koltukmuş, dış cepheymiş, aydınlatmaymış bence hepsi en son düşünülmesi gereken şeyler.
abi bu stadın acilen çözülmesi gereken tek sorunu var, ULAŞIM.
Stadyum'a gitmek de, dönmek de resmen eziyet. mecidiyeköy'de yapılsa tek vesaitle gidebileceğim yere, şimdi tramvay+metrobüs+metro+seyrantepe aktarma ile gidiyorum.
2011 yılında açıldı stad, 10 sene olacak neredeyse ve hala çözüm yok.
stada VIP araçlarıyla gelip, locasında maçını izleyen yöneticilerden bizi anlamasını beklemiyorum tabii ki.
ama taraftar neden bu kadar tepkisiz bu konuya çok merak ediyorum.
şu an aklıma gelen 2 alternatif ulaşımı söyleyeyim.
1-) Galatasaray Kulübüne ait otobüsler olsun ve merkezi yerlere gitsin. stadın önünden kalkan bir otobüs topkapıya gitse, orada t1 tramvay hattı, t4 tramvay hattı ve metrobüs hattı var. ücreti fazla olsa da şikayet etmem, hep kulüp kazanır hem biz işkence çekmeyiz.
2-) taraftar taksi uygulaması. aracıyla maça gelip bomboş dönen insanlar oluyor. mesela sadece kombine sahiplerinin kullanabileceği bir uygulama düşünün. araç sahipleri, arabalarında kaç kişilik yer varsa (3-4) sisteme giriyor, gideceği güzergahı sisteme giriyor. oraya giden taraftarlar ufak bir ücret karşılığında onunla gidip gelir. hem şoför kazanmış olur hem de yolcu metro çilesini çekmez.
alternatifler arttıkça, metroya giden insan sayısı azalır, ve en azından nefes alarak döneriz evimize. umarım yöneticiler biraz olsun bu konuda çalışma yapıyordur. benim aklıma gelenler bunlar, farklı fikirleri olanlar lütfen yazsın, belki bir çözüm bulunur.
bu eziyete rağmen stada gelenler, takım kötü gidince rahatlıkla maça gitmeyebilir. çünkü çekilecek çile değil.