Ali Koç 237 Milyon Verdi, Yetmiyor!

50m$ daha verecek aldigim duyum o yonde
:asd: Yahu adam spk artık bedelsiz sermaye artışına izin vermediği için rüçhan hakkına karşılık derneğin yatırması gereken 237 trilyon için o 50 milyon doları hibe etti yani o parayla transfer olmaz :)

Diğer ortaklardan da rüçhan hakkı olarak 116 trilyon gelecek ve 2 ay içinde spk onaylarsa kayıtlı sermaye 28.280.000'den 98.980.000'e çıkacak...Bu sermaye artışından gelecek olan totaldeki 353 trilyon da yeni alınacak olan 100 milyon dolarlık krediye gidecek borç stokunu arttırmamak için :) Yani borç 130 trilyon daha artmış olacak :)

Ali Koç demedi mi benden bu kadar diye yahu adam 3 saat anlattı bir de üstüne kapa yaptığı power point sunumunu gönderdi ağla ağla açılırsın...Ha 20 milyon dolar garanti sponsorumuz var dedi ki bunlar da koç markaları...Üff 20 milyon dolar da deme zira acıbandem, doğuş ve ülker kaçtı yani onların verdiği kaynakların üçte biri değil :) Yine de koçlar vergiden düşecek malum eskiden grundig vesaire diye zaten ali koç yönetimdeyken de sponsor oluyorlardı...

:asd: Yahu adam spk artık bedelsiz sermaye artışına izin vermediği için rüçhan hakkına karşılık derneğin yatırması gereken 237 trilyon için o 50 milyon doları hibe etti yani o parayla transfer olmaz :)

Diğer ortaklardan da rüçhan hakkı olarak 116 trilyon gelecek ve 2 ay içinde spk onaylarsa kayıtlı sermaye 28.280.000'den 98.980.000'e çıkacak...Bu sermaye artışından gelecek olan totaldeki 353 trilyon da yeni alınacak olan 100 milyon dolarlık krediye gidecek borç stokunu arttırmamak için :) Yani borç 130 trilyon daha artmış olacak :)

Ali Koç demedi mi benden bu kadar diye yahu adam 3 saat anlattı bir de üstüne kapa yaptığı power point sunumunu gönderdi ağla ağla açılırsın...Ha 20 milyon dolar garanti sponsorumuz var dedi ki bunlar da koç markaları...Üff 20 milyon dolar da deme zira acıbandem, doğuş ve ülker kaçtı yani onların verdiği kaynakların üçte biri değil :) Yine de koçlar vergiden düşecek malum eskiden grundig vesaire diye zaten ali koç yönetimdeyken de sponsor oluyorlardı...
ne diyon hic bisey anlamadim

Kendi parasından aktarabilir holding üzerinden değil ya da sponsorluk sağlayabilir.

Öyle kolay kolay izin vermezler.
50 milyon dolar hibe sermaye artışı gerçekleşsin diye ayrıca kendi kefaletiyle de 100 milyon dolarlık iki parça kredi ve son olarak da 20 milyon dolarlık sponsorluk veriyor başka bir şey yok :) Devenin çükü kadar... Bu arada sene sonunda borç alacak farkı 4 katrilyonu geçiyor ve mallar gidip feneriumdan alış veriş yapıp kombine alıyor ya pos gelirine kadar 2023'e kadar temlikli :) Ölmüşler gömenleri yok...

cerkezkoydeki arcelikte fab. calisan arkadasimla konustum. ali koc fabrikanin muhasebe mudurunu aramis ve alacaklarimizi tahsil edim yuklu bir para odemesi yapacaz dediler.

kulube 50 ila 70 m$ akis gelebilir

Arkadaşlar şu takımların borçlarıyla alakalı merak ettiğim bir şey var. Şimdi Galatasaray da Fenerbahçe de şirketleşmiş spor kulüpleri değil mi? Bu şirketlerin giderleri gelirlerinden daha fazla ve borçlar akıl almaz boyutlarda. Peki bu şirketler! neden iflas etmiyor!

Fenerbahçe mahvolmuş durumda gördük. Şirkete kayyım neden atanmıyor? Marka değeri mi? Taraftar gücü mü? Merak ediyorum açıkçası. Aydınlatırsanız sevinirim.

Konsolide borç bunlar yoksa bizde de sportif aş'nin durumu gayet iyi hatta ünal aysal zamanına kadar galatasaray yüksek temettü elde edip kar payı dağıtıyordu ortaklarına düşün vehameti...

Dernekler, vakıflar, borsaya kote şirketler, derneklere ait bağımsız şirketler hepsi totalde değerlendirilince bu sıkıntı çıkıyor...Yoksa sportif aşler ve futbol aşler zaten denetleniyor...

Fenerin futbol giderleri futbol aş umdesinde değildi ama gelirleri umdesinde bilmem anlatabildim mi üstat?

Üstat yazdım düne kadar bu şirketlerde gelirler var giderler yoktu onun için bir de kar ediyor gibi temettü dapıtılıyordu amaç halka arzda bu yüksek getiri cazip gelsin talep çok olsun diye yapıldı lakin kısa vadede sıcak para için iyiydi ama uzun vadede hem kurumlar vergisi hem de yatırımcılara temettü belimizi büktü onun için ünal aysalı hiç sevmesem de mühim bir sorunu çözdü adam bizim açımızdan...

Taraftar etkisi en başta. Bir de nolursa olsun potansiyel olarak bu durumdan çıkmanı sağlayabilecek bir piyasa var. Olmaz ama şu an 50 milyon euroya bir adam satsan neler olur neler. Bu ve CL her zaman beklenti doğuruyor, düzenli CL olsa borçlar zamanla azalır zaten çok absürd değilse.

Onun dışında kayyum atanması var 5 dönem zarar açıklarsan denetçi atıyorlar ama normal şirketlerdeki gibi değil durum, bir de gelir-gider dengesi değildir her şey, zarar eden çok şirket var.

Burada bence esas bakılması gereken özkaynaklar, varını yoğunu satsa borcunu ödeyemeyen bir Fener var şu an onlar direkt teknik olarak iflas etmiş durumdalar, Beşiktaş bir ara 3 kez kendini satsa anca ödüyordu borcu ama nispeten daha iyiler şu an. Bizimki de kötü ama nispeten daha iyi. Banka faizleri ne kadar çok yük getirirse o kadar kötüleşiyor sarmal.

Konsolide borç bunlar yoksa bizde de sportif aş'nin durumu gayet iyi hatta ünal aysal zamanına kadar galatasaray yüksek temettü elde edip kar payı dağıtıyordu ortaklarına düşün vehameti...

Dernekler, vakıflar, borsaya kote şirketler, derneklere ait bağımsız şirketler hepsi totalde değerlendirilince bu sıkıntı çıkıyor...Yoksa sportif aşler ve futbol aşler zaten denetleniyor...

Fenerin futbol giderleri futbol aş umdesinde değildi ama gelirleri umdesinde bilmem anlatabildim mi üstat?

Bu şirketleri futbol şubesi mi ayakta tutuyor diyorsunuz özetle?

Üstat yazdım düne kadar bu şirketlerde gelirler var giderler yoktu onun için bir de kar ediyor gibi temettü dapıtılıyordu amaç halka arzda bu yüksek getiri cazip gelsin talep çok olsun diye yapıldı lakin kısa vadede sıcak para için iyiydi ama uzun vadede hem kurumlar vergisi hem de yatırımcılara temettü belimizi büktü onun için ünal aysalı hiç sevmesem de mühim bir sorunu çözdü adam bizim açımızdan...
Temettü neyimize yav bizim.

@Deniz Soydan seni tanıyınca daha çok emin oldum. Size kim ne anlatırsa hemen inanıyor kanıyorsunuz! Aziz Yıldırım'ın yalanlarına bile Ali Koç aday olana kadar inanıyordunuz; şimdi de Ali Koç Beyefendi'nin söylediği her şeye inanıyorsunuz.

Biraz bizi örnek alın. Dursun Özbek'i terliklerle kovaladık!

lan şurda galatasaray'a para toplayalım desem 5bin lira çıkmaz adamın hşbe ettiği paraya kızıyorsunuz , helal olsun herif sözünü tutuyor.

bizim ali sabancı vardı , cemal özgerköy , ünal aysal nerde bu adamlar?

Geri
Üst Alt