Ben duymamıştım, eminim birçok Benfica'nın da haberi yoktur bu projeden.

Şuan bütün kulüpler ve menajerler bizim nereye transfer ihtiyacımız olduğunu ve yönetimin baskı altında olduğunu biliyor..
Günün sonunda kimi alırız bilmem ama maliyetli bir transfer bizleri bekliyor

Bizim yönetim şeyin farkında değil sanırım transfer çift taraflı ikna ile gerçekleşiyor, yani hem kulubünün bonservis beklentisini hem oyuncunun şartlarını karşılamamız gerekiyor

Bizim anladığım kadarıyla sağ bek için verebileceğimiz bonservis bedeli 6 mil.€ e o zaman ne diye 15 mil.€ bonservis istenen 20 mil.€ bonservis istenen oyuncuların peşinde 1 hafta vakit kaybediyoruz ki?

Veya daha kötüsü orta saha için Wendel özelinde gerçekleşti Zenit inatla 30 mil.€ bonservis diretirken biz haydi 10 mil.€ verelim haydi 15 mil.€ verelim peşinde vakit kaybediyoruz

Tamam geçen sene Davinson özelinde bu oldu ama geçen sene Davinson için ilk iletişime geçtiğimizde 2 katı fiyat çekmişken Spurs en sonunda 9 mil.€ bonservis ile aldık ama Davinson artık Spurs da devam etmeyeceği belli bir oyuncuydu ve bizim elimizde Nelsson & Abdülkerim ikilisi vardı Eylül ayına kadar bekleyebildik Davinson için

Mesela bunun bir benzeri ciddi ciddi Wan-Bissaka için olabilir Ağustos sonu - Eylül gibi ciddi ciddi istediğimiz fiyatlara gelebilir eğer EPL içinden bir transfer yapmazsa, ManU takımının Mazraoui yi istediği yazılıyor ellerinde Dalot da varken Wan-Bissaka 3. sağ bek olarak takımda kalmayacaktır

Ama asıl soru şu Eylül ayına kadar sağ bek için bekleyebilir mi bu takım?

Bakkal emanet etmeyeceğin adamlar transfer yapmaya çalışıyor olay bundan ibaret. Bu pozisyondaki adamların kimlerin adamı olduğu ve kimin emriyle bu yetkileri aldıkları da tartışmaya açılmalı artık bence.

bu kadar zeki ve donanımlı adamların kurup idare ettiği kulüpten nasıl bu kadar akılsız yöneticiler çıkıyor anlamak güç hakikaten

İş hayatı sosyal ilişkilerle yürür. Ünal başkanım Sneijder’i akşam yemeğinin tatlı faslında ayarlamıştı.

Nedir bu bonservisi yüksek oyuncularin pesine düsme sevdasi? Illaki kazik transfer yapacaklar, gidin scout transferi yapin. Gören 10+ milyon bonservis ödiyecegiz tek oyuncuya. Neden bukadar imkansiz hedeflerle ugrasiyoruz? Biraz daha gec kalinirsa lig basliyacak ndomble gibi cöpler gelecek

Geri
Üst Alt