Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park | 53.978

bu iyi olduğun sezonlarda geçerli, kapasite artmasın diyen yok.
Maçları haftasonu gece yarısı oynatıyorsun millet maçları sosyal aktivite olarak görmüyor ülkede.
18/19 sezonunda neden 36k ortalama vardı?
Galatasaray nüfusu hızlı bir şekilde artıyor başarılı olduğun dönem 100 bin kişilik stadyum olsa bile dolar geçen sezon 13'ncü olurken bile bir çok maç 35-40 bine oynadık. 20/21 sezonun başlangıcı %50 kapasite ile olmuştu bir kaç maç geçtikten sonra tam kapasite dönülmüştü.

52.000 bile fazla bize. artık 80-90'ların nesli yok, maçların yarısında stadın %70'i telefonla oynuyor.

bana kalsa kapasiteyi bile düşürürüm. tabii ki taraftarın da etkisi var ama beşiktaş'ın 42.000'lik vodafone'da yarattığı atmosferi kimse yaratamıyor ülkede.

Yani, bir turlu kısır döngüden cikamiyorlar. Kapasite 65 bin olsa belki yine 10 bin kisi gelmeyecek ama 45 bin yerine 55 bin kisi olacak
Stadyumun kapasitesinin geliştirilmesi için inşaat çalışmasına bile gerek yok koltuk boyutları, aralarındaki boşluk, merdiven boşlukları daha öncede dedim sadece koltuklar değiştirilse 62.500'e kadar +10.000 kapasite çıkabiliyor. Kale arkasında ayakta izlenme protokolü de devreye sokulursa 70.000-72.500 civarına çıkar. Şöyle bir avantaj olabilir 72.500 olsa 60.000 kişi gelse bile inanılmaz atmosfer oluşturur daha basık bir atmosfer olur daha çok maç kazandırır.

Galatasaray nüfusu hızlı bir şekilde artıyor başarılı olduğun dönem 100 bin kişilik stadyum olsa bile dolar geçen sezon 13'ncü olurken bile bir çok maç 35-40 bine oynadık. 20/21 sezonun başlangıcı %50 kapasite ile olmuştu bir kaç maç geçtikten sonra tam kapasite dönülmüştü.
Lütfen veri ile konuşalım. 100 bin hayal. Neden kendimizi kandırma peşindeyiz. Artacaksa 60k kafi olur. Fazlası zaten olmaz.
1686144059932.webp

Lütfen veri ile konuşalım. 100 bin hayal. Neden kendimizi kandırma peşindeyiz. Artacaksa 60k kafi olur. Fazlası zaten olmaz.
Ekli dosyayı görüntüle 205069
O sezon başında covid protokolü gereğince ilk 5 maç %50 kapasite ile oynatıldı 15-16 bin dolulukla oynadık. 100 bin doluluk lafın gelişi zamanında 55 bin kişilik stad yapıldığında Ali Sami Yen'de 13-14 bine oynuyorduk orası da dolmaz deniyordu 55 bin kişi gereksiz 35 bin kişi yapılsa gibi çok laf vardı. İleriye dönük yapmazsan her geçen sene stadyumun yetmeyeceği gerçeğiyle yüzleşeceğiz.

Ekli dosyayı görüntüle 205069
Kapasitenin yuksek olmasinin ne dez avantaji var anlamiyorum? Zaten yeniden insaat olmayacak, kale arkalari ayakta dogu bati tribunlerinde ise merdiven bosluklari doldurma olacak. 70k oldu diyelim ne zarari olur diye dusunuyorsun. Diyelin 20 bin kisi gelmesin eee odemisler parasini gelmemisler biz paramiza bakariz

O sezon başında covid protokolü gereğince ilk 5 maç %50 kapasite ile oynatıldı 15-16 bin dolulukla oynadık. 100 bin doluluk lafın gelişi zamanında 55 bin kişilik stad yapıldığında Ali Sami Yen'de 13-14 bine oynuyorduk orası da dolmaz deniyordu 55 bin kişi gereksiz 35 bin kişi yapılsa gibi çok laf vardı. İleriye dönük yapmazsan her geçen sene stadyumun yetmeyeceği gerçeğiyle yüzleşeceğiz.
18/19'da damı covid vardı?
Kimse kapasite artması daha az para kazanalım demiyor. Burada veri veriyoruz, futbolumuz sabit iklimli değil, seyirci sayısı oynak.
Herkes ister Dortmund gibi kale arkası.

Kapasitenin yuksek olmasinin ne dez avantaji var anlamiyorum? Zaten yeniden insaat olmayacak, kale arkalari ayakta dogu bati tribunlerinde ise merdiven bosluklari doldurma olacak. 70k oldu diyelim ne zarari olur diye dusunuyorsun. Diyelin 20 bin kisi gelmesin eee odemisler parasini gelmemisler biz paramiza bakariz
boş koltuklara oynamayı ister mi oyuncu? Kapasite artmasın diyen yok, artarsa da 60k yeterli olur. Kafadan sallamasyon 60'ı da doldururuz 70'i de doldururuz demenin anlamı yok.

18/19'da damı covid vardı?
Kimse kapasite artması daha az para kazanalım demiyor. Burada veri veriyoruz, futbolumuz sabit iklimli değil, seyirci sayısı oynak.
Herkes ister Dortmund gibi kale arkası.
Stadın eni boyu büyümeden 50.000'den 70.000'e çıkmasının ne zararı var ki insan sayısı aynı olsa bile boşluk gözükmeyecek üstüne büyük maçlarda doldurursun diğer maçlarda 45-50 bine oynat ambiyansı yine değiştirmeyecek aksine daha basık atmosfer oluşturuyor. Ülkede açık ara en gürültülü stadyum bizimkisi 70.000 yap içerideki 4-5 hedef maçını rahat galibiyet al geç. En kötü 10 bin kombine fazla satar 150-200 m TL gelir elde edersin.

Stadın eni boyu büyümeden 50.000'den 70.000'e çıkmasının ne zararı var ki insan sayısı aynı olsa bile boşluk gözükmeyecek büyük maçlarda doldurursun diğer maçlarda 45-50 bine oynat akustiği değiştirmeyecek aksine daha basık atmosfer oluşturuyor onu anlamadım. Ülkede açık ara en gürültülü stadyum bizimkisi 70.000 yap içerideki 4-5 hedef maçını rahat galibiyet al geç. En kötü 10 bin kombine fazla satar 150-200 m TL gelir elde edersin.
Bir türlü anlaşamadık.
Bırak iyi sezonu ortalama sezonda bile katılım az oluyor sevgili Umut.
Veriler gösteriyor ki senin talebin 70 bin değil. Bu da arzı oluşturmuyor.
Kimse az para kazanalım demiyor.
Boş tribün bence futbolun ve seyir zevkinin katili.

boş koltuklara oynamayı ister mi oyuncu? Kapasite artmasın diyen yok, artarsa da 60k yeterli olur. Kafadan sallamasyon 60'ı da doldururuz 70'i de doldururuz demenin anlamı yok.
Ben diyorum ki suanki haliyle her sey kalacak, kale arkalari koltuksuz olacak. Bos koltuk diye bir mevzu yok. 50k kapatise 10k bosluk ile 70k kapasite 30k bosluk ayni sey

Bir türlü anlaşamadık.
Bırak iyi sezonu ortalama sezonda bile katılım az oluyor sevgili Umut.
Veriler gösteriyor ki senin talebin 70 bin değil. Bu da arzı oluşturmuyor.
Kimse az para kazanalım demiyor.
Boş tribün bence futbolun ve seyir zevkinin katili.
Sorun boş tribünler değil stadın zaten içi hoş değil koskoca merdiven boşlukları var koltuk araları mesafeleri var koltuk ölçüleri var stadın oturabilir koltuk alanı maksimum 60.000 oluyor 47.000 kişi doldursan o boşluktaki koltuklar arada kalacağı için gözükmeyecek çünkü tribünler daha sıkı iç içe olacak. Kadıköy ve Vodafone park koltuk ölçüleri, boşlukları, merdiven boşlukları hepsi o kapasiteye çıkmak için minimuma indirildi.

Kale arkası ayakta izlersen 10.000 kapasite daha eklenir oraya 10.000 kişi gelmeyince de boş gözükmez gelirse de daha sıkı ve dolu gözükür. aksine bugün ki görüntüsünden daha sıkı bir tribün gözükür.

Fener 2000'lerin başında kadıköy'ü 50 bin kapasiteye çıkarırken dolmaz diye yapmadılar adamlar 10 sene bunun faydasını gördüler tüm büyük maçlarda üstünlük kurdular. Bizle beşiktaş 20 bin kapasiteyle o sezonlar baş etmeye çalıştık.

Tribünler kötü gözükür diyorsunuz da aşağıya 3 görüntü bırakıyorum yeterli cevap olacaktır.

DccAa7kWkAAwFbk

Fxx2nhlWcAEkE3s

BH_nDCbCEAA34mq.jpg

Son düzenleme:
Beni rahasız eden misafir tirübününü durumu 5 kişide gelse aynı 3000 kişide gelse aynı yeri ayırmak abes bir durum.Seyyar bölmelerle ayrılıp rakip takım taraftarının durumuna göre bir kısmının taraftarımızın kullanımına açılabileceği bir sistem oluşturulamaz mı?

Beni rahasız eden misafir tirübününü durumu 5 kişide gelse aynı 3000 kişide gelse aynı yeri ayırmak abes bir durum.Seyyar bölmelerle ayrılıp rakip takım taraftarının durumuna göre bir kısmının taraftarımızın kullanımına açılabileceği bir sistem oluşturulamaz mı?
Dünya üzerinde var mı böyle bir örnek? Bilmediğim için soruyorum. O koruma amaçlı dikilen dikenli teller ya da bizdeki gibi şeffaf bariyerler her maç kaldırılıp, genişletilip daraltılabilir mi ki?

Minimum %5 şartı var sürekli olarak ayrılmak zorunda onun bir çaresi yok daha fazla vermek isteyenlerde %30'a kadar arttırabiliyor.

Minimum %5 şartı var sürekli olarak ayrılmak zorunda onun bir çaresi yok daha fazla vermek isteyenlerde %30'a kadar arttırabiliyor.

Akılcı bir çözüm üretilir istenirse.Örneğin kulüpler sezon başında yüzdelik hak talebinde bulunur ve bu oranda maddi gelir sağlanabilir kendilerine.Örneğin ben % 1 talep ediyorum diyen bir kulübe farklı % 2-3 istiyorum diyen klübe farklı maddi katkı sağlanabilir. 3 takım dışında hemen hemen hiç biri şu anda %5 kapasiteyi dolduramaz.

Akılcı bir çözüm üretilir istenirse.Örneğin kulüpler sezon başında yüzdelik hak talebinde bulunur ve bu oranda maddi gelir sağlanabilir kendilerine.Örneğin ben % 1 talep ediyorum diyen bir kulübe farklı % 2-3 istiyorum diyen klübe farklı maddi katkı sağlanabilir. 3 takım dışında hemen hemen hiç biri şu anda %5 kapasiteyi dolduramaz.
Dediğiniz mantıklı ama senelerdir böyle değişeceğini sanmıyorum illa ki kabul eden kulüpler olabilir ama işte sözlü %5 minimum zorunluluk kalkarsa da Anadolu da bazı takımlar kafalarına buyruk esip deplasman tribününü de tamamen kaldırabilirler. Şu an mevcut olarak %5-30 aralığı iyi İstanbulspor, Karagümrük ve Ümraniyespor bize %30 kapasite verdiler.

Dediğiniz mantıklı ama senelerdir böyle değişeceğini sanmıyorum illa ki kabul eden kulüpler olabilir ama işte sözlü %5 minimum zorunluluk kalkarsa da Anadolu da bazı takımlar kafalarına buyruk esip deplasman tribününü de tamamen kaldırabilirler. Şu an mevcut olarak %5-30 aralığı iyi İstanbulspor, Karagümrük ve Ümraniyespor bize %30 kapasite verdiler.
TFF'de vizyonlu birileri yok zaten gelen durumu idare edip gitmenin peşinde

Geri
Üst Alt