Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park | 53.978

Gecen gun yukaridan yakin cekim gormustum, drone ile stadin ustunden icine girip sahayi gosteriyordu ama simdi bulamadim.

Sahanin 2 metre falan asagi cekme isi yas is, onu yaparken ayni duzeyde tribunleri yaklastirmam lazim o zamanda saha cizgisi ile tribunler birbirine yapisiyor. Bazi eski Ingiliz stadlarinda gorursun adam depar atarken bir anda kendini tribunun icinde buluyor, o kadar dar olamaz saha etrafi.

Bu gorselden daha iyisini simdilik bulamadim ama ne demek istedigimi anlamaniz icin ekliyorum buraya;

Ekli dosyayı görüntüle 322856
Bizim saha çizgileri ile tribün arası yanlardan 6 MT kale arkalarindan 8 mt.

İkişer sıra yaklastirsak diye hesap yapmıştım zamanında yanlardan 4.5 arkalardan 6 MT kalıyor. UEFA standartlarından düşüyor stad (yani kendi maçlarımızı oynasak bile final vermiyorlar) ama bu şekilde 1500 ila 2000 koltuk gelebiliyor. Daha fazlası fiziksel olarak mümkün değil.

Bari 22 koltuk ekleyin de düz 54 bin olsun.
Koltukları baştan aşağıya doğru yerleşimle merdiven boşluklarını çok fazla olmasa bile kısmen azaltabilirsek gerekli izinleri alıp kafadan 60 bin kapasiteye ulaşabiliyoruz öncelik bu olmalı mevcut stadın büyüklüğü yeterli 62.500-63.000 seviyesine çıksak makul olur.

Koltukları baştan aşağıya doğru yerleşimle merdiven boşluklarını çok fazla olmasa bile kısmen azaltabilirsek gerekli izinleri alıp kafadan 60 bin kapasiteye ulaşabiliyoruz öncelik bu olmalı mevcut stadın büyüklüğü yeterli 62.500-63.000 seviyesine çıksak makul olur.
Bunun için stada giden taraftara 1.70 boy 80 kilo ağırlık sınırı koymak lazım.

Hatta çaycı Hüseyin boyutunda taraftarlarla 70 bine bile çıkarız.

20260519_154138.webp

Stad zemini sanırım en fazla 1 metre inebilir. Derine indikçe oturma düzenine göre taç ve aut çizgisi görüşü kaybolmaya başlıyor. Dolayısıyla en fazla 1 sıra hadi zorlandı 2 sıra eklenebilir. Bu da 1500-2000 kişi yapar maksimum. Bence bu çalışmaya değmez. Koltuk düzeni de çıkış yerleri sabit olduğu için değişemez. En olası çözüm kale arkası koltukların katlanabilir tip olması. Ayakta seyirci konusununTFF ve FIFA tarafından kabul edilmesi. Açıkçası bunun da kabul edileceğini sanmıyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Şu stadın koltuk dizilimlerini atletico madrid ve bilbao stadı gibi yapın artık yeter 15 yıldır diyoruz şunu

Ancak çok uzun bir süre sonra çatı sökülür o şekilde oraya yeni ekleme vb. gibi bir şey olursa olur ama onu da biz göremeyiz o zamana kadar da belki yeni teknolojik gelişmelerde olur yani uzun bir süre bu stad büyütülüyor haberlerine inanmayın.

Ancak çok uzun bir süre sonra çatı sökülür o şekilde oraya yeni ekleme vb. gibi bir şey olursa olur ama onu da biz göremeyiz o zamana kadar da belki yeni teknolojik gelişmelerde olur yani uzun bir süre bu stad büyütülüyor haberlerine inanmayın.

O bile epey zor ve imkansiza yakin. Cati zaten en masif detay stad yapisinda.

50 yil sonra 0dan yaparsan olur oyle seyler, ya da belli oranda yikip yaparak. Dedigin gibi biz gormeyiz.

Ama en azindsn bu demec iyi oldu, sahayi 2 metre kazalim muhabbeti yapmayiz bir sure 😄

Geri
Üst Alt