Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park | 53.978

1779742481006.webp

bu stad hiç içime sinmedi keşke bir yolunu bulup Mecidiyeköy'e geri dönebilsek. Orası bize vaat edilmiş kutsal topraklardı.

Artık gerçek olsun yav. Şu tribünler büyümeli

İnlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı GALATASARAY..

Önce şu stad giriş çıkış izdihamını bi çözsünler. Bu haliyle bile felç oluyor. Gitmek istediğin en yakın yere metro ile yarım saatten önce gidemiyorsun

Stadımızın çok falsosu var maalesef. Bir kere konum olarak aşırı kötü bir yerde. Yani dağın başına otobanın kenarına stat yapma düşüncesi hangi manyakların düşüncesiydi acaba. Sonra konumu yanlış ayarlama yüzünden güneşin sadece stadın belli bir tarafına ulaşması bu yüzden çimlerin güneşin faydalarını görememesi, extra ısınma ve ışık maliyeti vs. çok meşakatli oluyor. Ulaşım sorunu bile açılışından bu yana 15 sene geçmesine rağmen tam çözülebilmiş değil. Tribünler sahaya yakın mesafede değil. Mesela Bjk'nin Liverpool'un tribünleri sahaya daha yakın bu baskıyı artıran hususlar dikkate alınmalıydı. Sonra koltukların boyasının değişmesi gerekiyor bazı koltuklar kırmızı bazıları pembe bazıları bordo ortaya karışık bir görüntü var. Daha bunun gibi çok eksiği var stadımızın ve maalesef çoğunun düzelmesi için yeniden inşa edilmesi gerekiyor.

Aziz Yıldırım stadyumu 75 bin kişi yaparsa siz o zaman görün falsolarını. :cry:
Yapamıyor o kadar. En fazla yapabildikleri 60-65 bin ve 150-200 civarı loca. Yani en fazla bizi yakalıyorlar diyebiliriz gelir olarak bizim Loca daha fazla olduğu için. O da dediği gibi 1 senede imkansız. Sırf izinleri zaten çok fazla süreç alır. O stada gelecekler ana kolonlarına bakacaklar, sonuçta deprem bölgesi ve stadyumlar bir toplanma yeri gibi gösteriliyordu bir ara. O ek kalabalığı stad taşıyabilecek mi teoride taşır diye hesaplamışlar ama pratikte ne durumda? Yine ekstra insan demek stadyumda acil durum çıkışlarının arttırılması demek bunu nasıl çözecekler falan 1 sene de olacak iş değil ve maç oynanırken yapılması da pek mümkün değil bence. Lakin bu işlerden @Can Erden daha iyi anlıyor. O daha açıklayıcı anlatıri olup olamayacağı konusunda. Sonuçta aynı zamanda Kadıköy'de de yaşıyor daha iyi bilir durumunu.

@Doruk Ata TANRIVERDİ

Hasan ana hatlariyla yazmis zaten mantiken cikabilecek aykiriliklari.

Kapasiteyi zaten 70 ya da ustune cikarmayi birak, tum statik hesap, yapilacak seyin mevcut "saglamligi kanitlanmis raporlanmis" yapiya entegre olmasi. Bunun en ince detayina kadar proje onaylanmasi ve haliyle yapimi.

Normalde fazlasiyla uzun bir surec. 0 dan stad icin proje onyaini daha cabuk alirsin aslinda (cunku nispeten eskimis bir yapinin statigine entegrasyon belli yerlerde daha detay gerektiriyor - statikci insaatci arkadaslar benden daha iyi bilir o kismi)

Turkiyede yasadigimiz icin onay almakta zorlanmazlar, bunu biliyoruz. (Denyo denyo muteahhitler bile ne izinler aldi etti yani, her seyin bozuk sistemi olan yerde 2 imzayi almalari cocuk oyuncagi)Sov yapacagiz diye de haddini asan iste yapmazlar. Safi olsa sorgulardim ama aziz kendisi muhendis zaten-oyle ortalama bir muhendis degil yani. Cilkini cikarmaz, riskleri iyi hesaplar ama hep diyorum kadikoy girisi cikisi belli olan bir yer(merkez kadikoy) bir depremde zaten tum istanbul felc olur allah korusun, stadda bir o kadar risk o lokasyonda. Riskli bolgede cunku tamamen.

Ama o stada ek kat cikmak , daha da yuk bindirmek sahsen benim icin insan hayatiyla oynamaktir. Ben olsam e5 mi artik maltepemi neresiyse 0dan stad yapardim. Kadikoyde mevcut stadin curcunasindan kurtulurdu.

Iki ana yolun arasinda tam sinirinda cunku yapi olarak. Sisirilmesi, genislemesi vs her sekilde risk. 2 -2.5 yili alabilecek bir surec bana kalirsa, basindan sonuna(yani proje onayi vesairesi carti curtu + yapimi + bitmesi + kontrolu ve kullanim izni alinmasi).

75 bin falan da yapamazlar oraya.

Ulasimi uber kolay lokasyon ama olmasi gereken daha izole lokasyonda 0dan yapmalari olurdu.

Biz cidden koltuk aralarıyla oynayarak buyutebilir miyiz kapasiteyi 5k civarı falan? Mümkün mü bu?

İnlesin tüm ülke zaferinle şanlı GALATASARAY..

Biz cidden koltuk aralarıyla oynayarak buyutebilir miyiz kapasiteyi 5k civarı falan? Mümkün mü bu?

İnlesin tüm ülke zaferinle şanlı GALATASARAY..
Stadyum ozelinde yonetmelikte her birey icin X mesafe zorunludur gibi regulasyon yoksa 5k olur mu bilmem ama biraz yapabilirsin.

Ama merdivenler cok genis diyor ya bazilari, oralara tasamayabilrisin, acil durumda panikle 2 blok tamamen oralardna tahliye olacagini dusunursen (hatta sanki son yapilan stadlarda globalde daha bile genis o merdivenler ya da bana oyle geliyor ya da bloklarda daha fazla kapasiye oldugu icin oyle)

Gelgelelim butun bu argumanlar biraz gereksiz. Bastan niye 54 degilde 65bin kisi dusunmediniz ya da hayal etmediniz diye sormak lazim.

Fakat 54bin kisi bu stad yapildiginda cok insanda "ohaaaa olm dusunsene" etkisi yaratan bir kapasiteydi bu arada-az degildi o zaman icin hani. Simdi bunu soylemek biraz daha kolay acikcasi.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt