Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park | 53.978

Reklamların dinamik olması geliri arttırır bence iyi olmuş.

Kapasite konusunda da ilk gün 65k olmalıydı, boş araziye 50k ile sınırlı kalmaya gerek yoktu
Bu stad şu saatten sonra koltuk düzenlemesi hariç hiçbir şekilde büyümez

Kimse bilet bulamıyor..

Şampiyonlar liginde 8 maç var full çekerdi stad

Bize 80 bin kişilik stad lazım yoksa dışardaki taraftarın stadla bi bağı kalmayacak

Üstteki Rams Park yazan yer de led olur herhalde gelecek sezon için Başak maçına orası yetişmedi sanırım zira böyle olursa orası sırıtıyor.

Parca parca reklam icin iyi fakat

Mac basi kadroda
Gollerde
Dakika ve skor dongusunde gibi ara yazilarda tum paneller tek calisiyordur umarim, o yazilimi dusunmuslerdir diye umuyorum.

Yabancilarin stadlarina ozellikle ingiletere cok iyi yapiyor o isi.

Ayni reklamda 90 tane yanayana gormektense guzel animasyonlu isler oluyor.

Reklamlardan extra 7.5 milyon kazanacağız diye söylendiğini hatırlıyorum

Kapasite işini bir şekilde çözmek lazım fenerin önümüzdeki süreçte yine stad olarak önümüze geçmesine izin vermemek gerekiyor.

Bu stad şu saatten sonra koltuk düzenlemesi hariç hiçbir şekilde büyümez

Kimse bilet bulamıyor..

Şampiyonlar liginde 8 maç var full çekerdi stad

Bize 80 bin kişilik stad lazım yoksa dışardaki taraftarın stadla bi bağı kalmayacak
80k statta üst tribün illaki uzaklaşır o etkiyi veremezsin. Büyük statların hepsi revizyon yedi bu da sebeplerden birisiydi.

Tek konu gelir değil. Kutu gibi olma özelliğini kaybetmemeli, çok yukarı çıktıkça ya da geriye gittikçe kötüleşiyor etki.

Koltuk düzenlemesi hariç başka türlü kapasite artırımı zor. O da olsa olsa 5-6 bin fark eder en fazla.
En azından 5-6 bin olsa baya fark eder adminim

Şöyle 60 bin sınırını görelim eğer ilerleyen süreçtede ayakta izleme kanunu gelirse kale arkalarına +5.000'er kontenjandan 70 bin oluruz ki geçici bir süre idare eder.

Ama uzun vadede net 100 binlik bir stada ihtiyacımız var şimdiden araziyi çözmek lazım.

Kapasite işini bir şekilde çözmek lazım fenerin önümüzdeki süreçte yine stad olarak önümüze geçmesine izin vermemek gerekiyor.
Zamanında TV'de Kemal Belgin anlatmıştı. Stadın olduğu arazi de eskiden FB'ye aitmiş. Bir önceki statlarının yapımı karşılığında o dönem araziyi karşılık olarak devlete vermişler ve stadın yapımı da 10 seneden fazla sürmüş. Yoksa o çok övdükleri kendimiz yaptık dedikleri stat arazisi ile komple kendilerine ait olacaktı. İşte onu da Aziz Yıldırım yaptı.

Bu saatten sonra bunların yeni bir şeyler yapabileceğine ihtimal vermiyorum. Bir Aziz Yıldırım bilmem kaç defa geliyor.

Gelir tribün kapasitesiyle değil loca sayısıyla ciddi şekilde artar benim bildiğim. Rams Park'ta çift kat tüm stadı dönen loca var. Fener isterse kapasiteyi 100 bin yapsın aynı loca sayısını yakalamadıkça stat gelirlerinde Galatasaray'ı yakalaması zor. Stadı büyütmekteki amaçları gelir arttırmaksa loca yapmaları lazım. Fenerin statta loca sayısı çok az.

Gelir tribün kapasitesiyle değil loca sayısıyla ciddi şekilde artar benim bildiğim. Rams Park'ta çift kat tüm stadı dönen loca var. Fener isterse kapasiteyi 100 bin yapsın aynı loca sayısını yakalamadıkça stat gelirlerinde Galatasaray'ı yakalaması zor. Stadı büyütmekteki amaçları gelir arttırmaksa loca yapmaları lazım. Fenerin statta loca sayısı çok az.
Gelir açısından önemli ama taraftar baskısı açısından söylemek istemiştim yoksa dediğin gibi bizim stadyumda 2 kat fazla loca sayısı var ciddi gelir getiriyor.

fenerin 2000-2010 arası döneminde stad faktörü ciddi ön plandaydı günümüzde mevcut kapasitelerde çok büyük fark olmayacak ama yinede kapasite ve baskı anlamında önümüze geçmelerini bir şekilde müsaade etmemek lazım.

Gelir açısından önemli ama taraftar baskısı açısından söylemek istemiştim yoksa dediğin gibi bizim stadyumda 2 kat fazla loca sayısı var ciddi gelir getiriyor.

fenerin 2000-2010 arası döneminde stad faktörü ciddi ön plandaydı günümüzde mevcut kapasitelerde çok büyük fark olmayacak ama yinede kapasite ve baskı anlamında önümüze geçmelerini bir şekilde müsaade etmemek lazım.
Baskı açısından diyorsan. Mevcut stadı yaptıkları ilk yıllarda yerli ve yabancı oyuncu kadro da fifti fifti oluyordu. Bir çok yerli oyuncu da özellikle bu ortamlara fazla alışık olmayan tribün ile saha dip dibe olan bir atmosfer de maça çıkınca (gerçi Avrupa Kupası maçlarında da benzer atmosferler yaşanıyordu) etkileniyorlardı. Uzun yıllar bir Kayseri Kadir Has bir de bunların stat vardı ilklerden.

Günümüzde artık tüm statlar aynı + seyirci ile çok fazla bir şey değişmez ve oyuncularında çoğu zaten yabancı. Kadıköy'de Falcao mesela kritik penaltıyı atarken sallamadı bile uğutuları.

Ha olur da şaş kaza yeni bir şey yapmayı becerseler bile yine ilk maçta gider onları orada yenip kaosa sokarız.

Not : Kapasite deyince işin bir de trafik boyutu var, mesela Zeytinburnu - Yedikule arası yeni Abdi İpekçi Salonu baya az kaldı bitmesine. Eski zamanda trafik yükü felaket oluyordu. Bakalım şimdi nasıl olacak geliyor gelmekte olan sıkıntı. Bir de bunlar yine aynı yere daha büyük stat yapsa Bağdat Caddesi ve çevresinde ki yolların mevcut trafik durumu. O kadar kolay değil.

@Umut Işık geçen yıl denk geldiğim bir video ve trafik sorununu daha iyi anlatan bir örneğe de denk gelmedim. Tamamı na bakmanı öneririm ama en can alıcı konu 5:50 de oradan ekliyorum. Bunların hem mevcut arazileri, hemde trafik durumu açısından daha büyük bir şey yapmaları olabilecek bir şey değil.

Bir ihtimal @Mert S. Yüksel 'in dediği gibi loca ve gelir açısından yeni bir şey olabilir.

Geri
Üst Alt