İspanya örneğini okuyunca aklıma geldi. Bein'de bir programda görmüştüm. Bir İspanyol takımının (Zaragoza filan ayarında) çimlere bakım yapan ekibi ile çekim yapıyorlar. Adamlar kısaca bu işi nasıl yaptıklarını, nelere dikkat ettiklerini filan tek tek en ufak ayrıntısına kadar anlatıyor. Adamlar işi öyle bir ciddiye alıyorlardı ki zannedersin açık kalp ameliyatı yapıyorlar. Her mevsimde ve hava durumunda yapılması gereken protokoller farklı ve her şeyi sistemli ve planlı bir şekilde ciddi sayıda bir ekiple götürüyorlar yıl boyunca. Mevzu sadece aha 2 milyon dolar verdim çimi ve drenajı 4-5 senede bir yeniledim olayı değil yani. Bizde ise yapılan tam olarak bu. Zemin patates tarlası olana kadar en ufak bir bakım yapılmıyor. Ne zaman zemin bataklık oluyor, taraftar sövmeye başlıyor o zaman bir şeyler yapılmaya başlanıyor.
Bahaneler de hep hazır. Dünyanın en soğuk ve en sıcak iklimlerine sahip ülkelerde bile 15 yıldır filan problem olmaktan çıkan zemin konusu, ılıman iklim kuşağında yer alan Türkiye'de ne hikmetse sorun oluyor. Çok uzatmaya da gerek yok yani, bu böyle gelmiş böyle gider.