Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park | 53.978

Önce seyirci ortalamasını 50k yapalım sonra büyütmeyi düşünürüz
Büyük maçlar hariç 50.000 kişi hiçbir zaman olmayacak çünkü kombine sahiplerinden ortalama 4-5 bin büyük maçlar harici gelmiyor 60.000 olsa 53.000 ortalama olur 6-7 bin kombine sahibi gelmez 100 bin olsa 12-13 bin arası olur hep böyle olacak bunun çözümü yok yönetim 1 sezonda 3 maça gelmeyen kombine hakkını kaybeder demedikçe hiçbir zaman 50.000 ortalamaya oynamayayız.

Zemin hala toparlamadı bir de Basın tribününün hemen üstüne kapalı bir balkon yapılmış. Büyük ihtimalle yayıncı kuruluş maçı oradan çekecek artık. Kamera açısı değişebilir.

Zemin hala toparlamadı bir de Basın tribününün hemen üstüne kapalı bir balkon yapılmış. Büyük ihtimalle yayıncı kuruluş maçı oradan çekecek artık. Kamera açısı değişebilir.
Yarı otomatik ofsayt sistemi için alt yapı yapılıyor olabilir. Eğer ana kamera için yapılıyorsa o yüksekliklere çıkması pek iyi olmaz.

Son düzenleme:
Yarı otomatik ofsayt sistemi için alt yapı yapılıyor olabilir. Eğer ana kamera için yapılıyorsa o yüksekliklere çıkması pek iyi olmaz.
Bence de iyi olmaz fazla yüksek kalır. Ofsayt sistemi için ek bir yapıya gerek olacağını sanmam ama bakalım. Kopenhang maçında daha detaylı bakarım içeride kimler var vs.

merak edip aradim buldum harbiden güzel aci

Hatta doğu tribününden çekim yapılmıştı karşıda yedek kulübeleri gözüküyor tek maçlık kamera koymuşlardı. Aslında Batı tribünün olduğu kısıma da bu şekilde yapmamız lazım oyunu daha akıcı gösteriyor. Stada yapılması gereken o kadar çok şey var ki umarım bir gün yaparız.

Bu reklam panolarinin köselerini düzeltmisler gibi geldi bana Samsun macinda. Köseli yerine düz panelleri yan yana koyuyorlardi.
Ayrica Trendyol Süper lig pankartini panonun üstüne örtü gibi koymalarini cok kalitesiz buldum. Pano'nun kendisine bunu sabit kullanmak zor olmamali.

Hatta doğu tribününden çekim yapılmıştı karşıda yedek kulübeleri gözüküyor tek maçlık kamera koymuşlardı. Aslında Batı tribünün olduğu kısıma da bu şekilde yapmamız lazım oyunu daha akıcı gösteriyor. Stada yapılması gereken o kadar çok şey var ki umarım bir gün yaparız.
zaten türkce olan özete bakarsak goller ters kaleye atiliyor gibi duruyor karsi tarafa kurmuslar kamerayi dedigin gibi

zaten türkce olan özete bakarsak goller ters kaleye atiliyor gibi duruyor karsi tarafa kurmuslar kamerayi dedigin gibi
O maç bizimkilerinde çektiği kamera açısı var bizim normal açı aslında geçmişte 2 tanesini yan yana koymuştum ikisini kıyaslama açısından aşırı fark ediyordu. Bu maç Almanlar kendileri çekim yapmak istemişlerdi.

Goruntu varmi? Merak ettim
RamsPark.webp

Bu reklam panolarinin köselerini düzeltmisler gibi geldi bana Samsun macinda. Köseli yerine düz panelleri yan yana koyuyorlardi.
Ayrica Trendyol Süper lig pankartini panonun üstüne örtü gibi koymalarini cok kalitesiz buldum. Pano'nun kendisine bunu sabit kullanmak zor olmamali.
Benim de ilgilendiğim konular ama forum ahalisinin umrunda değil.

Stad kapasite olarak iyi

Merdiven boşlukları düzeltilerek ve koltuk aralıkları düzeltilerek kapasite artımı olabilir onun dışında gerek yok kapasite artımına

Stadın ilk projesi aşağıdaki görseldeki gibiydi. Çatı ışık alan şekilde şeffaftı. Proje başladığında Eren Talu yürütüyorken bu yapılıyordu diye hatırlıyorum.

Opera Anlık Görüntü_2023-09-18_173931_hbteknik.com.tr.webp

Sonrasında olaya toki dahil olunca bunu yaptılar;

1704414.webp

Zemin ile ilgili kronikleşen sıkıntımızın temeli de muhtemelen bu.

Yapmayın etmeyin açın bakın İngiltere, Hollanda, Almanya gibi gerçek futbol ülkelerinde yüzde kaç doluyor stadlar. Bizim stadyum 52.6k, takımın seviyesi tavan, ortalamanın minimum 49-50k olması lazım

Örnek vermek gerekirse Anfield kapasitesi 54k, ortalaması 53k
De Kuip (Feyenoord stadı) kapasitesi 51k, ortalaması 48k
Köln stadı 50k, ortalaması 49.8k

Biz biraz daha Portekiz, İspanya, İtalya gibiyiz; ülke basını futbolla yatıp kalkıyor ama iş maçlara gitmeye ve yaşadığın yerin takımını tutmaya gelince herkes fıs. Tabii bunun kültürel bir yanı da var ama saydığım ülkelerin devleri en kötü sezonlarında 90% dolduruyor stadlarını. Bizde birkaç sezondur bu oturacak gibi duruyor, tabii passolig gerçeği ve kombine devretmenin cezası olmaması işleri zorlaştırıyor ama bu ortalamayı 50k seviyesine çekmeden büyütme falan düşünmeye gerek yok. Sonrasında da hedef kapasite 75k olmalı. Aşırı kalabalık bir ülkenin aşırı kalabalık şehrinin en büyük takımıyız, Erden ağabey hedefini tutturursa 10 seneye 75k seyirci çekebilecek hale geliriz

Esas acı olan şey futbol konusunda bu kadar manyak bir ülkenin seyirci çıkarma konusunda bu kadar rezil olması. Bakın aşağıdaki rakamlar Avrupa'da geride bıraktığımız milli ara itibariyle total maça giden izleyici sayıları (milyon cinsinden).

qrnzm8dvv4ob1.jpg

Bizim gibi 5 hafta oynamış, büyük takımları bizim gibi bir maç eksik oynamış Hollanda'da bir buçuk katımız taraftar stadlara gitmiş. Hollanda, İskoçya, Portekiz, Belçika nüfuslarını toplasan 45m ediyor, bizim ülkenin neredeyse yarısı. Ülkemizde kocaman stadlar var, büyük takımlar haricinde biletler gerçekten çok aşırı uygun, peki neden ortada böyle bir tablo var? Bu kültürel fenomenle TFF nasıl mücadele ediyor? Mücadele etmek için neler yapabilir?

Yapmayın etmeyin açın bakın İngiltere, Hollanda, Almanya gibi gerçek futbol ülkelerinde yüzde kaç doluyor stadlar. Bizim stadyum 52.6k, takımın seviyesi tavan, ortalamanın minimum 49-50k olması lazım

Örnek vermek gerekirse Anfield kapasitesi 54k, ortalaması 53k
De Kuip (Feyenoord stadı) kapasitesi 51k, ortalaması 48k
Köln stadı 50k, ortalaması 49.8k

Biz biraz daha Portekiz, İspanya, İtalya gibiyiz; ülke basını futbolla yatıp kalkıyor ama iş maçlara gitmeye ve yaşadığın yerin takımını tutmaya gelince herkes fıs. Tabii bunun kültürel bir yanı da var ama saydığım ülkelerin devleri en kötü sezonlarında 90% dolduruyor stadlarını. Bizde birkaç sezondur bu oturacak gibi duruyor, tabii passolig gerçeği ve kombine devretmenin cezası olmaması işleri zorlaştırıyor ama bu ortalamayı 50k seviyesine çekmeden büyütme falan düşünmeye gerek yok. Sonrasında da hedef kapasite 75k olmalı. Aşırı kalabalık bir ülkenin aşırı kalabalık şehrinin en büyük takımıyız, Erden ağabey hedefini tutturursa 10 seneye 75k seyirci çekebilecek hale geliriz
yaw ne alaka kombine dışında maç için çıkan biletler anında bitiyor zaten 46 47 bin ortalama olmasının sebebi tamamen gelmeyen kombineliler, 2000 tanesi falan yurtdışındadır zaten devirle mevirle uğraşmıyodur adam senede 3-5 maça gelip gidiyodur

geçen sene 65-70 bin ortalama çok rahat olurdu eğer kapasite yüksek olsaydı. arkadaşlarım sürekli bilet kovalayıp alamadı böyle binlerce insan vardır

Geri
Üst Alt