Valla ben de memnun olanları görüyorum. Öyle üst düzey yönetici de değil. En kötü yönetilen Koç Şirketi Setur da çalışıyor

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İnsanlar sömürülmekten memnun olduğu içindir, ceplerine 3 kuruş giriyorlar diye susuyorlar.

Küresel sistem bu Keramettinciğim. Bu bir sorun ama bu sorun sadece Türkiye’nin sorunu değil.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hayır abicim bunları biliyorum zaten lakin eğer sen bu yönde bir açıklama yapıyorsan altını doldurman lazım.

Bu adamların çoğu iş yerlerinde yeterli çalışan kapasitesi olmuyor, ekstra yükle mesai yaptırıyorlar ve süreçler böyle gidiyor, bu yöneticilerle de alakalı olabilir ama sonuçta üst akıllardan biri sen isen bunları düzeltebilmen lazım.

Hayır abicim bunları biliyorum zaten lakin eğer sen bu yönde bir açıklama yapıyorsan altını doldurman lazım.

Bu adamların çoğu iş yerlerinde yeterli çalışan kapasitesi olmuyor, ekstra yükle mesai yaptırıyorlar ve süreçler böyle gidiyor, bu yöneticilerle de alakalı olabilir ama sonuçta üst akıllardan biri sen isen bunları düzeltebilmen lazım.

Şu meşhur Piketty'nin kapital'i çıktığında büyük sükse yapmıştı, herkesin dilinde kitap vardı bilmeyenler varsa diye kısaca yazacak olursam kitabın ana teması gelir adaletsizliği ve bu bağlamda kapitalizm. Hiç unutmam konuyla alakalı Ali Koç'un konuşmalarını dinlemiştim, bana sanırsın robin hood :D gözlerimi kapatıp dinlesem che guevara dirildi de Türkçe açıklama yapıyor derdim heralde.

Dediğin doğru, işleri güçleri laf icraat ise sıfır.

Başarısızlık sonrası ortaya çıkar gerçek yüzü işler iyi giderken herkes melek yüzlü olur

Ben Mehmet Abi'nin dediği gibi adamlar Robin Hood demiyorum.

Ama sen benden daha iyi bilirsin ki ortada piyasa denen bir şey var. Piyasada kalifiyesiz vasıfsız bir işçi, düz işçi asgari ücret alırken, Koç'un fabrikasında aynı değerde işçiye 2 bin 500 lira verirsen büyük bir sıkıntı çıkar. Buna emin olun devlet müdahale eder. Bu hususta yineliyorum sistem eleştirisini Koç Holding'e saldırarak yapmak doğru değil.

Kendi yaşadığım kentte milyon liralık şirketler (dışarıdan baksan küçük esnaf zannedersin) inşaat şirketleri de dahil yanında samimi söylüyorum 800 liraya adam çalıştırıyor. Üstelik sigortasız. ki zaten sigortalı adama asgari ücretten aşağısını veremezsin. Bu arada aynı şerefsizlikte bazı patronlar da bankaya asgari ücret yatırıp onun bir kısmını işçiden alıyor. Daha da şerefsizi de banka kartlarını işçiden alıyor maaşı kendi çekiyor ve işçiye hakkını!!! veriyor. Sorun büyük bir sorun, ciddi bir sorun.

Sevgili dostum o calisan da 800 e razi olmasin , kartini vermesin yahut cektigi paranin yarisini iade etmesin

Ben Mehmet Abi'nin dediği gibi adamlar Robin Hood demiyorum.

Ama sen benden daha iyi bilirsin ki ortada piyasa denen bir şey var. Piyasada kalifiyesiz vasıfsız bir işçi, düz işçi asgari ücret alırken, Koç'un fabrikasında aynı değerde işçiye 2 bin 500 lira verirsen büyük bir sıkıntı çıkar. Buna emin olun devlet müdahale eder. Bu hususta yineliyorum sistem eleştirisini Koç Holding'e saldırarak yapmak doğru değil.

Kendi yaşadığım kentte milyon liralık şirketler (dışarıdan baksan küçük esnaf zannedersin) inşaat şirketleri de dahil yanında samimi söylüyorum 800 liraya adam çalıştırıyor. Üstelik sigortasız. ki zaten sigortalı adama asgari ücretten aşağısını veremezsin. Bu arada aynı şerefsizlikte bazı patronlar da bankaya asgari ücret yatırıp onun bir kısmını işçiden alıyor. Daha da şerefsizi de banka kartlarını işçiden alıyor maaşı kendi çekiyor ve işçiye hakkını!!! veriyor. Sorun büyük bir sorun, ciddi bir sorun.

Tamam da her işin bir boyutu ve yönetilebilirliği var. Şimdi sen kobi ölçeğinde bir firma isen, çalışanlara olabildiğince az ödemek zorundasın. Yatırım maliyetleri çok yüksek zaten bu ülkede, evet bak sömürü tam olarak orada başlıyor zaten.

Diğer tarafta kurumsal firmalar var, kurumsal firmalarla onları kıyaslamak çok makul değil.

Mesela yapı kredi, tofaş, ford gibi firmalarda her yıl şirketin elde ettiği karın yüzde 10'u çalışanlara dağıtılsın, zaten hayvan gibi gelirler elde ediyor bu 3 şirket, nerede böyle bir yapı, göremiyorum?

Koç'un iyi yaptığı kendi içlerinde bir emeklilik sistemi var ki bunda da temel amaç yapı krediye mevduat kazandırmak, çalışanların maaşlarının bir bölümünü kendi emeklilik fonlarına aktarıyorlar, destek veriyorlar devlete göre nispeten daha iyi miktarlarda.

Tamam da her işin bir boyutu ve yönetilebilirliği var. Şimdi sen kobi ölçeğinde bir firma isen, çalışanlara olabildiğince az ödemek zorundasın. Yatırım maliyetleri çok yüksek zaten bu ülkede, evet bak sömürü tam olarak orada başlıyor zaten.

Diğer tarafta kurumsal firmalar var, kurumsal firmalarla onları kıyaslamak çok makul değil.

Mesela yapı kredi, tofaş, ford gibi firmalarda her yıl şirketin elde ettiği karın yüzde 10'u çalışanlara dağıtılsın, zaten hayvan gibi gelirler elde ediyor bu 3 şirket, nerede böyle bir yapı, göremiyorum?

Koç'un iyi yaptığı kendi içlerinde bir emeklilik sistemi var ki bunda da temel amaç yapı krediye mevduat kazandırmak, çalışanların maaşlarının bir bölümünü kendi emeklilik fonlarına aktarıyorlar, destek veriyorlar devlete göre nispeten daha iyi miktarlarda.

Uzun uzun sistemlerini yazmak istemedim. Dediğin gibi emeklilik sistemleri var. İşten ayrıldığın anda fonda biriken parayı tazminatınla birlikte ödüyorlar. Ben böyle bir şeyi daha önceden görmedim.

Sevgili dostum o calisan da 800 e razi olmasin , kartini vermesin yahut cektigi paranin yarisini iade etmesin

Sorun burada başlıyor zaten. Neden yapıyorlar!

Çünkü bunu kontrol edecek devlet mekanizması yok! Tüm dünyada emek sömürüsü var. Ama bunların derecesini belirleyen devlet politikalarıdır.

Buna itiraz etmiyorum ama somurunun ana faktoru somurulendir , somuren degil

Yani somurulmeye kendini layik goren insan olmazsa somuru duzeni de ekmek bulamaz

Her yönüyle bizim için bulunmaz bir nimet oldu seçilmesi. Adeta bir piyango.

Fanatik ergenden öte biri değil. Kriz yönetecek kalibresi yok. Kriz anlarında acele ve bol hatalı kararlar göreceğiz kendisinden.

Kendi birikimleri doğrultusunda futbol romantiği ve her romantik gibi can sıkan gerçeklerden kaçma eğiliminde ve her romantiğin acı sonu olan gerçeğin pençesine düşüp kıvranacak ve bu diyardan bize kupalar hediye ederek gidecektir.

Diğer takım taraftarlarına mavi boncuk dağıtması ailenin "baş edemiyoruz n'apalım" çaresizliğiyle "marka değeri" üzerine yaptığı tenkitlerden kaynaklı.

Önümüzdeki 4 yılın en az 3'ünü şampiyon tamamlamalıyız. Bj kulübü özüne yani menemenine dönecek, yaşlı kadroları, mental yorgunu yönetimi ve teknik heyetiyle alışılagelmiş başarı beklentilerini karşılayacak durumda değil, gençleşmeleri için para, sabır ve şans gerekli. Üçünü kısa zamanda yapmaları güç. Fener takımıyla rekabetimizi sürdürebildikleri kadar sürdürtecekler.

Şu 4 yıllık mevzu tam da gelecek zamanı buldu ama şans ve başarı ibresi bizden yana.

Tekrardan hayırlı olsun bize.

antudaki sağlam yorumlara bakarak;
****Aykut kocamanın devam edeceğini düşünüyorum.
****Dünya kupasında patlama yapacak, güney amerikalı kaleci gelecek. Ospina bekle ver görr..!!!!
****Bence yazılan çizilenin aksine doğuş ve ülker hatta acıbadem sözleşmeleri yenilecek.. Amatörler bu sponsorluklarla beslenecek..!
****Ali koç uefada tüm lobisini devreye sokacak.. Platinin bahsettiği ufak tefek hileleri burada uygulayıp, CL turlarında kolay rakiplerle eşleşilecek..
****Koç sponsorluğu devam eden Barca ile hazırlık maçı yapılacak.. Hazırlık maçı ise barcadan alınan futbolcunun sözleşmesinden kaynaklanacaktır.
****Süpriz barcalı futbolcu romadan dönen stoper Vermaelen.. Fenerbahçe bu transferler savunmadaki zaafiyetine son verip forma satışını patlatmayı planlıyor..
***Uefa lobisi ve fenerium patlamaları ile cl gruplarına girilecek.. Ligte ne yapacağız sürpriz fakat lobisini kullanarak tekrar uefa kupasına geçecekler.. burda en kötü çeyrek finali görecekler.
*** Fenerin imajını temizlediği ve borçları azaldığı için ali koç resmen başkanlığını tescil edecektir...

Buna itiraz etmiyorum ama somurunun ana faktoru somurulendir , somuren degil

Yani somurulmeye kendini layik goren insan olmazsa somuru duzeni de ekmek bulamaz
10487.jpg

Fb nin oyuncusundan antrenorune yonetimindekilerden profesyonellerine dek hemen hepsi cok antipatik

Fakat seyircisi tumu icinde liderligi kaptirmaz

Simdi de ali koc a takmislar aykut da aykut diye . Ulkede futbol seyircisi cidden yonetimlere is yaptirmiyor

1907 den beri herhalde en duzgun adami bulup basa gecirdiler , 2 gundur antudaki basliklara bakiyorum ali koc bunlara cook fazla

Camiaya kazandirsak , olmuyorsa cumhurbaskani adayi filan yapsak iyi olur

Nankor herifler

olumlu hamleler yapacaktır şüphesiz

antudaki sağlam yorumlara bakarak;
****Aykut kocamanın devam edeceğini düşünüyorum.
****Dünya kupasında patlama yapacak, güney amerikalı kaleci gelecek. Ospina bekle ver görr..!!!!
****Bence yazılan çizilenin aksine doğuş ve ülker hatta acıbadem sözleşmeleri yenilecek.. Amatörler bu sponsorluklarla beslenecek..!
****Ali koç uefada tüm lobisini devreye sokacak.. Platinin bahsettiği ufak tefek hileleri burada uygulayıp, CL turlarında kolay rakiplerle eşleşilecek..
****Koç sponsorluğu devam eden Barca ile hazırlık maçı yapılacak.. Hazırlık maçı ise barcadan alınan futbolcunun sözleşmesinden kaynaklanacaktır.
****Süpriz barcalı futbolcu romadan dönen stoper Vermaelen.. Fenerbahçe bu transferler savunmadaki zaafiyetine son verip forma satışını patlatmayı planlıyor..
***Uefa lobisi ve fenerium patlamaları ile cl gruplarına girilecek.. Ligte ne yapacağız sürpriz fakat lobisini kullanarak tekrar uefa kupasına geçecekler.. burda en kötü çeyrek finali görecekler.
*** Fenerin imajını temizlediği ve borçları azaldığı için ali koç resmen başkanlığını tescil edecektir...
Uefada lobi yapip eleme maclarini baltalayacaklar...

Aykut kocamana guven tazeleme yapilacak.. Ve asil bomba ise alexle yardimciliga ikna edilecek..

Ali kocun ikinci ligten takim alma plani oldugu kulislerde konusuluyor..

Alex tekte gelmiyor.. yeni 10 numars yoldaymis..

Uefada lobi yapip eleme maclarini baltalayacaklar...

Aykut kocamana guven tazeleme yapilacak.. Ve asil bomba ise alexle yardimciliga ikna edilecek..

Ali kocun ikinci ligten takim alma plani oldugu kulislerde konusuluyor..

Alex tekte gelmiyor.. yeni 10 numars yoldaymis..

Doğruysa eğer adam çok iyi hamleler yapıyor. Bu kadar doğrunun olduğu yerde başarı kaçınılmaz oluyor doğal olarak

aleksin yardımcılığı müthiş olur. aykutun daumu uçuruma atıp yerine geçmesi gibi bişey yasanır neguzel

Geri
Üst Alt