Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park | 53.978

Gecen gun yukaridan yakin cekim gormustum, drone ile stadin ustunden icine girip sahayi gosteriyordu ama simdi bulamadim.

Sahanin 2 metre falan asagi cekme isi yas is, onu yaparken ayni duzeyde tribunleri yaklastirmam lazim o zamanda saha cizgisi ile tribunler birbirine yapisiyor. Bazi eski Ingiliz stadlarinda gorursun adam depar atarken bir anda kendini tribunun icinde buluyor, o kadar dar olamaz saha etrafi.

Bu gorselden daha iyisini simdilik bulamadim ama ne demek istedigimi anlamaniz icin ekliyorum buraya;

1778850962655.webp

Gecen gun yukaridan yakin cekim gormustum, drone ile stadin ustunden icine girip sahayi gosteriyordu ama simdi bulamadim.

Sahanin 2 metre falan asagi cekme isi yas is, onu yaparken ayni duzeyde tribunleri yaklastirmam lazim o zamanda saha cizgisi ile tribunler birbirine yapisiyor. Bazi eski Ingiliz stadlarinda gorursun adam depar atarken bir anda kendini tribunun icinde buluyor, o kadar dar olamaz saha etrafi.

Bu gorselden daha iyisini simdilik bulamadim ama ne demek istedigimi anlamaniz icin ekliyorum buraya;

Ekli dosyayı görüntüle 322856
Yapılır ama yapılmaya değer mi bakmak lazım. Eski inönü ve eski bursa stadında bu yapılmıştı. Evet tribünler çok yakınlaşıyo o zaman. Eski inönüde korner direğinin orda alan yoktu oval olduğu için

Yapılır ama yapılmaya değer mi bakmak lazım. Eski inönü ve eski bursa stadında bu yapılmıştı. Evet tribünler çok yakınlaşıyo o zaman. Eski inönüde korner direğinin orda alan yoktu oval olduğu için
Bence zemini indirmek mantikli olmaz, oyuncularin isinmak icin bile alani kalmaz, mac icinde bir omuz atmasi ile oyuncu belki kendini seyircinin icinde bulur sakatliklar olusur. Uefa buna izin veriyormu oda ayri bir konu. Bu stada en fazla koltuk aralari daraltirsin baskasi olmaz, catiyi indirirsen kim bilir kac ay baska stad da oynanamiz gerekir. Bence bu stad yapilirkene yillar sonra büyütürüz akli olmamistir.

Zemin indirmek icin, yukarilarda yazmisimdir, alt kat tribun bloklarinin cogu ve ambulans/itfaiye giris cikis, takim kulubeleri alanlari, soyunma odalarindan sahaya cikis tunel kismi tamamen revize yemesi gerekir. Bu da ciddi bas agrisi yaratir cunku zemin ve kot oynamasi demek. Bunlara bagli her turlu elektrik, tesisat vs hatlarinin etkilenmesi demektir.

Ayrica alt kar tribun bloklarinin tamami daha dik acili bloklarla degismesi gerekir (kapasite artip sahaya dogru sismemesi icin)

Kac yil surdu zemin isleri , gecen sezon da vardi, bunun da ayrica 0 lanmasi, direnajinin , sulama sisteminin 0lanmasi lazim.

Bodrum katlardaki yan etkileride bonus is guc.

Kisaca bu fantaziden vaz-ge-çin.

Boyle kararlar BASTAN alinir. Sonradan degil.54bin degil 70-75 bin aralikta stad yapacaktin. Ama dedigim gibi yuzde 50 kapasiteli gunler de gordu burasi. Su an surekli yuzde yuze yakin calisiyor. Ufak tefek major etki olmayacak seyler haricinde yapacaginiz maliyet/sonuc orantisi verimli olan sonuc cikmaz.

Yapilamiyor iste o yuzden, ne yedek kulubesi icin ne de isinmaya cikan oyuncular icin, ne de reklam panolari ne de yan hakemler icin yer kalmiyor.

Galatasaray stadın kapasitesini herhangi bir inşaat çalışması olmadan artıracak. Sarı-kırmızılıların koltuk aralıklarını daraltarak bir çalışma yapacağı aktarıldı.
Koltuk arasi bosluklarin duzenlemesi ile ne kadar artar muamma. Neyse bekleyip gorecegiz.

Koltuk arasi bosluklarin duzenlemesi ile ne kadar artar muamma. Neyse bekleyip gorecegiz.
Çok mantıklı gibi durmuyor .Rahatsızlık vereceği kesin ama 60000 e çıkartılacak yazıyor.Dediğin gibi bekleyip görmekten başka çare yok. Umalım ki hesap kitap yapıyor olsunlar.Para kazanacağız ayağına insanları dipdibe sokuşturmanında alemi olmamalı.

Geri
Üst Alt