- 31 Ağustos 2021
- 70.048
- 50.129
- 3.843
Like oltası = karavanastad büyüyemez diyenlere itibar etmeyin ltf. bal gibi de büyür..
kale arkalarını şu şekilde yükseltebiliriz.
Ekli dosyayı görüntüle 279791
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Like oltası = karavanastad büyüyemez diyenlere itibar etmeyin ltf. bal gibi de büyür..
kale arkalarını şu şekilde yükseltebiliriz.
Ekli dosyayı görüntüle 279791
Bildiğim proje yapıldı hatta gerekli yerlerde onaylandı artık belediyeden onayı ve inşaat ruhsatı falan için başvurular yapılacaktı diye hatırlıyorum. Görsel olarak buydu sanırım.en başından beri bu var zaten - oldu bittiye gelmemeli açısından ben hep dile getiriyorum.
ülke ortamında "aha salonu koyduk işte - aç ortayı yürüyebilsin insanlar yeter " modu var gayet.
bu baştaki tanıtımda çok sefer gezdi ortalıkta. Proje olarak ne kadarlık kısmı nasıl onay aldı, o kısmını bilmek için başvurdukları proje detayını görmek lazım. bahsettikleri proje onayı ve yapı ruhsatı sağ alttaki salon kütlesi içinde olabilir belki .Bildiğim proje yapıldı hatta gerekli yerlerde onaylandı artık belediyeden onayı ve inşaat ruhsatı falan için başvurular yapılacaktı diye hatırlıyorum. Görsel olarak buydu sanırım.
![]()
Bunu Yetki Genel Kurulunda göstermişlerdi başvuru yapıldığı şeklinde. Yani buna başvuru yapıldı ama nasıl onay aldı bunu ancak temel atma falan olursa inşaata başlama durumunda öğreniriz gibi. Divan'da projelerle ilgili detaylı açıklama yapılacak sanırım.bu baştaki tanıtımda çok sefer gezdi ortalıkta. Proje olarak ne kadarlık kısmı nasıl onay aldı, o kısmını bilmek için başvurdukları proje detayını görmek lazım. bahsettikleri proje onayı ve yapı ruhsatı sağ alttaki salon kütlesi içinde olabilir belki .
onu birinci kaynaktan paylaşılmadığı sürece bilemeyiz.
"Buna" dediğin kısım göreceli - kongrede proje gösterilmedi...proje tanıtımı yapıldı , süslü püslü şeyler çıktı karşımıza yani. Benim bahsettiğim düz siyah beyaz karman çorman bir sürü detayın olduğu sıkıcı çizimli olan şeyler - onlar esas zaten onay monay işlerinde.Bunu Yetki Genel Kurulunda göstermişlerdi başvuru yapıldığı şeklinde. Yani buna başvuru yapıldı ama nasıl onay aldı bunu ancak temel atma falan olursa inşaata başlama durumunda öğreniriz gibi. Divan'da projelerle ilgili detaylı açıklama yapılacak sanırım.
Olması lazım çünkü FB de büyütmeyi planlamaya başladı.Haber mi var stad buyutmeyle ilgili? Bu kadar konusulmus.
Benim söylediklerim 2040 için. Bu kadar kapsamlı katı kurallar gereksiz gibi. Bence gerçekten istenirse bir yolu bulunurbir projedeki bahsettiğin değişiklikler hangi projeyi kapsıyorsa oradaki projeye imzasını atan muhattap olmak zorundadır.
ayrıca projelendirmede yaptığın anlaşma ya da protokole bağlı da kalmak zorundasın.
örneğin : A firmasına dedin her projeyi üstlen , o zaman zaten total olarak gene oranın onayı/imzası şarttır.
Bizim stadda yapılabileceğin kabaca baktığımda şunlar var:
1) Koltuk düzenini değiştirebilirsin (bunda izne mizne ihtiyacın yok - koltuk mesafelerini daraltırsın mesela , yeni koltuk getirebilirsin , modüler bench gibi kullanım koyarsın , istersen kadırırsın falan. Burda UEFA'nın regülasyonları ile ligimizin kapsamları farklı olabilir . Duruma göre ayarlayabilirsin çok zor değil)
2) dış cephede değişiklik : Mimar onayı ister
3) Işıklandırma : istediğini yaparsın
4) çatının oturduğu 4 pozda devasa taşıyıcı var , bunların üzerine çeşitli işler yapabilirsin görsel olarak
fakat çatı ile oynama / kat yükseltme / vs mümkün değil - çok kapsamlı ve stadı kullanıma kapatman gereken işler, iznidir maliyetidir zaten girilecek top değil.
Bir kaç postta bahsi geçen "zemin düşürme" de o kadar mümkün olmayabilir . gerekli altyapı donanımı - stad altındaki kapalı otopark ve teknik hacimlerin buna mani olmaması gibi ufak ufak ama topladığında önemli sayıda detayı aşman gerekir.
valla ekonomi düzelmez ise o işler yaş bana göreBenim söylediklerim 2040 için. Bu kadar kapsamlı katı kurallar gereksiz gibi. Bence gerçekten istenirse bir yolu bulunur
Stad zaten deprem için çok dayanıklıydı. Ama 2040 ama 2050 eninde sonunda 70 bin 80 bin kişilik stada ihtiyaç duyulacak. Bu durumda 2 seçenek var. Kat çıkma veya yeni stad.valla ekonomi düzelmez ise o işler yaş bana göre
yani demek istediğim Maliyet ile alacağının sana geri dönüşü falan bir sürü hesap var.
ama katı kurallar inşaat işinde her daim olmalı ama aynı zamanda kullanım amacı ve revizsyonlara dair istsna başvurulara özel izin çıkabilmeli.
şu an en azından kentsel dönüşümde aslında epey katı ama uyulmuyor - sonuçlarını izliyoruz sürekli.
Strüktük ve dayanıklılıkta şaşılmaması - en sert olunması gereken yer
Mimari olarak kullanıma bağlı ekstra ufak altyapısal şeylere izin verilmeli, cephe özelinde daha fazla hatta ( geçen sene mi ne haberi vardı işte mimar dokunulamaz stad cephesine vs gibi egoist yaklaştı biraz)
Bilet bulamadılarsa kapasitenin artması gerekmez mi Seami?Kapasite artmalı diyenlerin kaçı stada düzenli gidiyor. Kaç kişi yoğunluktan bilet bulamadı da gidemedi kapasite artsın istiyor.
Koca bir soru işareti
Bilet var yaw dolmuyor eskisi gibi statBilet bulamadılarsa kapasitenin artması gerekmez mi Seami?
Kombine alıp gelmeyenler oluyor işte. Yine alsınlar gelmezlerse de olur. Geliri arttırmaya çalışıyoruz. Bir de karaborsa iddialarından sonra Dursun işi biraz gevşetti ondan dolayı boşluk olabilir. Bir de Hacıosman stadın yarısına ceza kesiyor nasıl dolsunBilet var yaw dolmuyor eskisi gibi stat
Kesinlikle hem o tribünün ortasından geçen gri duvarlar estetiği bozuyor hemde kapasite en rahat bölgede arttırılabilirStadı büyütemeyiz ama koltukların sıklığını yakınlaştırsak 62 bini falan buluruz. Bir de kat aralarındaki engelli tribününü kale arkalarına alabiliriz Ajax gibi. Hem yakından izlerler hem de ordaki boşluklara 1-2 sıra koltuk dizeriz
![]()
İyi olduğunda da 52 bin bile yetmiyor. Bu sebeple kapasite arttırmak elzemUfak bi kotu gidiste tribun bosaliyo oyle bi taraftar kulturu yok 60 70 bin gereksiz bu ulke icin